Infok

Ez nem kiegészítő lesz, hanem a Shoc-tól független játék, de persze kapcsolatban lesz vele :roll: ööö...

Tudom hogy a Shoc-tol független lesz de ha azt a nevet viseli hogy STALKER:Clear Sky akkor az kiegészitő nem?Mert ha nem kieg lenne akkor csak Clear Sky néven jelenne meg.Ugy mint Half Life 2 és Half Life 2:EP ONE tehát annál is ott a főjáték cim előtte.Na mindegy. HISPAN:Akkor bocsi a megjelenést illetően tévedtem.

dezodor":3tcrsa3b mondta:
Ami szomorúvá tesz engem, az az, hogy a sequel, az-az a shoc után játszódó sztori már nem X-ray motoros lesz, hanem cry-engine vagy unreal-engine...

Meg tudná magyarázni valaki nekem, hogy most mégis mik ezek a motorok? Melyik a jobb miben különböznek, stb. (X-ray, Cry-engine, unreal-engine) Me én egyedül az opengl-ről hallottam, ha az ilyen motornak számít :P Mondjuk azt tudom, hogy például a crysis cryengine2-vel fog kijönni, de nem tok pontosan semmit ezekrők a motorokról..

a cry engine azért jó, mert iszonyat szép, a vizet profin kezeli (xray sajnos a vizet elég csúnyán...), plusz legalább ugyanolyan nyílt terepek megjelenítésére képes mint az elder scrolls oblivion játék motorja...
az xray is képes volt, dx8ban :F , sajnos dx9-ben már nem volt olyan gép ami bírta volna, ezért lett feldarabolva pályákra 2005ben a stalker.
Amúgy különösebben nincs gond az xray-jel, csak legtöbb kiadó megköveteli a divatos motorokat, és mivel a gsc nem egy thq, vagy valve, nincs annyi pénzük, hogy 1év alatt egy cry engine szintű motort írjanak a stalker alá... tehát, a jó kis 6éves fejlesztés tovaszáll...
Nekünk igazából mind1, mert a végeredmény a fontos... ha szép lesz, és kevés bug lesz benne, akkor mindenképp jól járunk.

Amúgy az openGL úgynevezett API, egy "alapcsomag", ami utasításokat tartalmaz a videókártyának a megjelenítésre vonatkozóan. A másik ilyen a D3D (Direct3D). Manapság ez a két API van csak.

Az API-ból csak egy van legjobb tudomásom szerint. Mivel ez az Application Programming Interface, abban igazad van, hogy utasításokat tartalmaz, hogy ne gépikód szinten kelljen vacakolnunk, hanem ezt leegyszerűsítve csinálhassuk, ezért van a GUI, melyből lehet több féle is. Na az api a rendszerhez tartozik, mint úgy, hogy van a:
"Vas"
BIOS
Kernel
API
GUI
Sajnos elfelejtettem már melyik szint a HAL (Hardware Abstraction Layer), de ez lényegében a BIOS és a Kernel között helyezkedik el vagy azok tartalmazzák, már rég volt, szal' az OpenGl mint a neve is mutatja egy nyíltforráskódu szutyi míg a direct3D hez szükséges a DirectX, melyben az tartalmazza a bővített utasításkészletet szoftveresen, meg mint tudjuk van hardveros is.
Röviden ennyi, ha nem tévedek!

A HAL a Kernel része (az alsó, vasközeli vége). Gyakorlatilag ez az operációs rendszer magja. Az a rész, ami a hardver eszközök és a programok közötti kapcsolatért felel. A BIOS-t a modern oprendszerek esetén akár el is felejthetjük, max a boot service-t használják belőle...

Az összes művelet, amit az oprendszer, meg rajta keresztül a felhasználói programok végeznek, a kernel-t macerálja, ami meg a HAL-on keresztül a vasat.

SaGa":rwwg4gvy mondta:
A HAL a Kernel része (az alsó, vasközeli vége). Gyakorlatilag ez az operációs rendszer magja. Az a rész, ami a hardver eszközök és a programok közötti kapcsolatért felel. A BIOS-t a modern oprendszerek esetén akár el is felejthetjük, max a boot service-t használják belőle...

Az összes művelet, amit az oprendszer, meg rajta keresztül a felhasználói programok végeznek, a kernel-t macerálja, ami meg a HAL-on keresztül a vasat.

na így már helyben van a dolog...köszi

Fejet hajtok widra tudása előtt. meghajol Bár eddig én szilárdan hittem az igazamban :S

Russianboy: nincs infónk erről.

Köszi a válaszokat a motorokkal kapcsolatban :P Ti honnan tudtok ennyit róla? :D Írigyellek titeket :D

az sem volt 1xű... a dds-ből ami animált mer ugye bennevan a tűz meg a fogaskerekek a menühöz, stb... abba akárhogy nem lehet háttért cserélni... necces munka volt, de szntem széplett, és megérte.

widra":1m51chp9 mondta:
Szerinted hány ember fog full-on játszani a crysis-el vagy az Ut3al? stalker feelinghez nem egy olyan engine való.

Egy modern játéknak igenis a legjobb grafikai megoldásokat kell használnia, ha eladható akarják megcsinálni, a nagy neveket mindig lefikázzák, ha nincs szépre megírva. Crysis meg UT is biztos visszabutítható lesz, nem hinném, hogy sokkal erősebb gép kéne alá, mint a mostani medium grafikán futó STALKER-nek. Akinek viszont megvan a vas alá, az élvezhesse is ki a gépe adottságait, mert a grafikailag gyenge programok meg a felső szegmenssel szemben kitolás.
RUSSIANBOY":1m51chp9 mondta:
Puskával is le lehet lőni egy helikoptert.Ha jobban megnézte volna aki irta a helikopter nem lángolt és mint tudjuk az MI 24-es kabinablaka se páncélbol van szal szerintem eltalálta a pilotát és azért zuhant le.
mért kellett 6 évet várni rá?

A jobb felső sarokban mutatta a helikopter "életét", amire lőve az szép lassan "meghalt" (felrobbant) :F

Mostmár megvan szinte minden "alapanyag" idő és pénz a játékhoz, hogy be tudják olyanra fejezni, aminnek eredetileg is szerették volna csinálni.

Elmstr1428":1m51chp9 mondta:
Meg tudná magyarázni valaki nekem, hogy most mégis mik ezek a motorok? Melyik a jobb miben különböznek, stb.

Nézz szét youtube-on. Videok magukért beszélnek.

RUSSIANBOY":1m51chp9 mondta:
Sziasztok.Arrol nincs valami infotok hogy a játék zenéi(beleértve a kedvcsinálo videok alatt hallhatoak is)hogy nem adják ki külön cd-n?Köszi.Hello.

Collectors Editionban benne lesz valószínűleg, mint a SoC esetében is.

nem csak a technológiára gondoltam elsősorban, mert a Crysis nak a motorja elég jó, de nem a grafika miatt lesz a legjobb hanem a fizikai megoldásai miatt, mert más játékban is tudnak magas poligonszámú textúrát használni, de a fizika az mindig nehéz kérdés volt, mert ott vn az IDtech5 rohadt szép meg minden bivaj gép kell de nem lesz jó mert ott meg hiányzik a fizika, persze hogy mindig feljlődnie kell a dolgonak Moore törvénye ki is mondja, ezt, nem kizárólagosan csak a hardware-re vontakozik a megállapítása, de egyik játék sem lesz történetileg olyan baba mint a stalker vagy a cod etc. szerintem azoknak csak a motort kellene eladni és akkor ott vagyunk ahol elkezdtük ezt a beszélgetést, :roll: , na erre is rájöttem végre..

Vissza
Top Alul