FPS vs Grafika

lehozod a konzold rs_stats 1 és legfelül ott látod hogy fps/tps

Az fps mellett sok egyéb adat is megjelenik,igen zavaróan.Csak az fps-t hogy lehet megjeleníteni?

ha nem tetszik akkor tegyél fel fraps-ot és nézd meg azzal , stalkerben más mod nincs rá

Üdv emberek!

Valaki mondja el legyen szives, hogy miért akad a gépemen a STALKER SoC 30-35 fpst csinál frapsal is, meg a játék mérőjével is.
Ezen a beállításon van a grafika:

Felbontás: 1360 x 768
Teljes dinamikus fények (DX9)
Részletesség: maximumon
Látótávolság: majdnem maximum
Tárgyak kidolgozottsága: maximum
Fű kidolgozottság: negyedig
Textúra részletesség: maxon
Anizotropikus szűrés: kikapcsolva 0-án
Élsimítás: szintén offolva 0
Nap árnyék: kikapcsolva
Fű árnyék: kikapcsolva
Fények távolsága: felén
és elég fosul néz ki hiába a "sok" max beállítás, ha a teljes dinamikus fényeknél átállítom
minimumra, akkor gyönyörűen fut, de még nagyobb okádék lesz:S

Ez a gépem:
AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 5200+ @2600MHz
NVIDIA GeForce 8600 GT ~512MB
2048MB Ram
4094MB lapozófájlnak.

Windows 7 van a gépemen, most lett telepítve 2 hete kb. XP-n is ezt csinálta, elég hülye vagyok a gépekhez, szóval szerintetek ez normális? Elolvastam a topicban 4 oldalt és láttam itt rosszabb gépeket is, és azokon fullon ment, legalábbis ezt írták. a gépem az ajánlott követelménynek megfelel, nem értem, valaki segítsen!

Bocs hogy ilyen hosszan...

Legújabb directx és vga-illesztő fent van?
Mellesleg a 30-35 fps nem is olyan rossz...

Fent van minden a gépen.
Gondoltam hogy ezt fogjátok mondani 30-35 fpsre :D De azért idegesítő, hogy ennél sz.rabb gépeken
jobban néz ki a játék mint az enyémen:S és ha jól tudom a videokártya a felbontásért, anizotrop szűrésért, élsimításért, árnyékok, napárnyékért felelős, amiből nekem szinte mind ki van nyomva, a többi ram kérdése nem? Nagyon nem értek hozzá, csak amiket olvasgatok azok alapján próbálok tájékozódni...

hát érdekes , próbáld ki a legújabb drivert az hátha segít . Én arra gyanakszom , hogy fut valami a háttérben ami zabálja az erőforrásokat , vírusírtó , torrent... akármi .

Feltettem, nem javult, és nem fut semmi, ezekre mindig ügyelek, én ezt nem értem... kártyát se merek venni
mert ha ilyen marad vagy csak kicsit javul akkor nem éri meg, amúgy meg nem annyira sz.r kártya ez, nem?
Az idegesít a legjobban, hogy másoknak fut jól, és ez már jó 2 éve így van nálam, STALKERnél. Call of Duty 5 az fullon megy akadás nélkül... Most azt találtam ki, hogy lehúztam statikusra felbontás maxon anizotróp fullon élsimítás is, meg részletességek, és amiket statikusra kapcsoláskor kikapcsol, azokhoz ugye nem tudok nyúlni, most meg ír 70-80 fps-t és tök szép :lol:

Azért kösz az ötletet Jim, ha van még valami a tarsolyotokban osszátok meg velem.

Szerk: Most találtam, gondolom mindenki tisztában van vele...csak összehasonlítás az én gépemhez képest, szinte ugyan az. Kártya 8600, nem tudom hogy ennyit számít-e.

Megjegyzés: HIGH SYSTEM REQUIREMENTS: Microsoft® Windows® XP (Service Pack 2) / Microsoft® Windows® 2000 SP4 Processor type : Intel Core2 Duo E6700 / AMD 64 X2 5200+ 2 GB RAM 10 GB available hard drive space 512 MB DirectX® 9.0c compatible card / nVIDIA® GeForce™ 8800 / ATI Radeon® X2800 DirectX® 9.0 compatible sound card LAN/Internet connection with low latency Cable/DSL/T1+ speeds for multiplayer Keyboard, Mouse Note: recommended specifications provide optimal experience for single player and up to 4 player/medium size map multiplayer

Ha a rendszered rendesen ki van takarítva és karbantatva (TuneUp Utilities, vagy hasonló segítségével), az sokat segít. A TuneUp-nak ezenkívül van egy NAGYON jó szolgáltatása, a Turbo mód, mely kikapcsol szinte minden háttérketyegést amíg a turbo aktív. Ez Vista/Win7 alatt igen hasznos, mert az Aero különben érezhetően fogja még az erős gépeket is.
A procid kicsit kisebb teljesítményű, mint a spec-ben szereplő Intel (az AMD-nek jóval kisebb az L1;2 cache-ja, harmadik szintű nincs is asszem benne), a 8800-as sorozat és a 8600-as között is igen jelentős különbségek lehetnek (graf. mem. DDR, vagy esetleg GDDR, busz 128 bit, vagy 256, stb.).
Ha a RAM sebessége kicsi (533, 664 Mhz; az is visszavesz a teljesítményből). Sorolhatnám.
Töltsd le a TuneUpot, próbáld ki a Turbót, hátha az is elég. Ha nem: system update ;-)

ui.:

Nekem két gépem van, az asztali valami ilyen fejből (ezen kompromisszumolni kell):

Core2Duo E6400 2,13 Ghz; 533 Mhz 2 Gb DDR2 RAM, Vista 32 bit
ASUS GT9600 TOP, 256 bit busz, 512MB DDR3 RAM, (ez a létező leggyorsabb kártya a 9600-as sorozatból, gyárilag húzott és még fel van tolva kicsit, DE csak 512 mega és csak DDR RAM)
5400 rpm vinyó
mittomén...

Ez nagyjából hasonló beállításokkal hasonló eredményeket produkál, mint Nálad (igaz, fel van téve a Stalker Complete 2009 Mod, amely turbózott garafikájú és fog a játék sebességén érezhetően, ha nem elég gyors a vas :-) )

A másik a laptop,

Core i5 450M 2,4 Ghz turbo boost 2,66Ghz-ig, Win7 64 bit
1066 Mhz 4GB DDR3 RAM,
ATI HD 5730 1GB DDD3 RAM, 128 bit busz (ettől gagyi kicsit)
7200 rpm vinyó

Itt a videó nagyjából ugyanaz; amit az ASUS elveszít az 512 MB RAM-on, azt megnyeri a 256 bites buszon és a magasabb órajelen.
Rettenet gyors proci (nekem legalább is), gyorsabb vinyó és RAM.

Ezzel minden fullon megy, szintén az említett turbós Moddal, nemtom hány fps, mert a laptopra nem lehet semmi hasznos kütyüt feltenni :-(

Szóval nézd meg a rendszered pontosabb adatait és hasonlítgasd... :-)

Vissza
Top Alul