Fegyverek

akkor hajrá csak a játékban kevés hozzá a lőszer és nagyon nem is lehet venni egyébként a játékban kicsit máshoyg néz ki.. (aszem kicsit kékes rózsaszines)

Nem kell mod a dragunovhoz....nekem már van vagy 5db belőle a raktáramba!+ebből a bulpupp rendszerű dragunovból is kb 4db.....áthordtam Red Forrestből, van ott annyi mint a szemét, bár lőszer tényleg nem sok van hozzá :x

redforestben az antennálnál télleg sok van csak lőszer kevés

Azért ha az embenek van bőr a képén, és az összes szembejövő mesterlövészt lelövi és kifosztja, akkor tetemes mennyiség érhető el.

Én 3 nap rohangászással 99 db lőszert összevakartam az SVD-hez, de ennél többet szerintem nem is lehet.Ez se olyan sok, de egy kis mókához elég. :D

az a baj hoyg túl kicsik amappok és nem nagyon lehet használnia sniper-t )mondjuk kordon+ garbage duty támaszpont) mondjuk azért jó hoyg benne van mert 1 lővés fejre oszt csá :D

De ha Mindenáron mesterlövész kell, nem muszály duty-s munkát vállalnod.
Én megbarátkoztam a Freedommal és Vintorez-el letőttem a mesterlővészeit. Ha az embez elég messziről fejbelövi öket nem rágnak be rá (hála a hangtompításnak) és nem kell átverekedni maga fél Red forest-en se.

STASH-ek ben valoszinuleg véletleneszerü, de egyszer egy Agropromos Stashben leltem rá 60 darab s :shock: :shock: sniper loszerre. eljen

"Wolf" látom értesz a fegyverekhez, utánanéztem a neten a Vintoreznak (VSS 'Vintorez' silenced sniper rifle (USSR/Russia)). Meglepődtem hogy az oroszok fejlesztették ki. Azt nem tudtam eldönteni hogy milyen hadviselésre csinálták, nekem a városi gerillaharc tűnik a legideálisabbnak, bár tárkapacitása közelharchoz kevés. Játékból sem derült ki igazán hogy mesterlövész vagy assault riffle (mint a VLA) igazán, nekem mindenhogy bevált. Létezik hozzá igazából nagyobb kapacitású tár ?

A Vintar (Vintorez) mesterlövész puska, közepes távolságokra (max 400m). A VAL meg hangtompítós rohampuska. Gyakorlatilag ugyanaz, csak nincs rajta távcső és nagyobb a tár. Pl kommandós bevetésekhez kiváló. Mindkettőnek az az előnye, ami a hátránya: a beépített hangtompító miatt rövid a cső és lassú (subsonic) lőszer kell hozzá, így csak viszonylag kis távolságokra használható jól, háborús körülmények között kicsit kevés.

A Zóna épp határeset. Egy-egy pálya pont belefér a hatótávba, a város és az erőmű meg tökéletes...

Kösz SaGa. Igazából nekem két fegyver kellet mindenhova egy távolra egy meg közelharcra. Nem találtam olyat ami mindkét esetben tökéletes lett volna. MOD-os AK 7,62 jött be a legjobban ahogy írtad 400m-ig még a vintar helyett is jó volt. Bár valóságban láttam pontlövő 7,62 400m-ig de háborús körülmények közett nem tudom hogy lenne e haszna. Mert amikor a németek megcsinálták a második világháború végén az MP44-et ami megteremtette a gépkarabély osztályt, akkor azt tűzfedezetre használták 300m belül, nem pedig operatív célirányos támadásokra.

Általában a gépkarabélyok (az AK-t is) nagyjából 300 m-es távra vannak tervezve, mert a tipikus háborús, gyalogsági összecsapások ilyen távról mennek. A városi harcokhoz egy rövidebb távú, emiatt kevésbé szóró fegyver jobb. A mesterlövészeknek meg nagyobb távra, hosszabb csővel szerelt cuccok kellenek.

A hangtompítós fegyverek tipikusan speciális alakulatoknak valók, észrevétlen behatolás, gyors feladatvégzés, menekülés, vagy győzelem. Emiatt nem kell nagy tárkapacitás (a halk mozgáshoz minél könnyebb málha kell), nagy távolságú lövések se nagyon, a csendesség és az ellfedett torkolattűz sokkal többet ér.

A stalkerben nekem legjobban a vintar + gyorsított AK (sztrelok fegyvere a rejtekhelyről) távcsővel jött be. Ezekhez van lőszer elegendő, a kettő együtt még épp elviselhető teher. Igaz én inkább a taktikus, osonós stílust kedvelem, nem a rohamrambóst. Emiatt pl a hangtompítós pisztolyt is végig viszem magammal és használom...

Én is ezt a kettőt használtam, bár red forest után váltottam a Sterlock AK-t egy GP37-re mert nálam mire odaértem már nagyon elhasználódott s mod nélkül szereltetni nem lehet. Szerencsére vintart freedom bázison mindíg adott a valahol (lila háromszögek) mire nagyon elhasználódótt volna. Én amikor a táska súllyát nem írtam át a pisztolyoktól meg minden egyébtől megszabadultam hogy minnél több lőszer férjen el. Nem volt kedvem visszagyalogolni agropomba a hangtompítóért, gépem éppenhogy csak elég rá. Sajnos csak jövőre lesz módom az éves cafeteria keretemből venni egy izmosabb gépet, de akkor conroe core2 duo alá nem megyek. Penryl magosokat csak az év végén kezdik gyártani, áruk biztos magas lesz. Videókártyára egy ASUS 8800GTS-re gondoltam.

Osztom véleményetek.. De SaGa, a gépkarabélyokat nem tálolságra, hanem szórásra tervezik a haderőknél.Például:
AK-63 középhtótávolságú becsukható válltámaszú rohankarabély.
Azért, hogy megkaphassa a középhatótávot a fegyvernek egy 5 ös sorozat leadása után max 7cm átmérőjű kör szabad beszórnia 100m-en.

Megjegyezném azt is hogy a stalkerbe szereplő AK-73s 100m-en 5cm-re
van tervezve.
de álltalában tényleg 300m-re lövik be őket.

Végül. A Vintorez nem közepes, hanem átmeneti mesterlövész, a max 400m, pegid a golyóállómellény átütési határa. A Vintorez 800m-ig hatásos fedetlen célra és 1500m-ig akár halált is okozhat de csak 800m-ig optimális a szórása.
Ami pedig hab a tortán. A Specnaz részére van élyellátóval felszerelt Vintorez is. Amúgy a Vintoresz az SVD (Snaiperskaja Vintovka Dragunova) leszármazottja, kimondottan a különleges erők részére.

=Wolf=":2uxaenaf mondta:
Osztom véleményetek.. De SaGa, a gépkarabélyokat nem tálolságra, hanem szórásra tervezik a haderőknél.Például:
AK-63 középhtótávolságú becsukható válltámaszú rohankarabély.
Azért, hogy megkaphassa a középhatótávot a fegyvernek egy 5 ös sorozat leadása után max 7cm átmérőjű kör szabad beszórnia 100m-en.

Megjegyezném azt is hogy a stalkerbe szereplő AK-73s 100m-en 5cm-re
van tervezve.
de álltalában tényleg 300m-re lövik be őket.

Végül. A Vintorez nem közepes, hanem átmeneti mesterlövész, a max 400m, pegid a golyóállómellény átütési határa. A Vintorez 800m-ig hatásos fedetlen célra és 1500m-ig akár halált is okozhat de csak 800m-ig optimális a szórása.
Ami pedig hab a tortán. A Specnaz részére van élyellátóval felszerelt Vintorez is. Amúgy a Vintoresz az SVD (Snaiperskaja Vintovka Dragunova) leszármazottja, kimondottan a különleges erők részére.
Tudtommal az AS "VAL" (rohamkarabély változat) 400 méterig effektív azonban ténylegesen inkább 300 méter ugyanis a cső hossza mindössze 200 mm ami nem sok, a célzóberedendezése 25 métertől 400 méterig van beosztva, szóval a vintorez optimális lőtávolsága sem lehet sokkal több mivel lényegében megegyezik a rohamkarabély változattal csak egy optikai irányzék lett rászerelve valamint a tus fából készült és nem behajtható.
Sőt találtam is egy oldalt amin ugyan ez szerepel: http://world.guns.ru/sniper/sn20-e.htm

kár hogy a stalkerban nincs m4 szerintem az a fegyó gránátvetővel és távcsővel (sof2)

Ha hibás az állításom, akkor hibás :? Amúgy könyvből olvastam...

Hozzátenném, a cső hossza kompenzállható sűrűb huzagolással, aminek nem muszály megegyeznie a két testvérfegyveren.

Eszembe jutott hogy van egy "Kiss Á: Péter : Gépkarabély és használata" című könyvem amiben egy pár Stalker fegyverről találtam leírást, vagy képet mint a Groza és FT 200 M-höz hasonló francia fegyver. Olvastam ott egy G11 nevű hüvely nélküli lövedékkel működő fegyóról, nem tudja valaki mi lett ennek a fegyvernek a sorsa, mert a könyv azt írja hogy a német haderő megahározatlan időre napolta a fejlesztését ?

Köszönöm mindenkinek a vintorez-es hozzászólásokat. Valamilyen a fennt említett témájú könyvben nem lehet esetleg még többet megtudni erről a fegyverről, vagy úgy általában az orosz fejlesztésekről ?

Az említett M4 a Socom 2, mert ha az ütős fegyver lett volna.

Vissza
Top Alul