Hasznosítsunk!

Blackacehun

New Member
Csatlakozás
2007.10.01.
Üzenetek
807
Reakció pontszám
0
Hely
Magamon kívül!
Webhely
blackacehun.atw.hu
Ide jöhetnek az ötletek arról, hogy ki, mit, hogyan hasznosított újra, vagy milyen ötletei vannak.

Pl: én egy régi és üzemképtelen hercules monitorból csináltam egy szerszámtároló dobozt. Nagyon jó helye van benne a fogókészletnek, csavarhúzóknak, néhány kábelnek, egy doboz csavarnak, valamint van benne egy 4 ledből álló világítás amit egy tölthető elem táplál. Az eredeti tartalmát pedig engedéllyel rendelkező átvevőnek adtam le.

Szerintem manapság meg kell próbálni kevesebb szemetet termelni.

Van egy jó könyv, ami rengeteg ilyen ötletet tartalmaz, a címe: Mindennapi tárgyak nem mindennapi szerepben (Reader's Digest kiadó). Csak néztem nagyot, amikor egy darab használt alufóliával úgy kiélesítettem a régi ollót, hogy a kezemet is sikerült vele elvágni :D .

Én részemről a már hasznavehetetlen sütő-főző olajat gyűjtöm PET palackokba,és a tüzelés elindítása előtt lelocsolom vele a szenet,meg a gyújtóst. Ha sikerül folyamatosan lángot közölnöm vele,hirtelen elindul,és szépen meggyújtja a keményfát. ha hideg a kémény fala,ez a legcélravezetőbb és bevált módszer. Egy szépséghibája van a dolognak,jelesen az,hogy gyakrabban kell füstcsövet és vízteret takarítanom,viszont még így is megéri. Korábban sokat kellett kínlódni vele,így sokkal egyszerűbb..

Mi a műanyagflakonokat használjuk fel. Apám a munkahelyéről hoz valamilyen port, azt beleönti a flakonba, és bedobjuk a központiba. Elég jó is ég.

Pedig csak a szelektív gyűjtés a megoldás. Bár rossz nyelvek szerint a kínaiak ebből csinálnak pulóvert. Nekünk.

Scarecrow":2vp49yyz mondta:
valaki tudna adni egy jó tanácsot?
mit kezdjek a borsodi strapa palackal, felénk nem sürün van szelektiv gyüjtés
(az üveggel nincsen bajom mert azon szoktam a lövészkedést gyakorolni)

elmégy teszkóhoz , vagy korához ott lehet találni ilyen konténereket oszt bedobod. Én 1 héten 2x szoktam üveget vinni a szelektívbe (merthogy negy asvány víz fogyasztók vagyunk) , de szerencsére az utcánkban van .

Én építettem robotot hulladélból meg most épül a második, de jelenleg még nem publikus:

http://hispan.hu/makettek_robotok.php

robot019.jpg

Az a lényeg, hogy egy nagyobb darab alufóliát összehajtogatsz több rétegűre és addig darabolod keresztben vagy hosszában vékony szálakra, ameddig nem lesz tőle élesebb az olló. Elvileg a fém edénysúrolóval is működik.

Most talátam a yutubon:
<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/sktJTzRtr7M&color1=0xb1b1b1&color2=0xcfcfcf&hl=en_US&feature=player_embedded&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowScriptAccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/sktJTzRtr7M&color1=0xb1b1b1&color2=0xcfcfcf&hl=en_US&feature=player_embedded&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" allowScriptAccess="always" width="425" height="344"></embed></object>

vetérlésihibás 4 gigás mp4 lejáccóm pendriveként használom :D infótanár picit meglepődött amikor mindenkitől a cuccost pendriven kérte én meg vittem neki egy mp4 lejáccót mellékelve a kábellel :D :D

olyat én is szoktam csinálni , de én 1gb-s cuccal :)

ki tudja mit lehet kezdeni egy regi springes gagyi AS fegyoval , 2 hangfallal, egy ps2es billel, egy aksi nelkuli vezeteknelkuli teloval, egy modemmal es egy ruterral. mindegyik muxik de unatkozom a szunet alatt :D
miket nem talalni a szekrenyedbe ha kutatsz benne :D

Én pl. az ilyeneket kizárólag azért gyűjtöm,mert vannak olyan üzletek,ahol akcióznak,s ez azt jelenti,beviszed a régi cuccot, akkor engednek a termék árából.
Így vettem két darab nagyon jó porszívót,egyet magamnak,egyet a tesóméknak,meg egy tévét is,amire 12 hónap helyett valami oknál fogva 13 hónap a garancia,ráadásul nem Made in China,hanem Made in Austria.

Vissza
Top Alul