Fukushima I. Atomerőmű

"A japán kormány kiadott egy összefoglaló tanulmányt a fukushimai balesetről. Az anyag megállapításai közül néhány: a Fukushima Daiichi atomerőmű nem volt megfelelően felkészülve-felkészítve egy ilyen nagyságú szökőárra; a nukleáris biztonsági előírások és a balesetelhárítási eljárások felülvizsgálata szükséges; a balesetelhárítást nehezítette, hogy az atomerőmű szellőző-lefúvató rendszere nem volt képes a súlyos baleseti körülményeket lekezelni, ez is oka volt a jelentős környezeti kibocsátásnak; a létesítmények szökőárvédelmét, az üzemzavari-baleseti villamos ellátást javítani, fejleszteni fogják; a kormány, illetve helyi hivatalok kommunikációja nem volt megfelelő. Változtatni fognak a hatósági struktúrán is, a NISA a jövőben nem a METI (ipari minisztérium) része lesz, valamint felül fogják vizsgálni, hogyan lehett hatékonyabb a felelősség elosztása a NISA, a kormány alá tartozó nukleáris biztonsági bizottság és a helyi szervezetek között."

http://www.kantei.go.jp/foreign/kan/topics/201106/iaea_houkokusho_e.html

Zombimorzsi: Úgy látszik, minél több információ jut el az átlagemberhez, annál nagyobb baromságokat cikkeznek...

Akkor nem Zóna lenne,hanem radioaktív köztemető for ever,legalábbis a kínai és japán,meg koreai ,és oroszországi távol-keleti területen.....15-17 KT hatóerő felszorozva 14.000-rel? Kábé 210 Megatonnás robbanás fejlődne ki ebből?(Négyszer nagyobb rombolás mint a Cár bomba esetében,de ez is elég értelmezhetetlen,mivel az egy fúziós robbanóeszköz volt..)
De milyen explózió lenne ez? Mint egy "piszkos" bombáé,vagy mint egy konkrétan erre a célra tervezett fissziós eszközé??
Mert én nem tudom elképzelni,hogy itten ténylegesen az energia ilyen utóbbi módon.irányítottan szabadulna fel.
Véleményeitek? :?:

Hááát... véleményem szerint ez kacsamagazin hír. Egyik a szokásos félelemkeltő hírek közül. A HVG- oldalát végigfutva nem egy helyesírási hibával találkozva..nekem nem tűnik tudományosan megalapozott hírnek.
Korábbi "tanulmányaim" alapján ráadásul úgy emlékezem, hogy az energiaszektorban távolról sem használnak olyan dúsítású (max 30-40 % ?) anyagokat mint a hadiiparban ahol ez a szám 90 % feletti. Szóval amennyire én tudom ebből nem következhet be detonáció. Iszonyatos szennyezés, "fisszió" igen de óriási robbanás, nem. (Aki atomfegyver szakértő majd kijavít, remélem.)
Továbbmenve azért az se egyszerű vállalkozás hogy valahonnan kiemelni egy 400 tonnás szabálytalan alakú csomagot és azt utána szállítani a HOGYAN is ??? A 400 tonnás "csomag" plusz a hozzá tartozó sugárvédelem megbecsülni se tudom mekkora iszonyatos tömeg lehet, plusz ugye a hűtést is meg kellene valahogy oldani. Szóval ez az ötlet véleményem szerint szinte teljesen kivitelezhetetlen....csernobilban is szépen otthagyták békében nyugodni -talán nem véletlenül-.

Igaz. Azonban el sem tudom képzelni,mi is történne ott egy előre meg nem jósolható geometria kialakulása esetén...
A HVG meg,szóval többet gondoltam róluk.

szerintem ennek ha csak a tizede igaz már az nagy szivás a japóknak. Én mikor megtörtént a baleset, már pár hétre rá mondtam itt a fórumon, hogy ebből egy második chernobyl lesz. Akkor azt adták a hírekben,hogy nem kell aggódni én azért szedtem a jódtabletták, bár ki tudja mennyit használt. Az igazságot soha nem fogják elárulni sztem, mint ahogy korábban sem tették, egyszerűen nagyobb haszonnal jár nekik hazudni, minthogy elmondják hogy az emberek X része k--vára megszívta.

Ezt pont így van ahogy Vino mondja... és ha ennek a cikknek a fele igaz akkor a rák címszó alatt jókora népességcsökkenés lesz a keleti partokon jó pár év múltán...
És majd jöhetnek az összeesküvés-elméletek a HAARP által előidézett cunamiról ami pont az erőművet rongálta meg a legsúlyosabban hogy az majd emberi tévedés okán előidézett 2ik nuke balesettel taroljon ott ahol a népesség meghaladta a kertet...

Vissza
Top Alul