Jövőkép - Robotok és MI

Állapot
Nincs nyitva további válaszokra.
De én meg úgy tudom hogy a fekete lyukak még a fényt se eresztik ki és amit elneyelnek az megsemmisítik mert pillanatok alaltt atomokra szedik szerintem max saját magunkat pusztíthatnánk el nem az idő állna meg.

Egy fekete lyuk ami ugye elnyeli a fényt és minden más matériumot elvileg egy a napunknál sokkalta nagyobb csillagból jön létre, iszonyatos mennyiségű anyag sűrűsödik kis helyen, képzeld el, a Földön levő összes anyag milyen kevés lenne ahhoz, hogy egy tisztességes fekete lyuk alakuljon belőle. Ráadásul javítson ki valaki ha tévedek, de még nem bizonyított ezeknek az apró fekete lyukaknak a létrejövetele, csupán egyes mérések utalnak rá, hogy esetleg keletkezhetnek.

Amikor Einstein elé tárták a maghasadás elméletét, első kétségbeesésében az jutott eszébe, hogy az első atombomba felrobbantásával elméletileg az egész Föld is szépen "széthasadhatna".

Egyébként elnézést az offolásért, talán megérne a dolog egy másik szobát? :D

Murder3":2mde6w9c mondta:
dezodor":2mde6w9c mondta:
nem volt kedvem új topicot nyitni ennek az új LHC kisérletnek amit nemrég kezdtek. (Large Hadron Collider)

- -273 fok
- 0.99991x-es fénysebesség elérése kb 2009-re (az indítás tegnap kezdődött)
- ütköztetés
- mini feketelyukak
- idő megáll

stb stb... laikus vagyok, nemértek hozzá, csak gondoltam vki jobban v. többet vág a témával kapcsolatban

már vannak akik unatkoznak:
http://www.cyriak.co.uk/lhc/lhc-webcams.html

hát az idő nem állna meg bár sztem ezek elég hülyék nem tom minek akarnak iylet csinálni tapasztalatokból tudjuk hogy a fekete lyuk a magábaszippanott tárgyakat szétszedi..
most nem tom pontosan hogy mit csinál mert az bonyolult és nem tudtam megjegyezni csak ennyit. :D

en ugy tudom hogy azt az anyagot akarjak eloallitani ami kitolti a vilagurt.:) habar nagyon nem ertek hozza, de anno valami ilyet mondott a fizikatanarom.

Fekete Lyuk leirasa. szerintem nem tudnak ilyen korulmenyek kozott feketelyukat eloallitani. szinten a fizikatanarom meselte, hogy a feletelyuk a voros orias-nak nevezett csillagokbol keletkezhet, a napunk 200-1000X.

Igazából ha nagyon szigorúan és messze menőleg nézzük a dolgokat akkor a fekete lyukak amik egyzser véget vetnek a galaxiosknak és létre hozzák a káoszt amiből egy új galaxis=világ alakul majd ki.

Na azért nyitok inkább új topikot úgyis érdekes téma a világűr és ne ide offoljunk.

407445-pariah_1_large.jpg

PAR.JPG

A Warhammer 40000-ből az egyik faj jeles képviselői.

Jajj-jajj. Ez valahonnan nagyonismerős. Esteleg valami játékban? Warkrafft? hmm

felső kép: Warhammer 40000 Dawn of War: Dark Crusade
alsó kép: figurák a Warhammer 40000 táblás játékhoz

Nini, egy w40k hódoló?? 8)
Aztat ám én is szeressem, leginkább a necronokat, bár kur.va erősek a DC-ben, az SS-be egy rakás szarok szerintem :D

Ja igen: SM sux :wink:

Hmm érdekes ezeket még sosem láttam, de ha megengeded, én látom élőben a robotom és szerintem cseppet sem hasonlít :D:D:D

Amúgy lesz még nyáron egy ilyen robot projektem, de az már nem belső, hanem külső vázas megoldás lesz, az valószínűleg jobban fog hasonlítani a mutatott gépekre...

hispan":2z1wd2ny mondta:
Ez egy jó cikk, csak az átlagembernek annyira fogalma sincs az egészről, hogy mi az a kvantummechanika, hogyan lehet és leginkább hogyan érdemes értelmezni, hogy nemigen érti meg a lényeget.

Egy kis off, de volt szerencsém 10 kommunikáció-szakossal egy hónapja egy rövid kísérletet végezni. Kaptam 1,5 órát és előadtam nekik, mi az a kvantummechanika, miben más vagy miben új a hagyományos elgondolásokhoz képest, miért megkerülhetetlen, miért kvantumos a világegyetem, mivel jár ez, stb. Az idő végére mindössze egyetlen embernél éreztem azt, hogy valamit megértett a dologból, a többi 9 bár szerintem igen értelmes emberek voltak, azon erőlködted, hogy hagyományos fogalmakkal értsék meg a dolgot, holott ez lehetetlen. Az előadásom alatt többször is elmondtam nekik, hogy ne a "jól bevált" ok-okoztai rendszerben gondolkozzanak, de a többség ebből nem tud kiszakadni. Az efféle cikkek az ilyen megjegyzések miatt rátesznek erre egy lapárral:

Ha egy hagyományos gépnek kiadjuk a feladatot, hogy keresse meg egy egyén telefonszámát a telefonkönyvben, a gép minden nevet végigböngész, amíg meg nem találja a helyes választ. Ezzel szemben egy kvantum számítógép egyidejűleg tudná vizsgálni a telefonkönyv összes bejegyzését.

Pont ezek a megközelítések a tökéletesen hibásak... A következő meg igaz, csak megint az alapok nélkül senki nem érti:

Például két kvantum számítógép elméletben képes azonnali kommunikációra egymással bármilyen távolságból, legyen az akár több naprendszernyi méretű.

ésatöbbi...

Éshamár off, nem pont ide kapcsolódik de akit érdekel, forgassa haszonnal:
http://hispan1.hu/irasok_termeszettudomanyok_teremtes.php
Megnéztem. eljen

hispan":n5mqjxet mondta:
Hmm érdekes ezeket még sosem láttam, de ha megengeded, én látom élőben a robotom és szerintem cseppet sem hasonlít :D:D:D

Hát ezek mondjuk nem a legjobb szögből készült képek, igazából a feje emlékeztetett erre a játékbeli ikonra.
Necron_pariah_icon.jpg

Ahogy megláttam rögtön ez ugrott be. Amúgy ezek nem robotok, hanem lelküktől megfosztott, élő fémbe ágyazott lények (ez esetben emberek)

hispan egyébként szépek a képeid. :D
De azokat a robotokat te egyedül csináltad?

hispan":2sg03qq4 mondta:
<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/yjiGH9QNiU0&color1=0xb1b1b1&color2=0xcfcfcf&hl=en&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/yjiGH9QNiU0&color1=0xb1b1b1&color2=0xcfcfcf&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>
Lol. :lol:

Állapot
Nincs nyitva további válaszokra.
Vissza
Top Alul