Fukushima I. Atomerőmű

a Tokamakkal max akkor lenne gond ha az egyik magnes elbaxodna :D utana egy kicsit meleglenne. a napenergia nagyon koltseges egyenlore, es bizonyos orszagokba nem lehetne hasznalni. szelenergia faxa dolog de ha nincs szel akkor nincs energia :D vizenergia talan az ami mindig van es viszonylag jol is termeli az aramot, cserebe viszont a termeszetet romboljak a duzzasztogattal. hullamos dologrol nem sokat tudok. geotermikusrol szintugy nem sokat tudok. biomassza meg biomassza. viszont a skotoknal asszem most csinaltak egy oat h egy regi hid felujitasanal, henger alaku lapatokat epitettek be a hid ala amikre generatort kotottek, beszkennelem aztan berakom ide :D

nem a technológia teszi drágává a megújuló energiát hanem hogy a megmaradt fo-sszilis energia hordozok pár vastagzsebű kapzsi kezében van akik nem akarnak lemondani a pénzükről... és éppen azért teszik drágává hogy az övékét vegyék...
a gazdaság most alapjaiban rá van építve a fo-sszilis energia hordozókra.... a kivonásuk sok helyen évtizedekbe telne és rengeteg pénzbe amit nem hajlandók rááldozni, mert nem látják hogy ez sokkal kifizetődőbb lenne hosszú távon.

a hideg fúziós technológiában meg az a bibi hogy az is ígérgetik egy ideje... de mintha nem haladnának...

KönigsTiger":3flnj73b mondta:
a Tokamakkal max akkor lenne gond ha az egyik magnes elbaxodna :D utana egy kicsit meleglenne.

Pár ezred másodperc alatt szétesik a plazma és lehűl. Igen, a reaktor megrongálódna, de robbanás kizárt, pláne radioaktív anyagok kijutása (mivel nincsenek is jelen efféle anyagok az ilyen reaktorokban).

A Napból érkező energia hasznosítása alapján szokták egyébként a civilizációkat is osztályozni (http://hispan.hu/irasok_termeszettudomanyok_civilizacio.php). Valóban, ha a bolygó teljes felületére érkező sugárzást hasznosítani tudnánk, az bőségesen elég lenne - egy ideig. De egy modern gazdaságot nem lehet arra alapozni, hogy ma ennyi energia lesz, holnap meg annyi... A fúziós reaktor egy kicsi helyen annyi energiát termel, amennyit csak ki tudnak sajtolni belőle, és ez itt tényleg nagyságrendekkel több, mint amennyit napenergiával gyűjteni lehet épeszű kereteken belül. Azon kívül egy ilyen jól behatárolt objektumot könnyebb is védeni, mint egy hatalmas napelem-parkot.

Emellett nem vetem el, hogy a nagyvárosok vagy általában a házak tetejét be kell borítani napelemekkel. A polgári lakosságot ez nagyrészt kiszolgálhatná, ipari célokra azonban mindig is kelleni fognak a nagy erőművek.

Hidegfúzió nincs és nem is lesz :-D Amit az a két pacák látott, annak a jelenségnek teljesen más a magyarázata, én aztán abból a félreértésből indult az egész "hiszti". Mellesleg meg mi lenne, ha működne? Ugyanolyan nukleáris reaktorokról lenne szó, mint a mai forró rendszerek, ugyanúgy nukleáris hulladék keletkezik(ne) és ugyanolyan veszélyes (lenne) az eljárás...

van benne vmi :D egyebkent azon gondolkoztam h ha megis csinalnak a plazmas dolgot veszelyes lehetne ha fegyverkent hasznalnak. tudom scifi dolgok de akkoris :D

KönigsTiger: miről beszélünk? Kétféle atomfegyver van, a sima fissziós, mikor nehezebb atommagok esnek szét könnyebbekre és a fissziós-fúziós, mikor sima atomtöltettel detonálnak hidrogént, vagyis lezajlik a bomlás után az egyedülés. Ilyen szempontból a technológiát (termonukleáris fegyver) már 1952. november 1-jén kipróbálták és azóta is alkalmazzák. Elméleti felső korlátja az elérhető maximális erőnek nincs, a legnagyobb bomba a Cár-volt, talán erről már mindenki hallott, ez egy 50 megatonnás fissziós-fúziós fegyver volt.

Bushido,Scare! Ez a magyarázat. Mélyen más és eltérő lelkületű emberek,mint mi,vagy bármiféle más nemzet e világon.

Modellezd le gondolatban,mi lenne Európában ilyen esetben. Az emberek egymást ölnék le,fosztogatás,rablás,gyújtogatás,rombolás volna mindenhol,szörnyű és vére közúti balesetek,fejvesztett menekülés.
Ott ilyent nem lehet tapasztalni.
Roppant fegyelmezett emberek.

Igen. Bele se akarok gondolni, hogy itt mi történne, ha akár csak önmagában egy atomerőműben történne ilyen.... Náluk ehhez még elpusztult a fél ország, nincs villany, infrastruktúra, nincs rendes élelem és ivóvíz... Ez tényleg egy hatalmas csapás lenne így együtt bármelyik államnak, és ők példásan viselkednek.

nemnemnemnem nem arra gondolok Hispan. megcsak nemis bombakra gondolok hanem kezifegyverekre. ezert mondtam h scifis dolgok :D plazmapisztoly meg ienek :D a car bomba meg tenyleg vicces vot. szep kis nyomot hagyhatott maga utan. kola felszigetrol kihallott egyebkent? :P

Én este csak annyit csíptem el a hírekben, hogy ideiglenesen leállították a munkálatokat, mert a reaktorblokkban található víz sugárzási szintje 1000x-es volt. Pislogtam is hogy what the f_ck.

Scarecrow: Szóval ez KB annyit tesz hogy ha beüt a crack akkor csernobil 3-4-5X-ét kapjuk? Marha jó mondom.....

De mi is basszus! Faterom mesélte hogy mikor a Csernobili buli volt akkor voltak kinnt járőrözni(faterom volt katona) és este egyszercsak arra lettek figyelmesek hogy a Geiger müller számláló kiakad egy percre majd visszamegy a rendes pózba.

domotor":2qnk4fsd mondta:
De mi is basszus! Faterom mesélte hogy mikor a Csernobili buli volt akkor voltak kinnt járőrözni(faterom volt katona) és este egyszercsak arra lettek figyelmesek hogy a Geiger müller számláló kiakad egy percre majd visszamegy a rendes pózba.
Ilyeneket nekem több katonaviselt ismerősöm is mesélt. Érdekes volt ezt több embertől is hallani.
De egy ideig persze a hatalmaknak sikerült eltitkolniuk ezt az átlagemberek elől, 86-ban ami a szomszédban történt. Most meg tudunk majdnem mindenről, pedig a világ másik végén van.

Vissza
Top Alul