H
Huggi1234

A fülzúgást számos dolog kiválthatja. Akár idegbecsípődés is okozhat kellemetlen élményeket. A túl merev testtartás ( napi 8 óra gép előtt ülés munkahelyen, állandó okostelefon bámulás otthon vagy utazás közben, stressz kiváltotta izomfeszülés) eredményezhet olyan feszültséget a hát és nyaki részeken, ami szintén a fülzúgáshoz vezethet.
Érdemes kísérletezni masszázsokkal is, amelyek segítenek ellazítani a hát-, váll- és nyaki izmokat, segít stresszmentesíteni nemcsak a testet de a lelket is.
Kétféle masszázs típusról vannak tapasztalataim:
1. irodai masszázs – 15 percek , lényegében svéd masszázs átdolgozva ülő munkát végzőknek: hát, nyak és karok intenzív masszázsa
nagyon kellemes, felfrissítő, ám rövid – ettől nekem jobban zúgott a fülem, de éreztem, hogy borzasztó merev a hátam, nyakam
2. indiai ayurvédikus masszázs – 60 perc teljes test, de ha lehet inkább 90 perceset válasszunk, ugyanis az a valóban teljes testre kiterjedő masszázs, minden porcikát átmozgat.
Abszolút relaxációt nyújtó élmény, olyan pontokat nyomott meg a masszőr, hogy nem is tudtam, hogy léteznek
Ezt követően lényeges javulás állt be a saját fülzúgásomat illetően:
- érdemes próbálkozni, elindulni ezen a vonalon, akár többféle masszázst is kipróbálni, ha pár alkalom után sem érzünk semmi javulást egy bizonyos tipusú masszázs esetén
- fontosnak tartom, hogy olyan ember végezze, aki valóban ért hozzá, ugyanis előfordulhat, hogy csak ront a helyzeten
- amiket valószínűleg érdemes kipróbálni még, bár alapos utánajárással: akupunktúra, csontkovács
- ha a testtartásból fakad a gerincmerevség akár a gerinctorna, gerincjóga is bevethető
- amiről még olvastam, hogy segíthet, az a sóbarlang terápia, amennyiben fülgyulladással állunk szemben – állítólag 10-15 alkalom már segít megszüntetni a fülgyulladást – feltételezhetőleg a fülgyulladás okozta fülzúgást is (Figyelem! Ez nem helyettesíti az orvos által esetlegesen felírt gyógyszereket, kezelést, terápiát! Inkább kiegészítésként javasolnám)
Szerintem amennyire a pénztárca engedi, érdemes kipróbálni ezek közül a stresszoldó, hátat támogató masszázsokból párat, hiszen az egyik vezető oka a tinnitusnak a stresszből eredetezhető. Ha sokat stresszelünk, merevebb lesz a nyaki rész, az egész testünk izomzata, az idegek/ izomzat úgymond letapad, nem lesz megfelelő a vérkeringés.
Kérlek osszátok meg, hogy nektek mi segített, vagy mi az amit próbáltatok(masszázstípus, jóga stb), de egyáltalán nem hatott, vagy még akár rontott is a helyzeten.
Köszönöm.
Utoljára szerkesztette egy moderátor: