Kíváncsi vagyok hogy milyen lehet egy ilyen házi sör, biztos jó otthon főzni mert úgy csinálod ahogy kedved tartja meg elmondhatod hogy saját

de egyrészt idő-pénz vonalon nem biztos hogy megéri, másrészt kérdés a minőség, mert ha már ugye bíbelődik vele az ember akkor elvárja hogy jó is legyen

Tapasztalat alapján a házi kotyvalékok elég változó minőségűek, pl.: volt hogy szilvából csináltam mustnak valót (lefőztem + élesztő) és csak két demizsonban fért el, egy helyen tartottam őket de mire leforrtak más lett az ízük (talán az egyiket kicsit több napfény érte). Persze gondolom ezeknél az előre gyártott pasztilláknál nincs ilyen gond. Anyagilag viszont akkor érné meg igazán ha a hozzávalókat megtermeled, (azért is álltam neki szilvából bort csinálni mert boltban 4000ft literje, otthon meg annyi a szilva mint a szemét

) de sör esetében komlót gondozni, hát... elég pepecs munka.
De persze nem mindenki olyan béna és csóró mint én

Ha szeretsz kísérletezni és nem feltétlen számít hogy megtérüljön akkor szerintem megéri egy ilyen, mert valamivel kontrolláltabb környezetben tudod előállítani mintha házilag barkácsolnál valamit.