FPS vs Grafika

Próbálkozásom siker koronázta :)
ss_pyura_02-04-08_01-44-01__l01_escape__www.kepfeltoltes.hu_.jpg

VGA @ 756/1836/1100
ss_pyura_02-04-08_02-02-51__l01_escape__www.kepfeltoltes.hu_.jpg

az fps-t az melyik console parancsal lehet megnézni sv_show fps :?

hello

az az egy hatalmas bajom lenne a stalkerrel, hogy akad. Ez így baromi profán ugyhogy leírom kicsit bővebben.
Szóval a konfigom: 3ghz p4, 1gb ram, gf 7600gt, gigabyte 857p alaplap. Ok, tudom h nem egy nagy durranás, de a stalkernek egyfolytában kevés, oylan szinten h néha még a menü is akad! Sokszor 1-2 fps is előfördul, TELJESEN lebutítva 800*600-on. Szerintem ez nem teljesen oké így, mert ennél azért erősebb a gépem, főleg h az obliviont simán viszi 1280*1024ben, árnyákokkal stb... valamint az assassin's creed is baromi jól futott a gépen. Ezeket azért írtam le mert ez alapján a stalkernek is max. közelében 1280ban oylan átlag 30fps-el futnia kellene ami nekem teljesen megfelel. Feltettem az 1.0004 es patch-et mert olvastam, hogy az javit a teljesítményen, javított is, de éppen h csak.
Bocsánat a hosszú komment miatt, csak nagyon tetszik a játék, régóta szeretnék vele játszani de csak most szereztem meg és erre játszhatatlan az egész. Ha vkinek van tippje, hogy mi lehet a probléma azt köszönöm előre is...

1. nézd meg, hogy van-e elég hely-e vinyódon
2. töredezettségmentesítsd, spybot keresés
3. valószínúleg ez lesz a problémád: lapozófile-t állítsd nagyobbra (4GB)
4. ha más jól megy, akkor nem kell drivereket cserélgetni
5. ha még mindig kevés az fps, tedd át static lighteningra; 1GB RAM-al így is akadni fog egy kicsit.

most pucoltam le vinyót direkt a stalker miatt : /
Amugy az a vicc,hogy újra instaláltam a progit és vmiért most jobban fut, ugyan előfordulnak még durva szaggatások ( még mindig nem értem miért) de azért már jobb,kipróbálom a lapozó fájl megnővelését

amugy azt nem fejtettem ki teljesen h az a furcsa ezekben a szaggatásokban, hogy csak néha fordulnak elő. Mert átlagban olyan 25-30 fps-t produkál is, csak ha mondjuk balra fordulok, durr meghal, de elötte ha arra néztem akkor nem szaggatott. Ilyen időközönként fordul elő. Pl van az a rész mikor lezuhan a helikopter a tudósokkal és zsoldosakkal harcolnak. Ott pl az volt h ment simán, de ha balra néztem drasztikusan lecsökkent az fps. Ezután legyilkoltam az összes zsoldost, balra már nem szaggatott, viszont ezekután ahol eddig jól futott ott szaggatott nagyon durván. Jah, és NEM volt az összes zsoldos bal oldalt, szétszórva voltak, asszemmax 1 vagy 2 volt csak ott.
remélem érthetően fogalmaztam:P

Kifutsz a memóriából... vegyél még 1GB-ot (most egész olcsó ~4k-ért már kapsz).
Textúra-minőség visszavétele még segíthet valamelyest. Többi beállítás is ellenőrizendő....

igen, gondolkodtam rajta, majd ha lesz végre vmennyi pénzem lehet beruházok. Amugy megnöveltem a lapozó fájl méretét és nagyon komolyan javult a teljesítmény! Belterken full maxon, 1280*1024ben simán megy, kültereken pedig inkább vissza veszem 1024-re és úgy már bőven tűrhetően fut, nagyon köszönöm a segítséget, végre tudok rendesen játszani!:D

Arkanum":203ncdvd mondta:
igen, gondolkodtam rajta, majd ha lesz végre vmennyi pénzem lehet beruházok. Amugy megnöveltem a lapozó fájl méretét és nagyon komolyan javult a teljesítmény! Belterken full maxon, 1280*1024ben simán megy, kültereken pedig inkább vissza veszem 1024-re és úgy már bőven tűrhetően fut, nagyon köszönöm a segítséget, végre tudok rendesen játszani!:D

HOL TALÁLOM A LAPOZÓFÁJLT?
CapsLock off!! - pYura

én fix 3Gb-ot használok 2 Gb RAM mellé. szerintem ennyi bőven elég. meg azért néha kell is.

Azt hallottam hogy max a RAM dupláját érdemes beállítani, de sok RAMnál már annyi sem kell...

Vissza
Top Alul