Főzőcske topic

KönigsTiger

New Member
Csatlakozás
2008.10.05.
Üzenetek
4,024
Reakció pontszám
0
Hely
Skandinávia
ide lehet irni mindenfele kajarol, akar receptet akar kepet berakni sajat/nem sajat mestermurol

az otletet pedig koszonjuk meg Dezodornak

nem sokat szoktam főzni, de ime egy recept az egyik kedvenc etelemrol:
Kutyult Tészta by Hannibal King
4 szemelyre:
800 g spiráltészta, 400 g fagyasztott zöldseg (burgonya, borsó, sárgarépa), 1 konzerv csemege kukorica, 4-5 paradicsom, 3-4 konzerv Tonhal (ajanlott: darabos).
elkészítés:
megfőzni a fagyasztott zöldseget (leszürni), majd ráönteni a megfőtt, leszűrt tésztara, beleszelni a nyers paradicsomot (aprobb darabokban), ráönteni a tonhalakat, az olajjal együtt, a csemegekukoricat is beleönteni, só, bors, bazsalikom, origanó, izles szerint, jól összekeverni(kutyulni :D ), reszelt sajt szintén ízlés szerint.

Jó étvágyat!

spelling mistake I'm sorry
szerintem nagyon finom, dehát ízlések és pofonok :D

Kedvenc kaja: zsömle benne vaj+párizsi+sajt, és mindez 1 percig melegítve mikróban :) hozzá kakaó

nem lehetsz valami nagyevő :D

2 mottó:
Az élet túl rövid hogy eleg palacsintát ehess!
A jóból is megárt a sok, de ez a palacsintára nem vonatkozik! :D :D

Barátnőm csokis muffinja

15 deka liszt, 10 deka cukor, 15 deka margarin, 1 tojás, 1,5-2 evőkanál tejföl, 1-2 narancs reszelt héja+leve 5 deka kakaó (cukrozatlan) 5 deka tört csokoládé (bnőm maradék szaloncukrot használt), 1 zacskó sütőpor, opcionálisan pár evőkanál müzli.

Összekeverjük, kb, 200 fokos sütőben, kivajazott formában kisütjük.

Ma ettem belőle, nekem nagyon ízlett. Barátnőket, feleségeket sütő elé állítani és jóétvágyat :D

CSAK EROS GYOMRUAKNAK

Felhivjuk kedves forumozoink feigyelmet h a kovetkezo etel emberi fogyasztasra csak egyszer alkalmas, esetleges panaszokert, artalmakert nem vallaljuk a felelosseget :D:D:D:D:D:D:D

cseresznyepaprika lecso

hozzavalok:
-cseresznyepaprika embertol fuggoen h mennyit szeretne de minel tobb annal jobb
-hagyma annyi legyen mint a csresznyepaprika
-paradicsom fele mint a cseresznyepaprika
-fuszerek
-esetleg ha vki nagyon jot akar csinalni akkor belemehet 1 cukkini is meg egy kis gyulai langolt kolbasz

mindent osszevagni es megfozni lecsonak.

a receptet a volt szomszedunktol kaptam aki eletebe egyszerc csinalt, nekem viszont nem engedtek a szuleim h megkostoljam :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: igaz a szomszedunkon kivul senki mas nem evett belole, DE EN SZERETTEM VOLNA :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Mikor egydűl voltam akkor átjártam Fater-hoz mikor öszejötem a b-nőmmel szépen megtanult főzni és nem futtatás de 18-éves és nem kell neki mondani hogy mi kell csinálni mint régebben más hülye p....nak. Amúgy ha egyedül leszek megtanulok fözni ugye nem tart minden örökké.
Amit tudok most főzni. Tej felforralom forrás elött belenyomok nem tudom mennyi darát azt kész a tejbedara amibe megáll még a kanál is. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

hispan":adaf03v5 mondta:
Kedvenc kaja: zsömle benne vaj+párizsi+sajt, és mindez 1 percig melegítve mikróban :) hozzá kakaó

:lol:
Nekem elég hasonló a tiédhez a kedvenc kajám.Csak egyszerűbb picit.
Zsömle benne száraz szalámi és utána kakaó.
Ja persze van még kedvenc kajám ezen kívül. Főleg olyan kaják amik desszert jellegűek :D

rascal":1tzdt97k mondta:
Mikor egydűl voltam akkor átjártam Fater-hoz mikor öszejötem a b-nőmmel szépen megtanult főzni és nem futtatás de 18-éves és nem kell neki mondani hogy mi kell csinálni mint régebben más hülye p....nak. Amúgy ha egyedül leszek megtanulok fözni ugye nem tart minden örökké.
Amit tudok most főzni. Tej felforralom forrás elött belenyomok nem tudom mennyi darát azt kész a tejbedara amibe megáll még a kanál is. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

amikor nemetorszagba voltunk vettunk vmien tipikus nemetsort es annak a habjaba allt meg a kanal oan sort azota se lattam

Milyen sör volt barna?? Amúgy meg is ittátok milyen ize volt vagy lehet hogy romott???

Sákárá-hárá!
Hát mostan látom csak,hogy itten szakácsszakkör nyilt!és én meg lemaradtam róla,azt a mindenségit nekije!
És azt is látom,hogy szegény Hispanra bizony ráférne némi lokális változatosság a zsömi-kakaó-vaj-sajt relációban!(Ha már van neki is microwawed-owen-je!)
Nos,én a helyedben először is egy művészien tökéletes köralakú bemetszést ejtenék a zsömi tetején,olyan 50 Ft-átmérőjűt,majd ezen keresztül eltávolítanám a belsejét,(közben megehető)
ezt követően egy kenőkéssel körben belöl kimargarinoznám a zsömit,majd ebbe a felkockázott sajtot raknám,legvégére a felvágottat,esetleg tojást!
Ezek után be a sütőbe,de azt természetesen tudnod kell,hogy a kivágott részt illeszd vissza a tetejére!
A sütési időt nem tudom megmondani,ez ízlés és mikró kérdése,de arra vigyázzatok,hogy a kivétel után érdemes várni vele egy keveset,mert belöl valóságos fortyogó láva a töltet.
teszteljétek,egy próbát szerintem megér.

nagyon jo, en grillezesnel csinaltam hasonolt a krumplival: nem hamoztam meg(majd kesobb elmondom miert nem) levagtam a tetejet kiszedtem a belsejet es belepakolom csirkehussal meg tojassal majd vissza a tetejetes alufoliaba h nehogy szetessen(ezert nem pucolunk mert ha raragad a foliara a krumpli akkor lenem szeded max baltaval)

ezt berakod a parazsba es sutod sokaig :D :D :D

banderas":37o9psyv mondta:
Hannibal King":37o9psyv mondta:
és akinek nincs pp baratnője az meg dögöljön meg éhen mi????

Annak ott van az anyu vagy legrosszabb esetben a gyorskajafutár :D

nem :cry: tovább. nincs is okom rá, (mostmár), de csokis muffint nem akar sütni, sem anyukam sem a barátnőm, gyorskajafutar meg nincs egy 20000 lakosú faluban :D

még 1 recept:
Töltött paradicsom :D
2 szemelyre hozzávalók:
4db minnel nagyobb paradicsom, 2 tojás, 1 konzerv szardinia, majonéz, sajtot lehet bele tenni de nem fontos.
elkészités:
tojast megfőzni, apróra osszedarabolni, a szardiniát is, egy tálba beletenni összekeverni a majonézzel, a paradicsom tetejét levágni, kávéskanallal kiszedni a belsejét, beletenni a masszát amit már megcsináltál, és előételnek hidegen tálalható. ajanlott ital mellé sör vagy Kóla.
jó étvagyat.

Vissza
Top Alul