Intel vs. AMD

• Témaindító Témaindító vic
  • Kezdő dátum Kezdő dátum

Ki milyen párti?

• INTEL

Szavazat: 0 0.0%
  • AMD

Szavazat: 0 0.0%

• Összes szavazó
    0

vic

New Member
Csatlakozás
2009.07.16.
Üzenetek
2,302
Reakció pontszám
0
Hely
Noszvaj
Itt meg lehet vitatni a procikat és hogy ki milyen párti: Intel vagy AMD. Kinek milyen tapasztalatai voltak?

amd_vs_intel_2.jpg

Én AMD-t használok,az olcsóság miatt.De,emellett elismerem,hogy az Intel az AMD számára még hosszú évekig(évtizedekig) kihívást fog jelenteni.Hacsak nem tud valami törzsgyökeresen új dolgot kitalálni.

amd-m is volt , akkoriban jobb volt mint a p4 (athlon 64 3000+ s 939 ) , most intel van és hát a hasonló kategóriás amd-s társát kicsit otthagyja , intelnél is lehet olcsón procit venni , csak szétt kell nézni . én az enyémet 25.000-ért vettem (e4600) , szerintem ez eggyáltalán nem volt drága .

E8400ast hasznalok mert szornyen eros 2 magos letere. az AMD most ugye kijott a legujabb prociajival de nem lettek meg igy se nagyon versenykepesek az Intellel szemben.

Emberek, ha már szavazásokat csinálunk, magyar nyelv... danke.

Részemről Intel, egy E8500-ast szapulok, iszonyat jól hozzá sikerült időzítenem a memóriákhoz. Ez előtt egy sima P4-es 3GHz-s volt, előtte egy 2,8-as P4-es, előtte egy P3-as 566-os... A 8500-as nagyon jó vétel volt, a rajta levő Zalmann hűtő csak akkor jár, ha dolgoztatom, szóval hőmérsékleti kérdésekben nagyon kellemes meglepetés volt az előzőekhez képest. Igaz, nem egy hozzá méltó alaplapon van (Gigabyte GA-G31MX-S2), de nagyon jól muzsikál.

Ami tapasztalatom van AMD-vel: egy Dell laptop kedvesemnél... eddig voltam vele 1 év alatt kb 3x szervizben, mindenhol az első hozzászólás: "Dell, kuka". Csak a baj van a procival (Mobile Sempron 3600+), minden amiatt szar állítólag... Vannak programok, amik egyszerűen nem mennek, mások csak mérhetetlenül lassúak, holott a gép elvileg korszerű (Inspiron 1501)... Ja és iszonyatosan melegedik alapjáraton is, néha már nevetséges mértékben. 2000, XP és Vista alatt is szar... Ja és (ilyet még nem láttam) driver van a procihoz, ami állítólag csak tovább lassítja. Szóval soha senki nem fog rábeszélni egy AMD-re...

Én AMD párti vagyok, két éve van egy AMD alapú gépem és semmi bajom sincs vele, stabil csak egy kicsit öregecske /használtan kaptam/ , és a következőkből áll : AMD Athlon XP 3000+, Arctic Cooling hűtő, ASUS A7N8X-E Deluxe alaplap nforce 400 lapkakészlettel, 2 GB DDR1-es Kingmax memória DualChannel /hűtőbordás/, Sapphire Radeon 9600 Pro Atlantis 256 MB vidókártya, Samsung SpinPoint SataII vinyók benne /120, 160 GB/ Pioneer DVD író. Ezidáig egy videókártya hűtés meg az NEC dvd író lett benne cserélve, a többi eredeti alkatrész. És bizony tesómnak az Inteles gépével, ami valami core2-es rettenet mindig csak a baja van.

én régóta INTEL párti vagyok. Először pentium volt utánna lett AMD-s gépem Amd Duron 1800+ 1.2Ghz de a hűtője gyorsan feladta 2év után már nem is hűtött szinte nagyon trágya volt. Bevittem szervizbe de azt mondtak h inkább dobjam ki mert már nem ér semmit sem nem ezekkel a szvakkal de ez volt a lényeg. Ezután határoztam el h már csak INTEL procikat veszek igaz h drágább kicsikét de ha szétnézel találsz olcsót és jót is.Igaz a Phenom II-esek már jobbak de az előttiekkkel mindig volt vmi baj haveroknál is.

Az AMD kezd talpra állni az ATI megvásárlása utáni csődhelyzetből? Még sem volt olyan hülyeség a kanadai megvásárlása...

Vissza
Top Alul