Igyunk !

KI mit iszik mosta héten? :D nekem a termés kőbányai + rákóczi (blöee) + heineken (???) + vodka + kitudjamég??

Én sose panaszkodtam a Rákóczira, persze amikor utoljára ittam még 200 alatt volt egy üveggel...
Sopronira esküszöm én magam, be is tankolok pár literrel majd a hétvégén!
és persze az elmaradhatatlan olcsó bor+energiaital kombó... meg a Vodka tisztán. Jobb se kell... Na jó egy kis Tequila még belefér talán...

Enigma kénytelen a költségtakarékosság jegyében az otthoni készletre hagyatkozni ...borzasztó hogy a nyári friss főzésű illatos barackpálinka is el tud fogyni az üvegből. :cry: Még van belőle de aggaszt h el fog fogyni.

Költséghátkényóság végett én sem terveztem ivást, de vidéken leszek most egy hétig, és élvezem az ittlét minden (s)örömét! Tegnapelőtt mondja a mammer hogy elmegy az önkormányzatra befizetni az adót de útközbe bemegy a boltba vesz patkánymérget meg jégkrémet és hogy nem-e kell még valami. Mondom neki hogy pár sörike jöhet, de csak viccből, erre hozott egy pakk (valamilyen dunántúli településnévvel ellátott) sörikét. eljen Tegnap meg a szomszéd néni hívott át mert megint eltekergetett a tányéros tévéjéről pár adót amit aztán megcsináltam neki és ki akarta fizetni de nem fogadtam el, erre a kezembe nyomott egy dobozos sörikét eljen valamilyen szláv nyelven volt rajta írás de nem tiltakoztam ellene :wink: Ma meg rokonék vágtak disznót és hoztak egy kis kóstolót meg egy kis törkölyt is eljen
szóval a hétvégén öröm lesz és boldogság eljen

scar: nekem se volt semmi bajom a rákóczival míg bele nem szagoltam :DD

ha már házipálinka: nem olyan rég volt, hogy pár falusi haverom kitalálta, hogy rendezzünk pálinkás kártyázós estét, egyik haverom meg kb végig szidta, hogy milyen pálinkát hoztam később derült csak ki hogy ők csinálták és tőlük is vettük előtte valamivel .... :D

Most már istenbiza' megnézem mi ez a Rákóczi amit emlegettek (ha jól veszem ki akkor valami sör).
S ha már sör akkor bevallom nekem a Gut, a Besser = Gösser. Ez az etalon. Bár ismételt költséghatékonysági szempontok miatt a Kőbányait (elvégre odavalósi vagyok) is nagyon szeretem, viszont ár-érték arányban a könnyed Adambrau szokott a legjobb lenni. Lehet, hogy csak nekem tűnik úgy de az Adambrau tisztára olyan mint a Gösser csak nem olyan sűrű (elvégre másod v. harmadligás sör) bár az íze meglepően hasonló.

kőbányai nálam is nagy kedvenc főleg az ára miatt. Rákóczival kár próbálkozni, okádék. Bér néha ki lehet fogni abból is jót, az alkoholtartalma az évek során rohamosan csökkent, az ára meg olykor indokolatlanul magas.
Az Adambrau tényleg jó kis könnyed sör a gösseres párhutam nekem viszont nem tűnt föl, igaz, hogy ritkán jutok hozzá :D
A legjobb amit eddig életemben ittam egy budweiser volt, nem véletlen hogy 300 alatt nem kapsz :D

Sziasztok!
A Legnagyobb gyalázat abban merült ki, hogy a HB után, a
Kaiser -ami a kedvenc serem volt- lecsökkent alkoholtartalommal
5.3 helyett 4.2 kerül t forgalomba!
Miért?

nekem is feltűnt, de fél éve én még vettem 5,3asat, igaz, hogy drágább is :) becsapós mert ugyanúgy néznek ki. Majd megnézem van-e még. A HBt amúgy szerintem ezer másik közül is felismerném, nagyon karakteres az íze vagy hogymondjam.

Kõbányait utoljára akkor láttam, amikor a véradás után a kezembe nyomták.(valamelyik okosnak eszébe jutott, hogy "retro" véradást szerveznek, hátha többen jönnek.) Azóta sem ittam meg, nem iszom a saját
vérem. :)
Pilsner Urqell és Krusovice erõsen jók, bár átlagtól drágábbak, de ha nem az a fontos hogy minél hamarabb
ártson, akkor jöhet.

érdekes nekem a pilsner egyáltalán nem jött be :) a kaisert meg kerestem ma, lehet végleg eltűnt :(

Zsilin ! Én is kb 1,5 éve fedeztem fel a Kőbányait, néztem a volt kollégám mi a francot iszik... a régi (kb 5-10 éve) egy ihatatlan csapbaöntenivaló lóhúgy volt. De amióta kategóriájában nemzetközi díjakat nyert nem kicsit megváltozott :) Szerintem veri az Arany Ászokat a Borsodi meg szót se érdemel. Krusovice ínyencség 400 Ft körül adják és nagyon sűrű matéria, de kimagasló minőség. A Pilsner kapcsán osztom Madness véleményét: lövésem sincs mire fel sztárolják, a Kőbányai messze jobb (bár ez az én ízlésem-véleményem).
Kicsit elkanyarodván a Whisky világába, mond valakinek az a név valamit hogy Caol Ila ? :D

Hát ami a kőbányait illeti, nem nagyon rajongtam érte másfél éve sem és most sem, azt hiszem talán ha kétszer ittam és tényleg akkor valami kiöntésre szolgálósörnek sem nevezhető valamiről volt szó...
Az arany Ászokat nem sűrűn iszom ugyan azon okból amiért a borsodit se szívlelem, meg van az a tipikus utóíze... (Kukoricadara miatt talán?) A Soproniból szerencsére kifelejtik ezt az adalék anyagot ami miatt szeretem is mint kacs a nokedlit. Pilsnerhez kb annyi szerencsém volt mint gösserhez, nekem nem jött be.

Ha sör kell Soproni, ha barna sör akkor Soproni démon Ha még úgy érzed pénzed is van akkor Tuborg!

No offense de akárki akármit mond a sör alapvetőleg igénytelen ital, arra való hogy az ember magába öntse, készülhet 100% extra-szűz extra-bió nemesített alpesi komlóból amit -hogy minél tisztább és nemesebb legyen- meggyónt ministráns gyerekek szednek puszta kézzel meg rá lehet írni hogy "seit 3423 B.C." de a lényegen nem változtat :wink:
Ha innen nézzük akkor a legjobb szerintem a Lidl-ben kapható sör aminek a neve egyszerűen az hogy BEER :) kellően igénytelen, kellően olcsó (nyáron még 100ft körül volt) nem keserű, nincs elő-utó-mellék íze, sör íze van, 3%-os, nem túl erős, nem túl gyenge pont jó és a nevén kívül nincs benne E betű :) kb a jó minőségű sörök infimuma és biztos van nála finomabb de ár/érték arányban ez a legjobb, szerintem. A többi hasonló árú sör viszont tényleg ihatatlan, már amiket kóstoltam.

fekete savanyu sort ittatok mar?:P neve nem jut eszembe de hollandok gyartjak. fogjak a belevalokat es egy nem zart oriasi hordoba rakjak es kirakjak a szabadba :D belemehet bogar, falevel, minden ami a levegobe van, eso ellen aze vedve van. de egy jo kis ido utan fogjak az egeszet, leszurik kiveszik a bacikat es veszelyes dolgokat es TADAM!!!! keszen van egy igen erdekes kotyvalek :D

nemnem harfara nem emlexem de ha hugy szag akkor mondok egy jobbat, angol ien nagyon gany sor, na annak szo szerint szar szaga volt.... izerol inkabb nem beszelek :D

Ottakringer_sor_sortesztek_blogspot.jpg

Vissza
Top Alul