Hálózatok

jim67

New Member
Csatlakozás
2007.02.21.
Üzenetek
8,126
Reakció pontszám
0
a topicot egy kéréssel kezdeném , szeretném összekötni , az asztali gépemet a laptopommal , vettem is hozzá crosslink káblet , igen ám , csatalakoztatom áttírom az ip címeket , de nem működik , ha valaki jártas a témában akkor pls help .

Miért nem használsz vezeték nélküli kapcsolatot?
Megmaradna a laptopod mobilitása.

Én sem értem a dolgot... Felteszem mindkét gépen van net,vagyis van egy átjáró ami elosztja, azon keresztül látják egymást... Crosslinkes dolog ezer éves megoldás, annál még a párhuzamos port/Total Commander megoldás is egyszerűbb volt.

nincs pénzem router-ra , a laptopon csak mobilnet van , meg a másik , aztán , ez még is egyszerűbb megoldás , viszont nekem most ez kell , nem más , szóval még mindig várom a tippeket .

Hát, ilyet még nem csináltam, de a total commanderben a Hálózat / Közvetlen kapcsolat két PC között részt nézd meg, párhuzamos kábellel ez működött (egyik gép szerver, másik kliens lesz). Jobb ötletem nincs.

sajnos nem olyan egyszerű , mer ip-et átt kell állítani , meg berakni őket munkacsoportba , viszont az a párhuzamos kábeles dolog biztos nem működne , sőt sokkal komplikáltabb lenne , mivel a netbookon nincs párhuzamos port .

Ja na ja...

Igazából ezeket a netbookokat wifire találják ki, a crosslink kábelről csak hallottam, de mire kellett volna, címfordítós alaplapjaink lettek és a sima patch kábellel is ment a dolog.

Ellenben ha ez egy fordított kábel, minek IP-címeket átírni? Összekötöd a gépeket, mindkettő gondolom alapértelmezetten munkacsoportban van, mindkettő automatikusan kap IP-t, és látod a megosztott részeket a hálózat ablakban, nem? (patch kábel címfordítós hálókártyával elvileg ugyanaz, mint sima hálókártya crosslinkkel)

Több ötletem nincs :(

Oké de ebből mi nem működik? Egyáltalán nem találkozik a két gép? Mert ha ezek az alap dolgok nem mennek, akkor ott valami nagyon nem stimmel...

sikerült megoldani , azóta , de thx , a munkacsoportal volt egy kis probléma .

Szívesen.

Hosszú távon ha van a házban egy asztali gép meg a netbook is, akkor érdemes egy routert venni, ami fogad kábelt meg wifit is.

igen lessz is véve , ez most ilyen áttmeneti gány megoldás , meghát a netkáblet sem kell "rángatni" ide oda :)

és router-ből milyent ? nekem tplinket ajánlottak (kérdeztem , hogy a dlink az jó-e hát kaptam a pofámra mer álítólag az a legroszabb , namost nekem olyan modemem van , és 3 éve törtlenül működik .

modemnek jó de routernek nem tplink routerem van nekem is és nagyon jó műkszik sztem vegyél tplinket és nem is olyan drága

Liksys - nincs alternatíva. Menj fel bármelyik fórumra, mindenhol a Linksys WRT54GL-t ajánlják. Jelerősségben, tudásban, rugalmasságban párja nincs. 3 ilyet üzemeltem már be különböző helyeken, igen jó darab. Ha az alap tudása nem lenne elég, többféle rendszert is írtak rá, amik még többet tudnak.

http://www.edigital.hu/Router/Linksys_WRT54GL_54Mbps_WLAN_router-p24485.html

Liksys igen az nagyon jó de nekem a pénztárcám a tplinknél megakadt meg hát otthonra elég nekem az is

liksys az igazából sisco , árban viszont tényleg húzoósabb , nekekem 10 ropiért ajánották amazt , még addig úgyis van egy kis idő...

Ilyenben szerintem nem érdemes spórolni, mert ha az ember vesz egy "valamilyet", abból csak a baj van. Az előző routerünk valami noname volt, rendszeresen ledobált minden gépet, megszakadt a net, akkor újra kellett indítani... Liksys-nél meg egyszer megvettem, beállítottam a portokat meg IP-ket és azóta megy. Hozzá se kellett nyúlni. Pedig csúcsidőben napi rendszerességgel 4-5 gépet szolgál ki (tudom ez most nem szempont).

1 kérdés: volt egy WRT54GL routerem, most van egy WRT320N (a fiberpower miatt kellett átállni gigabites hálózatra), kábellel csatlakoznak hozzá gépek, látják egymást hálózatban, satöbbi. Namármost mikor másolni akarok közöttük, akkor nagy lendülettel nekiáll másolódni a cucc, majd pár másodperc alatt visszaesik a sebesség 3000 kbyte/sec-re. Oprendszertől, és mint kiderült, routertől függetlenül ezt csinálja, mindegy, hogy intézőben másolok-e vagy total commanderben... Ötletek, hogy emberi sebességre gyorsítsam a hálózatot?

Miért van ,az , hogy pc-ről tudok másolni netbookra , viszont ha netbookon akarok elérni valamit a pc-ről akkor pár file-t nem tudok másolni... azt mondja hozzáférés megtagadva. Esetleg a routernek nem tetszik valami ?

AM
00:00:00
Пн, 1 января
День
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
Vissza
Top Alul