Fegyverek

De ugye széria lesz hozzá a "harctéri tisztító felszerelés". :-)
Azt nem értem a hülye fejemmel, hogy miért kell egy levedlett, sz@r konstrukciót magunkra eröltetni. Néha olyan érzésem van ezeknél a fegyverbeszerzéseknél, mintha nem is vizsgálnák meg, hogy mit vesznek, csak látták, a tévében, hogy a hős ezer ellent nyírt ki, és milyen jól nézett ki a kezében!
Az m4 szépen domborít a filmeken, meg a játékokban, de szerintem ennyi.

Sztem azért kell nekik, mert lusták megvenni az AK-khoz a karácsonyfa készletet a szereléksínekkel és egy M4A1 sopmodot olcsóbb nekik összeguberálni. Előre sajnálom szerencsétleneket. Anno fel volt nekünk ajánlva a G-36-os, nem tudom mirét nem volt az jó nekünk.

Bezzeg a lengyelek, ők nem egy szar banánköztársaságban élnek.

lengyelek.jpg

A környező országokban mindenki messze jobban áll ilyen téren (is), mint mi. Kicsit olyan érzésem van néha, mintha hozzáértők elmondanák a véleményüket, aztán a szemüveges tornából fölmentett politikus meg valami homlokegyenest mást döntene. Nehezen hiszem el, hogy a témában kicsit is járatos ember ilyen irányt választana.

phoenikshun":xx2oc0dk mondta:
A környező országokban mindenki messze jobban áll ilyen téren (is), mint mi. Kicsit olyan érzésem van néha, mintha hozzáértők elmondanák a véleményüket, aztán a szemüveges tornából fölmentett politikus meg valami homlokegyenest mást döntene. Nehezen hiszem el, hogy a témában kicsit is járatos ember ilyen irányt választana.

huhh, milyen idealisták vagytok...
szerintem a döntés oka nem a hozzáértés hiánya, vagy a hollywoodi lövöldözések marketing-hatása; hanem a beígért kenőpénz mennyisége.

lehet hogy paranoid konspirációmániás vagyok, de az állami megrendelésekkel kapcsolatban nem tudok másra gondolni.

példának ugye ott a siemens, aminek épp sitten van megvesztegetés miatt a fél vezetősége; párhuzamban a mi combino villamosainkkal, amikre a legdrágább ajánlat érkezett anno :/

...meg az a szösszenet is érdekes, hogy a fidesszel nem tárgyalt az amerikai külügy, és a politikai támogatást is megvonták tőlük, mióta orbiék a grippenek mellett döntöttek az F-16-tal szemben.
azóta viszont a fidesz és az amerikai külügy viszonyának javulásáról beszélnek. ok: a gyurcsány kabinet az orosz kék-áramlat gázvezetéket támogatja az amcsik által tolt nabucco-val szemben.
(forrás: http://index.hu/politika/belfold/fidusa0411/)

...szóval állami beszerzéseknél szakmai indokokat emlegetni minimum vicces. :cry:

Tévedsz Wood! Kis országunkban nincs korrupció.
A közbeszerzési eljárások teljesen korrupciómentesek, hiszen pont azért lettek kitalálva, hogy kiszűrjék a korrupciót...
Na most szeritnem a közbeszerzési eljárásoknál korruptabb dolog nincs.
Az zavar engem wood, hogy miért rendelik egyes emberek a pénzt egy állam érdekei alá. Persze a pénz mozgat mindent. Csak nekem vhogy bsza a csőröm, hogy van egy adott termék, amit megvásárol egy állami cég, esetenként a piaci ár duplájáért, ne adj' Isten triplájáért. Nap mint nap szembesülök ezzel.
Nagyon zavar, mert tettem egy esküt egyszer, amiben nem volt olyan sor, hogy a pénz fog irányítani...
Amire az általad idézett sorral céloztam, az az, hogy aki dönt, az nem észérvek alapján dönt, hanem pénzérvek alapján.
Bár Te lennél konspiráció mániás! Akkor simán elhajthatnálak, mint a magzatvizet. Sajnos nem ez a helyzet. Ahogy Hofi Géza mondta: (Isten nyugosztalja)
"Nem én találtam ki....
bár én találtam volna ki, akkor csak egy hülye lenne, de jobban állunk ennél."

Büdös mód korrupt; ennél többet nem merek mondani :roll:

kick":2iwaoio5 mondta:
(...)
Amúgy tudom mit beszélek, fegyvergyűjteményemben megtalálható egy eredeti AK-47-es, amiben még volt anyag :D Persze hatástalanított, 1991-es szerinti rendelet alapján, szal az értékesebbik fajtából :)
(...)

Én most nagyon irigy vagyok.

SZiasztok..
olvasok a vitáitokat a fegyverekről......
mások a laboratórumi körülmények és más a valóság.......
Volt alkalmam lehuzni egy évet békefenntartóként, ott a NATO katonák egyöntetü véleménye szeint e két legjobb fegyver az Ak...és a G-5
A legtöbb nato fegyver ólommagvas lövedéke hatástalan egy sima kevlar mellényen, egy acélmagvas orosz lőszer(39M) ha jól emlékszem..
csak a titán, vagy kerámia betétet tartalmazó mellény fogja meg...
Azonkivül egyszerű, könnyü a karbantartása harctéri körülmények között...elég az M16 vékony gázelvezető furatára gondolni.......

Legjobb élmény mikor egymás fegyvereinek szemlélgetése, szétszedése közben megkérdezték hol van az AK-63D gépkarabélyon az akadályelháritó gomb....közölve lett vele itt csak a döglött lőszer, vagy a szakadt hüvely agond:-)))))))

Ez igaz. Egyszer mi is találkoztunk amerikai harcosokkal egy lövészet alkalmával. Majd hanyatt estek, mikor beleszórtuk a port az AK-ba, kifújtuk belőle, és lehetett lőni. :-D
Hallottam egy történetet, miszerint egy ilyen közös lövészeten lehetett egymás fegyvereit kipróbálni. Az amerikai odament egy sráchoz, és azt mondta:
"Ez a konstrukció megjárta Vietnámot."
A magyar átadta a sajátját:
"Ez meg megnyerte."
Még ha csak legenda, akkor is baromi jó. :-)

Igy igaz..
baromi megbizhatóak..pl..lesesnek teherautó platóról , átmegy rajtuk a kerék és csak lő, csak lő, csak lő:-)))))))Amugy a különleges egységek M16A2 tipusa már jobban tetszett:-))) igaz mikor megmutatták ogyan kell szétszerelni milyen apró műtyürökből ál.....nahát nem kellemes mikor az erdőben leesik valami aprócska alkatrész........

Az AK-nak nincs olyan alkatrésze, ami leesve elveszik. :-) Kivéve, ha az elsütőszerkezetet is szétszeded, de még nem találkoztam olyan helyzettel, amikor erre szükség lett volna. Kivéve fegyverszemle előtti karbantartást, de az elég távol áll a harctéri alkalmazástól. :-)

Amugy a game-ban Ak74/2 -vel nyomom gránátvető+távcső---van nálam egy Gt37?? vag y valami ilyesmi és egy távcsöves , de elfelejtettem a nevét...:-))

Részemről most egy távcsöves Abakanval töröm le az ellenfelek lelkesedését. :-) Nekem egyelőre nagyon megfelel.

Viszonylag keveset játszom időszűke miatt, úgyhogy elég sokáig ki fog tartani. :-) Most húztam ki a bajból Mole-t. Persze utána kicsit lelőtték, de eddig nem volt baj. :-)

Vissza
Top Alul