Jómunkásemberek topicja

Tibi

New Member
Csatlakozás
2006.11.22.
Üzenetek
8,544
Reakció pontszám
0
Hely
Vasbogdány
Webhely
www.stalker-fan.extra.hu
Ezt a szobát azért nyitottam, hogy mindenki elmesélhesse a (mostani és ha van régebbi) munkájával kapcsolatos tapasztalatait, sztorijait, jó vagy rossz élményeit, legyen szó akár diákmelóról vagy alkalmi munkáról. Ki szeretné kezdeni? :D

áttírtam a topic , nevét - jim67
én meg visszaírtam, direkt adtam neki ezt a nevet az átlagos helyett - Tibi
kicsit idióta név de legyen -Jim67 lol2
Tudom :D Nem kell itt annyira komolykodni - Tibi

EEEEEEEEEEEEEEEENNNNNNNNNNNNN, diakmelo, a saabnal. 2 hetig 3 naponkent mas kiosztasba kerulve. nagyon jo volt. sot kuva jo volt. egy fontos dolog, a barna szinu ragasztot nehogy a ruhadba torold mert akkor soha tobbe nem jon ki belole. sok mindent kilehetett probalni, h epul fel a repulo. mindenkinek ajanlom!!!!!!!!!!!!

Az tényleg érdekes lehet. Én most éppen a Tesco-ba járok árufeltöltésre (zöldség-gyümölcs osztály), egész tűrhető (még az ottani melósok is normálisak), egyedül az utálom ha valami nagy akció van mert akkor annyira behülyülnek a kedves vásárlók, hogy azt már rossz nézni (gurul a mandarin, csinálják a selejtet, stb.). Nálatok alkalmanként hány órát kell ledolgozni és átszámítva forintra kb. mennyit lehet keresni?

én meg bort palackoztam múlt nyáron :D az is jó volt :D csak fárasztó volt t a nap végére

Olyan helyen még eddig nem jártam, ahol ne lett volna fárasztó a munka :D . A Tesco előtt egy kenyérgyárba jártam kb. 8 hónapon keresztül, szerintem ha sokan meglátnák hogy mi folyik ott, nem biztos hogy minden nap vennének kenyeret a boltban. Viszont elsőként kóstolhattuk meg a kemencékből kiszedett péksüteményeket :D .

hat a munkaido az oan h 8kor elkezdodik, fel10kor kaveszunet. 11-12ig kajaszunet. delutani kaveszunet ugy amikor vmikor. es 4kor vege van :D :D penzugyekrol nem beszelnek emrt utana mindenki idecsodulne :D :D

én 2006 nyarán pár ismerőssel mit sem sejtvén kocsmáztunk. megjelent pár idősebb emberke és kerestek munkaerőt egy bizalmas dologhoz.

másnap reggel 6ra kellett menni a régi katonai bázisra (89 óta üresen áll, lezárva, voltak rakéta silók is meg minden okosság) ahol 1ik bunker fullos levéltárrá volt átalakítva. rendes görgetős polcok meg minden. pár dokumentum még nem volt becsomagolva, azokon voltak dátumok (mind ilyen 70s 80s évek)

azt mondták már 3napja csomagolják... kb 700 zsák lett a végére, darabja 40-50kiló.

fényképezni nem lehetett, pakolni kellett izibe a kamionra, aztán este szépen ment mindenki a maga útjára. pénzt kaptunk bőségesen, jót ittunk belőle. (5en pakoltuk kb 6órán át megállás nélkül)

a dokumentumok bármik lehettek, de vmiért meg akartak szabadulni tőlük, vagy csak átszállították bárhová.

(elején viccelődtünk hogy majd a végén odajönnek hogy köszönjük fiúk azt bumm a fejbe, de szerencsére nem történt semmi)

KönigsTiger":163teh5b mondta:
hat a munkaido az oan h 8kor elkezdodik, fel10kor kaveszunet. 11-12ig kajaszunet. delutani kaveszunet ugy amikor vmikor. es 4kor vege van :D :D penzugyekrol nem beszelnek emrt utana mindenki idecsodulne :D :D

Japánoknál azért más a helyzet :D

KönigsTiger":1o6sg4fi mondta:

Nálunk belehalsz a munkába és sz@rt se kapsz.Max egy elbocsáltó levelet ha még hangot is adsz a véleményednek. A közterhek meg nőnek.Svédország ezzel szemben egy jól működő nemzetnek tűnik.Az értelmesebbek külföldre mennek dolgozni. Gyors változások kellenek. Édesapám is egy becsületes fizikai munkás,és 70 fölött mehet nyugdíjba a **** anyjukat a mocsadék politikusoknak.

Nabu! szted miert jottunk el onnan??? ismerem a dolgokat, szuleim is dolgoztak latastol mikulasig.

Vic! japanoknal mien??????

A legkirályságosabb Kínában! valójában van egy un."A" Kína,ami az urbánus,felkapaszkodóké,meg egy "B" Kína a nyomorgó több mint egymilliárd földönfutóé.
Sztori pl: Építettek az olimpiára sok komplexumot,s beígérték a melósoknak,hogy majd egy év után fizetnek. A vezetők a végén úgy ítélték meg,nem volt megfelelő a gyorsaság,ezért nem fizettek egy Jüant sem. Egy évig melóztak sok ezren egy kanyi garas fizetség nélkül!
Másik: Fellázadtak a parasztok,mert az állam nem kártalanította őket,amikor egy külföldi kőolajkutató kisajátította a földjüket. A helyi pártkorifeusok úgy döntöttek,nem a rendőröket vezénylik ki,hanem megegyeztek a maffiózókkal,akik az összes tüntetőt egyszerűen lekéselték-többnyire torkon szúrták őket-vagy vasbunkókkal szétverték a fejüket.
A jelenetet egy odavalósi felvette videóra és kicsempészték az országból
A varrónők ott-tudjátok,akik a rém olcsó cuccokat varrogatják- max. 6 évig dolgozhatnak,utána mars,takarodj,rohadj meg,dögölj éhen. Soha többet nem kapnak munkát!
A kínai állam egy emberre vidéken egy eurócentet költ évente az egészségügyi kiadásokra, nincs kórház,nincs rendelő,csak a hagyományos kínai medicinára,vagy kuruzslókra hagyatkozhatsz!
Az iskolába járás kötelező,ha nem mész büntetnek,de fizetni kell érte! Ha nem fizetsz,büntetnek!
Nincs hétvége,szombaton és vasárnap is kell menni dolgozni,suliba!
Ez az élet egy köpedelem!

Hát igen, van sokkal rosszabb is a mi országunktól.

zombimorzsi":1s2dbq0y mondta:
Építettek az olimpiára sok komplexumot,s beígérték a melósoknak,hogy majd egy év után fizetnek. A vezetők a végén úgy ítélték meg,nem volt megfelelő a gyorsaság,ezért nem fizettek egy Jüant sem. Egy évig melóztak sok ezren egy kanyi garas fizetség nélkül!
Nálunk ilyenkor szokott jönni az a rész amikor a melósok vissza kivonulnak az épülethez és elkezdik szépen lebontani :) .

KönigsTiger: Akkor a nyolc órás munkaidő ott is furcsán alakul :D . Én most pl. 06.00-14.30-ig vagy 08.00-16.30-ig járok (tehát nyolc és fél óra) és csak nyolc órának könyvelik el :? . Azért ha öt alkalommal beszorozzuk azt a fél órát az már több mint ezer forint. Szerintem ha szóvá tenném akkor biztos nem hívnának többet melózni :roll: .

Ebben az ,,ábrában" van valami <:D>

89084601.jpg

Tigris: Na valami ilyesmiről beszéltem. :) Munka szempontjából jobban tettétek. Ha valaha lesz rá lehetőség énis megyek szerencsétpróbálni.Ha nagy leszek. :)

Én a nyáron szoktam traktoristának menni öreganyámékhoz. Persze, akkor még nem volt traktorengedélyem, de most lett az új közlekedési törvény, és az kismotoros engedélyemmel vezethetek traktort is.
A lényeg, hogy ez egy kis traktor, kb ekkora a képen nem én vagyok :

MT-16D_ke.jpg

Öregapám volt olyan ügyes, hogy eltört valamit a kormányban. Húztam jobbra, és balra ment, az egész szar volt. Nagybátyám ordította, hogy merre megyek, én meg mondtam neki, hogy "te is nagyon jól tudod, hogy szar a kormány", akkor rögtön elhallgatott. Nem tudom, hogy azóta meg lett-e csinálva a kormány, de nem hiszem, mert láttam elől, hogy Made in Sao Paulo. :D

Tibi!
Az ábrában nem "valami" van,hanem gyakorlatilag ez a lényeg. Azonban ez visszafelé is működik,valahogy olyan formán,hogy amiképpen a paraszt nem szarik,az urak meg nem zabálnak. Már bocsánat a vulgáris beírásért!

na iesmi helyen voltam:
<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/Ik9Z3DEvA1Y&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/Ik9Z3DEvA1Y&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>

Vissza
Top Alul