Fegyverek

mondjuk én nem emberekre gyakorolt hatását szerettem volna megtudni :) hanem mondjuk átlagos karton dobozt kb.10m-ről átszakít nem?
(amúgy az fps="frame per sec" nem? mint a játékoknál a gépen)

egyébként ilyen vásárokban is árulnak ilyen airsoft-nak láccó cuccokat és sokkal olcsóbb mintha neten venné meg az ember..... mondjuk szerintem rugúsak lehetnek..... de akkor is olcsóbb.

a rugós fegyók nem az igaziak :? nincs sorozat lövés ami sz.tem nagyban hozzájárul az élményhez ha lősz vele, ezért is gondoltam elektromosra vagy gázosra. mondjuk tény hogy a gázos lenne a király de az drágább is (ami nem lenne probléma ha lenne rá pénzem :cry: )a vásárokban meg háát... nem nagyon venném meg...

mondjuk ott garancia meg ilyen az nincsen aztán hazaviszed összerakod működik aztán másnapra tönkremegy :)

Y3ti":3kxy9ni9 mondta:
Nézd azt tudni kell hogy airsoftban fps-t számolunk. Kivéve a gázos fegyverek. Mert azokat Joulba mérjük. Nem vagyok jó fejszámoló de ez olyan 0,8J-nak felelmeg..vagy nem tom. :? De az bizt megérzed ha meglőnek vele.

Naszóval...
Minden fegyvernél joule-ban kell mérni a teljesítményt, mert abban van megadva az is, hogy honnan kezdve minősül lőfegyvernek. Simán azt mondani, hogy X fps megfelel Y joule-nak, nem lehet.

A teljesítményből (Joule) és a lövedék tömegéből adódik az FPS. Nehezebb golyó azonos teljesítmény mellett lassabban fog kirepülni. Az Airsoft punnyogók esetében azért egyszerűbb az FPS mint mérőszám, mert a lövedékek tömege (közel) azonos. Ha ugyanabból a pukkantyúból nehezebb golyót köpködnének, azonos teljesítmény mellett sokkal kissebb FPS értékek jönnének ki.

1láb az kb 1 méter nem? asszem kicsivel kissebb de nem tudom biztosra. Tehát a csúzli 272 lábat tesz meg 0.20as BB-vel ha az van oda írva hogy 272fps (0.20) jól gondolom?

Nem teljesen. Ha egy láb egy méter lenne, ez akkor sem azt jelentené, hogy akkor 272 méter messzire lő el a pufka, hanem azt, hogyha a golyó soha nem lassulna le, akkor egy másodperc alatt 272 métert tenne meg. De csak tenne, mivel lelassul. Mint ahogy Blackacehun is írta, ez csak a kezdeti sebesség, vagyis az a pillanat, miután meghúzod a ravaszt. Amúgy egy láb 30,48 cm, vagyis kb. 0,30x272= 81,6 m/sec :wink:

na végre így már értem :) bocs hogy félre írtam gondoltam hogy nem sniper :D :D :D

Tibi":16ub0po1 mondta:
Mint ahogy Blackacehun is írta, ez csak a kezdeti sebesség, vagyis az a pillanat, miután meghúzod a ravaszt.

Izébizééé...

A csőtorkolati sebességet mérik, azaz, amikor a lövedék elhagyja a csövet...
Onnan csak lassulni tud, kivéve a rakétákat.
A "ravasz meghúzásának pillanatában" a sebesség 0, pláne hogy a "ravasz" az a róka... :lol:

én mennék ha meg lenne a fegyóm :) amúgy így van nem "ravasz" hanem "elsütő billentyű" ha pontosak akarunk lenni :D

SaGa":2bzlw1sc mondta:
Tibi":2bzlw1sc mondta:
Mint ahogy Blackacehun is írta, ez csak a kezdeti sebesség, vagyis az a pillanat, miután meghúzod a ravaszt.

Izébizééé...

A csőtorkolati sebességet mérik, azaz, amikor a lövedék elhagyja a csövet...
Onnan csak lassulni tud, kivéve a rakétákat.
A "ravasz meghúzásának pillanatában" a sebesség 0, pláne hogy a "ravasz" az a róka... :lol:

Igazad van, rosszul fogalmaztam (a ravasz azért elmegy egynek :D ).

1 ember Strelok mindenki más őt öli :) vagy duty vs. freedom :) vagy "last man standig" :D esetleg valami dolgot (artifakt) csapatokban keresgélős lődözős vagy "capture the flag"...

Vissza
Top Alul