FPS vs Grafika

SaGa":mruvyfzj mondta:
A Far Cry-nak eleve rossz volt a grafikája. Valami patch kellett hozzá, hogy ati kártyákkal ne töredezzen a kép. Pár helyen egyszerűen elvész a textura, és csak fekete vagy fehér terület marad, ha nem rakod fel a patch-eket...

Haveromnak nVidia Geforce 4400-a van és simán megy rajta hiba és patch nélkül..

ATI-n volt rossz, egyébként ezt aláírom nálam is csak rondán akart menni pedig még a Stalker is megy.(ugy ahogy :D)

A Far Cry útódjának a Crysis-nek vízválasztó lesz elég sok gépnek!
Ha beruháztok nézzétek meg, hogy elég lesz e a Crysis-re is!
Tuti ütős játék lesz!

Na elméletilg, holnap kérünk ajánlatot ezekre:
nVidia GeForce 7300 256 mb
nVidia GeForce 7800 GTX 512 mb
nVidia GeForce 8300 GT
Valszeg az fog dönteni, meik az olcsóbb v meik van elérhető árkategóriában :)
a 8300GT az 512mb?
Sz: Mgnéztem a Crysis gépigényét. Mit jelent, az hogy, Shader Model 2.0? :?:

szerintem még ne nagyon tervezzetek mert lehet hogy idén nem lesz és a gépigénye biztos nagy lesz

Elmstr1428":1dj630b9 mondta:
Sz: Mgnéztem a Crysis gépigényét. Mit jelent, az hogy, Shader Model 2.0? :?:

Az a hardveres árnyékolási algoritmus készlet, amit pl a Stalker is használ, amikor dinamikus fényeket állítasz be (ezt keverik a dx8-dx9 fogalmakkal sokan). Az NV 6xxx kártyáktól fölfele már a 3.0-s verzió van beépítve. Az ati kártyák ebben a tekintetben kicsit le vannak maradva, gondolom licencelési okoból, vagy dacból, merthogy ők egy másik megoldást használnak. Ezért van az, hogy pl a Morrowind sokkal szebb volt az akkori ati kártyákkal, mint az nvidiákkal, viszont most a stalker az nvidiákkal megy jobban, nem az atikkal...

Na, kértünk ajánlatot. Azokra a kártyákra, amiket mondtam (7800gtx,7800gt) azt mondták, h nincs most forgalomban.. ( :?: ) Ezeket ajánlották helyette:
nvidia GeForce 7600 256 mb
nvidia GeForce 8500GT 512 mb
nvidia GeForce 8800GT 512 mb
Ti melyiket ajánlanátok? (A 7600-t kizárnám alapból, mert 256 mb). Találtam egy ilyen táblázatot, de ebben cask a 256mb-s 8500GT van benne és nincs benne a 8800Gt.. ( http://www.slizone.com/object/slim_help_gpu.html )
Bocsi a sok kérdésért, csak biztosra akarok menni :)

Sz: Nem is találom a neten azt, hogy 8800Gt.. Csak hogy GTX,GTS v ultra.. Van egy. ilyen kártya, hogy 8800GT?

szerintem nem, van 8800GTS 640 és 320Mb van GTX + Ultra de GT erről még nem hallottam, pláne 512 memós...

Gatyamatyi":20j9fir0 mondta:
szerintem nem, van 8800GTS 640 és 320Mb van GTX + Ultra de GT erről még nem hallottam, pláne 512 memós...

Elméletileg létezik ilyen kártya. Legalábis ezt írták a PCWORLD fórumán. Majd ha kapok vmi infót róla, leírom.

ok, nem vagyok mindentudó attól mert még nem hallottam biztos van csak fura mert sehol semmit nem láttam róla eddig

Gatyamatyi":3n10j6wx mondta:
ok, nem vagyok mindentudó attól mert még nem hallottam biztos van csak fura mert sehol semmit nem láttam róla eddig

Tudom, nem is azt mondtam. :) Csak én se hallottam róla és most mondták a PCWfórumon...

Semmir érdemlegeset nem válaszoltak még nekem rá.. Csak enynit:

"A 8800GT azért eléggé más kategória. Ha van rá 60-70 ezred, akkor mindenképp megéri. Ebből 320MB-os és 640-es verzió létezik, de a kettő között a különbség elenyésző, szóval nem kell a 640MB-ért plusz pénzt kiadni."

Szted melyik kártya a legjobb a lentebb leírtak közül? Vagy te melyiket ajánlanád?

Nekem Sapphire Radeon X1950Pro-m van, én ajánlom neked Geforce helyett. 512Mb RAM, 575/1400, 36pipeline. Minden mai játék maxon fut vele, 1600x1200-on, HDR+Élsimítás egyszerre. (pl. Elder Scrolls IV)

Kanyhalos":2xq7xie8 mondta:
Nekem Sapphire Radeon X1950Pro-m van, én ajánlom neked Geforce helyett. 512Mb RAM, 575/1400, 36pipeline. Minden mai játék maxon fut vele, 1600x1200-on, HDR+Élsimítás egyszerre. (pl. Elder Scrolls IV)

Köszi, de ez valszeg már drága lesz... :x A leírtak közül te melyiket ajánlanád?

hmmm szerintem akkor az 8800GTS! lsez, abból van 320, 640 és abból én utána is jártam a dolognak a 320 és 640 között 5fps különbségek lehtnek a Company of Heroesnál volt egyedül nagyobb 10-13fps különbség de ezek mind kb ugy vannak hogy 65fps vagy 60fps... :D

Gatyamatyi":38607a4v mondta:
hmmm szerintem akkor az 8800GTS! lsez, abból van 320, 640 és abból én utána is jártam a dolognak a 320 és 640 között 5fps különbségek lehtnek a Company of Heroesnál volt egyedül nagyobb 10-13fps különbség de ezek mind kb ugy vannak hogy 65fps vagy 60fps... :D

Mármint 8800GT, nem? :) Mert a GTS picit drága sztem, v nem? :D

Vissza
Top Alul