Fegyverek

kick":1m9aursm mondta:
phoenikshun: Ez így nem teljesen igaz, Svájcban, Finnországban, Szlovákiában, Csehországban, Finnországban, Norvégiában, USA bizonyos államaiban meg még néhány országban ami nem jutott eszembe, tarthatsz automata fegyvert is, hangtompítót, csaknem bármit. Ez is külföld. :wink:
Igaz és jogos. Nem voltam pontos. Konkrétan Németország járt a fejemben, mikor írtam, ezért a pontatlanság. Amúgy kétszer írtad, hogy Finnország, úgyhogy egy körből kimaradsz. :-)

Jó reggelt!

Nem tudom más is észre vette vagy csak én vagyok olyan lökött, hogy fegyverrrel a kézben megy a tüzes alagútba, de amikor a profot kisértem Yantarba akkor az út végén levő alagútban megégettem a fegyvert. Bess hangtompítós AK-ja volt nálam és mire átértem 15-ös kapacitása lett a tárnak.

phoenikshun":2t0p18al mondta:
kick":2t0p18al mondta:
phoenikshun: Ez így nem teljesen igaz, Svájcban, Finnországban, Szlovákiában, Csehországban, Finnországban, Norvégiában, USA bizonyos államaiban meg még néhány országban ami nem jutott eszembe, tarthatsz automata fegyvert is, hangtompítót, csaknem bármit. Ez is külföld. :wink:
Igaz és jogos. Nem voltam pontos. Konkrétan Németország járt a fejemben, mikor írtam, ezért a pontatlanság. Amúgy kétszer írtad, hogy Finnország, úgyhogy egy körből kimaradsz. :-)
Igen, mert náluk kétszer szabadabb minden, mint máshol :mrgreen: Ha Németországra gondoltál akkor a csökkentett tárkapacitás sem igaz!

Ne már! Ez biztos? Nekem úgy rémlik, hogy nem lehet őket eredeti 30-as tárakkal vásárolni. Persze ettől még lehet igaz.

Nagyon rég volt náluk ilyen korlátozás, sőt, régen az ilyen fegyverek is tiltottak voltak, de manapság ez a táras, meg ráadásul ez egy hülye szabály is lenne, németek értelemtlen jogszabályokat nem nagyon alkotnak, ugyanis ebben az esetben bármilyen military börzén tudnál 30-as MP-5ös tárat venni a BT-96-osodhoz vagy 20-as tárat G-3-ashoz, ezt nem lehetne korlátozni, nem is korlátozzák, mert értelme sincs, hiszen náluk divatos a military kinézetű hosszú lőfegyverekkel történő IPSC és IPDA versenyek amiken pont a nagy tárkapacitás a lényeg.

Akkor le vagyok maradva. :-)
Azt tudom, hogy odaát nagy divat a katonai külsejű lőfegyver sportcélokra való alkalmazása, sőt még vadászati célokra is. Csorgattam is a nyálam sokáig. Nálunk meg még szegény BT-96-ost is meghurcolták...

Csak érdeklődés szintjén, föleg kicknek.

Divatja lett az Ak74 újratextúrázásának fa mintára.
77610_3.jpg

Készült egyáltalán ebből a fegyverből fa alkatrészes változat? Ha jól megnézitek e képet, ezt a formát elég macerás tömeggyártás során fából kialakítani, bár egy jó marós egy-egy darabot biztos el tud készíteni. Ez ilyen forma inkább fröccsöntős téma, fát meg ugye nehéz így megmunkálni... Ráadásul ezek a keskeny élek nem lennének túl tartósak, föleg ha a fehasználás körülményeire gondolok. Bevallom, ebből a fegyóból igazit még egy darabot sem láttam, igaz nálunk nincs is rendszerben.

Revert":3rs77gf2 mondta:
Készült egyáltalán ebből a fegyverből fa alkatrészes változat?
Már hogy a fenébe ne? Kb. az AK-74-esek 70-80%-a ilyen, a '80-as évek közepén, végén jelentek meg a műanyag ágyazású változatok, meg az AK-100-as család lett ilyen.

A 74-eseken a műanyag előágyazás is még "fa színű" volt. A 100-as családon meg már fekete az ágyazás.
Javíts ki Kick, ha tévedek. :-)

phoenikshun":2kctxiuf mondta:
A 74-eseken a műanyag előágyazás is még "fa színű" volt.
Volt ilyen is, persze. :) Ha jól emlékszem, akkor anno az NDK-ban is csináltak ilyen változatot még a klasszikus AK-47-hez.

sziasztok!
hol lehet majd végre venni vagy találni jó sniper-eket? eddig még egyet se láttam.

army warehouse területén már lesz.
bg_

Tibi":oq3sepgc mondta:
Uhh már van AK100 is? Erről se tudtam :) . Kár, hogy nem rakták bele a játékba. Pedig már 2012-ben játszódik :) .
Hi, AK-100 nincs, van 101-től 108-ig, 100-as családot írtam, mert ez a gyűjtőnevük :) Amúgy fölöslegesen kerültek volna bele, hiszen van a játékban Groza meg Abakan, amik újabb modellek az AK-100-as család bármelyik tagjánál. Azt hiszem, hogy ráadásul az AN-94 Abakannal váltják le az AK-74-eseket, mert a hadsereg nem látott fantáziát az újabb AK családban. Amúgy szerény véleményem szerint az összes AK közül az AK-103-as és 104-es a legjobb :)

kick":1dqu10o6 mondta:
Tibi":1dqu10o6 mondta:
Uhh már van AK100 is? Erről se tudtam :) . Kár, hogy nem rakták bele a játékba. Pedig már 2012-ben játszódik :) .
Hi, AK-100 nincs, van 101-től 108-ig, 100-as családot írtam, mert ez a gyűjtőnevük :) Amúgy fölöslegesen kerültek volna bele, hiszen van a játékban Groza meg Abakan, amik újabb modellek az AK-100-as család bármelyik tagjánál. Azt hiszem, hogy ráadásul az AN-94 Abakannal váltják le az AK-74-eseket, mert a hadsereg nem látott fantáziát az újabb AK családban. Amúgy szerény véleményem szerint az összes AK közül az AK-103-as és 104-es a legjobb :)
Ezt mire alapozod? Nem kötekedés komolyan a véleményed érdekel.
A legjobb szerintem a 47-es. Abban még volt anyag rendesetn. :-)
Szerintem az egész AK családot az egyszerűség teszi kiváló fegyverré.

phoenikshun":1xtbha0v mondta:
Ezt mire alapozod? Nem kötekedés komolyan a véleményed érdekel.
A legjobb szerintem a 47-es. Abban még volt anyag rendesetn. :-)
Hja, volt még az AK-47-ben anyag, pont ezért jobb nála az AK-103-as, mert könnyebb nála kb. 1 kg-al és ugyanazt a telejsítményt tudja, plusz a tusa sokkal ergonómikusabb és behajtható is. Az AK-103-as a régi AKM-47-es reinkarnációja :D

Amúgy tudom mit beszélek, fegyvergyűjteményemben megtalálható egy eredeti AK-47-es, amiben még volt anyag :D Persze hatástalanított, 1991-es szerinti rendelet alapján, szal az értékesebbik fajtából :)

AK1.jpg

AK2.jpg

Ha cipelnem kéne, persze nekem sem lenne mindegy. Bár én a magyar fajta ak-63-on "edződtem", szóval mindegy.

Hajaj, AK-63D, volt olyan is :) Meg AMD-65-öshöz is volt szerencsém, szerencsére már rég kivonták őket a szolgálatból. Asszem a szolnokiak most meg amcsi M4A1-eket fognak kapni, szánalom...

Vissza
Top Alul