FanArt

A végén átmegyünk Sziklába... Maga a kép szép persze, de ez a tengerészgyalogos-bekavarás szerintem már túlzás, de ez egyéni vélemény, lehet köpködni.

Ha már film: inkább "Apokalipszis most" mint a "Szikla". Nincs köpködés, hidd el szépen el lesz rendezve minden. (Ráadásul a GSC egyik kérése az volt hogy legyen a könyvben valami ami lehetőleg sok amerikai olvasót vonz.)

Az Apokalipszisben nem sok tengerészgyalogos volt amennyire emlékszem, a Sziklát meg azért említettem mert ott voltak "hazájuk által elárult" zsoldos tengerészgyalogosok.

A Zónában meg mindig van friss kenyér és senki sem kérdezi, honnan...

Zsoldost értem azalatt hogy pénzt akartak kapni, és mikor egymás ellen fordulnak a "rosszak" közülük elismerik hogy innentől ők zsoldosok, szó szerint elhangzik.

Ez azért furcsa mert emlékeim szerint a pénzt nem maguknak akarták.

a penzt nem maguknak akartak, hanem az elesettek csaladjainak. es a zsoldos azt jelenti h penzert harcolnak, fizetest kapnak. terrorizmussal inkabb lehetne oket vadolni. de akkoris tengereszgyalogosok voltak es nem zsoldosok :D amirol te beszelsz aza 2 majom volt akivel akkor dolgozott eloszor a tabornok. megnezed brutal mellette allt es nem a penzert csinalta.

A kép technikai részével nincs gond a piros feliratot leszámítva, tartalmilag nekem viszont nem áll össze a concept. Stalker tengerészgyalogosok Afganisztánban, ebből az lesz hogy se tengerészgyalogos nem lesz, se stalker, és csak a sivatag meg a száraz kövek maradnak.

A narratíva meg a concept az két különböző dolog. Ugyanarra a conceptre lehet 100 sztorit gyártani, meg még sokmindent akár egy egész franchise-t is ki lehet rá építeni. Nekem anno úgy tanították ha befoglalod a concepted egy mondtatba (filmeknél, könyveknél logline) és nem hangzik jól, kukázni kell.

Pl.:

Egy bajszos olasz vízvezeték szerelő és társa csöveken keresztül vezető kalandjai a kastélyban fogva tartott királylány megmentésére.

Először lett belőle egy játék, aztán kis idő múlva jött a Mariós tolltartó is. Ami a kettőben közös az a concept, amire lehet építeni bármit az esküvői tortától kezdve a gumimatracig.

"A stalker tengerészgyalogosok Afganisztánban" is egy ilyen rövid összefoglalás, ami szerintem nem jó benne hogy nem áll össze. Olyan mint a májkrémes lekvároskenyér. Ismerek olyan aki vaj helyett májkrémre keni a lekvárt(ízlések és pofonok), nekem ez a kettő üti egymást.

Egy jó concept így néz ki (egyébként az egyik legjobb flash oldal amit valaha láttam):

http://www.immersive-garden.com/

Köszi, most már értem. Akkor a könyv koncepciója valami ilyesmi: "veterán stalker azt hiszi már mindent látott, erre kap egy új Zónát a nyakába".

Szerkeszt: egyébként a kiadóknak küldött - szóval nem gamereknek szánt - szövegben így szerepelt a koncepció:

"Afghanistan was dreadful enough even before Al-Qaeda detonated nuclear warheads in 2011. Now it is 2014 and the baddest people of the world flock there to find riches, freedom and adventure. Major Tarasov is there for another reason - his orders are to find a lost scientific expedition."

A t-gyalogosok csak úgy jönnek ide mint a Monolit a játék sztorijába, azzal a különbséggel hogy... nade inkább nem spoilerezek. Épp elég gáz volt hogy a GSC az összes orosz fórumon úgy harangozta be a könyvet, hogy az "bátor amerikai különleges alakulatokról" szól. Ennek kb annyi köze a koncepcióhoz mint rodentnek a tengerimalachoz.

akkor lécci tedd átt a postokat oda mert ennek így se füle se farka hogyan válaszoljak egy postra ott mikor itt az előzmény ? Amúgy meg még mindig csak arról az egy képről beszélek, az meg ide lett beágyazva.

Vissza
Top Alul