Fibonacci-sorozat az első 100 számjegyig

Állapot
Nincs nyitva további válaszokra.

Dmitrij Degtyarev

New Member
Csatlakozás
2010.03.28.
Üzenetek
293
Reakció pontszám
0
Hely
Észak magyarország
Ide nem az első 100 darab számot kell leírni, hanem addig a számig kell eljutni, ami 100 számjegyből áll! Remélem értitek)

Nos remegő kezekkel ám, de megpróbálom innen szelektálni azokat az egyedeket, akiknek nem annyira megy a matek... én is hiányoztam, amikor az "a" betűt vettük az oviban, mégis le tudom írni... Na mindegy is
Ha valaki nem tudja, hogy mi az a Fibonacci sorozat, akkor gyorsan kattintson el innét, viszont akit egy kicsit is érdekel, annak leírom, milyen szisztémán alapul ez az egész...

Nos...
A Fibonacci-számok a matematikában az egyik legismertebb másodrendben rekurzív sorozat elemei. Az első két elem 0 és 1, a további elemeket az előző kettő összegeként kapjuk!

Ennek analógiájára:

Így néz ki az első 7 szám:

0, 1, 1, 2, 3, 5, 8...

Tehát akkor gatyákat felkötni, a sorozat innen folytatódik:

0, 1, 1, 2, 3, 5, 8

szerintem ezt te sem gondoltad , komolyan.... mi lenne ha én meg nyitnék egy topicot , ahol diadikus törteket kell összeadni... 1000000000 milllióig

fal1

Tessék, annyira tudtam hogy ez lesz.
Most téged zavart a topic? Amúgy meg nyiss egyet ahol a diadikus törteket összeadod 10000000000 millióig és meglátod mi lesz ha annyira érdekel

Jim-nek igaza van, ennek tényleg nem sok értelme van, de mivel most úgy sincsen másik számolós topic (a képes/érdekességesen kívül), maradjon. Amúgy kíváncsi leszek, hogy ki fogja majd itt fecsérelni az idejét arra, hogy például két 20 számjegyes számot összeadjon (az 50 vagy 80 számjegyről már nem is beszélve), mivel olyan számológépet még nem láttam ami 16 számjegynél többet tudna kezelni...

erre most nem válaszolok , de ha a szabadidődben ilyen szintű matematikai dolgokkal foglalkozol, és ez neked örömet okoz , akkor elég furcsa valaki lehetsz, ja és ha ilyen nagy agy vagy akkor leírhatod hogy mik egyáltalán fibonacci számok (akár azzal a nyulas példával is ), és a rekurzivitásról is beszélhetsz ( esetleg bővebben mint ahogy a megállapítás kimondja ha n eleme N-nek.....).

89, 144, 233
Imádom a matekot, de remélem a végefelé már nem csak én leszek :D

Állapot
Nincs nyitva további válaszokra.
Vissza
Top Alul