Érdekességek az Interneten

hehe
nem tolja valami jól de legalább látszik hogy nem véházik fogatlan

Ez valódi? Ez komolyan katonai felvétel éles helyzetről? Ez egy amerikai katona?
Ezek után komolyan csodálkozom, hogy ennek a háborúnak a frontvonala még nem Amerikában húzódik...
Olyan súlyosan meg mégse lőhették meg, hogy még a fél videóban az hallgatom: Im hit! Im hit! Im hit!
És tulajdonképpen ez miért is rambózik le?

De könnyű negatívan nyilatkozni erről a helyzetről miközben nem tudhatja, az ember hogyan reagálna mikor lőni kezdenek rá. :roll: Persze lehet szájkaratézni otthonról, csak éppen normális (nem a magyar) katonai kiképzés nélkül és éles helyzet hiányában nincs alapja a dolognak. Mondjuk az biztos, hogy elszakadni az egységtől és lefelé mozogni a hegyoldalon nem a megfelelő döntés.

Scarecrow: Amúgy leírták talán a videónál a csövön, hogy a lövések közül kettő például a sisakját érte és az utolsó lövés során az egyik kezét (ujjait) érte találat oly módon, hogy a fegyvert tartva a lövedék a gránátvető csövén is keresztül haladt.

Dutch, elméletben igazad van, gyakorlatba nem biztos. A lehető leghelytelenebbül cselekedet élő LASSAN mozgó célpontot nyújtva. Ennyi erővel ordítozhatott volna hogy ide lőjetek!

Amúgy a golyóálló mellénye fogta fel a lövést...
De azért csak ha valakit kétszer sisakon kapnak 7.62es(ugyebár géppuska tűzről van szó nem karabélyról) kaliberrel nem biztos hogy még később ordítozik egyáltalán... ott folyt volna el az agyveleje.(már az első találat után... bár attól függ milyen szögből érte a sisakot)
Megállítottam a vidit annál a résznél ahol eldobja a fegyvert és állítólag meglőtték a kezét: Hol a lövés nyoma? Elég éles a kép, hogy látszódnia kellene valami roncsolódásnak a kesztyűn(ugyan csak géppuska lőszer okán), de semmi.
Jah és csak úgy pluszba: Általában akármilyen akció elött csőre van töltve a fegyver és a gránátvető is... ha eltalálják a gránátvetőt töltött állapotban szerintem nagyon nagy a valószínűség rá, hogy felrobban a kezében...

Én bár nem kaptam katonai kiképzést, de bottal verjenek agyon hogy ha én így cselekednék. Komolyan, ehhez hülyének kell lenni! 1 az hogy elszakadni a szakaszától. 2. előre menni egymaga. 3 és legjobb: fedezék nélküli terepen megmozdulni és rohangálni jobbra balra. És csodálkozik, hogy lelövik...

Szóval nyugodtna lehet szájkaratésnak nevezni, de legalább nem önkéntes golyófogónak...

http://www.ted.com/talks/matt_ridley_wh ... e_sex.html

Dutch-nak igaza van, nem vagyunk katonák, nem tudjuk hogy kell ilyen helyzetben reagálni. Viszont nem kell katonának lenni, mindenkinek meg van a maga feladata. Annak idején megúsztam a katonaságot de ha részesültem volna kiképzésben akkor is valószínű hogyha kiraknának teljes felszerelésben ugyan oda ahová ezt a jóembert akkor az első dolgom az lenne hogy meghalok, de ha mondjuk ezt a jóembert beleültetik a székembe a gépem elé hogy csapkodja a billentyűket valószínű hogy az első napon kirúgják. Ez a specializáció, a témában van egy érdekes előadása egy Matt Ridley nevű fószernek hogy ez hogy is működik és hogy alakult ki az evolúció során, fentebb linkeltem. (azért raktam előre a linket mivel érdekesség és az interneten van ezért témába is vág és offtopic is egyszerre... trükkös mi :wink: )
A lényeg hogy egy ember rátermettségét megítélni a (specializálódott) feladatkörének megfelelően rábízott munka eredményének minőségéből lehet. A videón (ha nem fake) az látszik hogy az adott időpillanatban (az előzményeket és az utózmányokat nem látjuk) bizony igencsak vesztésre áll az emberünk és a hírben is az szerepel hogy szerencsésen megúszta nem pedig hogy legyőzte az ellenséget.

A másik dolog ami szerintem fontosabb hogy MIÉRT rakta fel ezt a videót? Miért rak fel magáról valaki egy olyan videót amin látszik hogy nagyon nem jó neki az adott szituáció? (konkréten majdnem elpatkolt)
Szvsz ez is a magamutogatás egy fajtája, azt várja el hogy együttérezzünk, hogy megértsük hogy milyen rossz neki, hogy sajnáljuk... no és ezért lett kiröhögve :) Ha felraknék egy videót magamról amin éppen szenvedek a melóval, azt is ki lehetne röhögni csak nem lenne ennyire izgalmas :) Nem szeretnék morbidnak és szívtelennek (pszihopatának) tűnni mert háborúban emberek halnak meg, de a videó nem is erről szól.

Scarecrow":18t9vw9m mondta:
Amúgy a golyóálló mellénye fogta fel a lövést...
De azért csak ha valakit kétszer sisakon kapnak 7.62es(ugyebár géppuska tűzről van szó nem karabélyról) kaliberrel nem biztos hogy még később ordítozik egyáltalán... ott folyt volna el az agyveleje.(már az első találat után... bár attól függ milyen szögből érte a sisakot)
Megállítottam a vidit annál a résznél ahol eldobja a fegyvert és állítólag meglőtték a kezét: Hol a lövés nyoma? Elég éles a kép, hogy látszódnia kellene valami roncsolódásnak a kesztyűn(ugyan csak géppuska lőszer okán), de semmi.
Jah és csak úgy pluszba: Általában akármilyen akció elött csőre van töltve a fegyver és a gránátvető is... ha eltalálják a gránátvetőt töltött állapotban szerintem nagyon nagy a valószínűség rá, hogy felrobban a kezében...

Ajánlom megnézésre azt a másfél órás filmet, amely azzal a címmel jelent meg, hogy "The Battle for Marjah". http://www.youtube.com/watch?v=b9Pq5JZ2Fd8
Abban például egy srácot szemből kapott fejlövés (igaz talán nem 7.62-es skulóval hanem 5.56-ossal), de ugye a sisakra kevlárlemezek vannak felszerelve és az mentette meg az életét. A lemez eltört és még így is behorpadt a sisak, de túlélte. Szóval ha oldalról kap találatot, akkor simán le is pattanhat róla a lövedék.
Leírásban ez szerepel: "I was also hit in the side of my helmet and my eye pro was shot off of my face."
A csőre töltött gránátvető esetében pedig nem vagyok biztos (mármint, hogy csőre lenne töltve). Azt rosszul értelmeztem, hogy az ujját is eltalálta. Úgy írják, hogy kiütötte a kezéből.

Mogle":18t9vw9m mondta:
A lényeg hogy egy ember rátermettségét megítélni a (specializálódott) feladatkörének megfelelően rábízott munka eredményének minőségéből lehet.
Ez teljes mértékben így van. :) Amúgy jó ez a videó. Szerintem sokan csinálják az ilyen own footage-eket, de itt most tényleg nem a legjobban jött át a dolog. Eddig nem sok Semper Fi kommentet olvastam a videónál, inkább csak a civakodásokat.

5.56os megint más... mint a 7.62es és megint más mint a 7.62es géppuska lőszer... Mielött kérdeznéd, ballisztikai videókat és leírásokat olvasok néha, mert érdekelnek a fegyverek, nem kicsit.
Ha egy5.56ostól behorpadt a sisakja akkor... te is tudod
De ha jól értelmeztem a mondatot valami piszok mázli okán a szemvédőt? lőtték le oldalról?. Talán ha jól értelmeztem, ha nem akkor is piszok mázlista, és csak súrolta a sisakját a golyó...
És jó nem látom se a prológust se az epilógust, de akkor is a hülyén cselekedett, amibe kishíjján bele is patkolt.
Ezzel a videóval meg pont nem azt éri el amit szeretne... épp ellenkezőleg, nagy általánosságban az amerikai hadsereget minősíti.

Scare: Nem azért a tíz-húsz fillérért, de szerintem éles bevetés kellős közepén te sem azzal fogsz törődni hogy mi lenne a helyes választás, meg merre tekeregjen a fejed, hanem kúsznál másznál az életedért és mindezt rutinosan, ösztönből tennéd....Jó! Most oké, a fickó tényleg nem egy übersoldier...De nem is ezért van ott.
Amúgy meg ha eltalálnának, nem foglalkoznál te azzal hogy "jajj! Milyen bénának fogok látszani a videón, ha másodpercenként ordítozom hogy megsebesültem"
Inkább ordítasz jobbra balra a társaidért, mert nem hiszem hogy lenne kedved feldobni a talpad.
A lőszereket meg ne analizálgasd, mert egy 7.62-es is kaphat ugyanúgy gellert bármilyen védő eszközről, mint egy 5.56-os. Ez a véletlen. :)

Más: Tudtommal a gránátvetőket csak akkor töltik csőre, amikor épp használni akarják....de aki pontosan tudja, az kérem javítson ki. :D

Arghhh.... Ma mindenki félre érti amit mondani próbálok?
Kúszni mászni, vagy futni de nem nyílt terepen sétálni(oké nehéz a terep) azt is látni lehetett a videó első felében, hogy megcsúszott egyszer, de kérem a többi társa(Mogle reportja szerint) letudott érni egy ember(kamerás) fedezőtüzében biztonságosan lol2 Ő meg ott nem kapott fedezőtüzet vagy mi? Nem a szitu inkább az a videóban, hogy egymaga megpróbált le rambózni aztán párméter után visszafordult, mert nem sokkal elötte csapódtak be a golyók és meg is gondolta magát hirtelenségiben.
Kezdjük ott hogy ha utasítást nem kapok rá el se szakadnék a szakaszomtól...
Én arra akartam kilyukadni, hogy a saját hülyeségének köszönheti a dolgot, olyan szarvas hibát vétett amit kevés katona tenne. Még én se tenném, pedig nem vagyok katona. Éles helyzet ide vagy oda, volt azért egy kis ideje átgondolni a helyzetet.

Gránátvető: Van egy légiós beszélgetőpartnerem az elmúlt egy hónapban, ő mondta, hogy ők betárazott fegyverekkel és vetőcsővel indulnak már a bázisról. Jó tudom a US. Army nem az idegen légió!

A fickó nyújtott fedezettüzet a társainak, amíg azok leértek a hegyoldalon. Amúgy a lövések irányát nézve (meg ami a kamerából látszódott) nem igazán volt hova bújni (nagyobb sziklák hiányoztak). :S Amúgy a 'jó a videó' mondatomat én arra értettem, amit Mogle rakott be. Persze imádom az ilyen combat footage-eket is.

Tegnap este végig néztem az élő közvetítést, hihetetlen jó volt

<object width="560" height="315"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/_Z4Y4aiLbWA?version=3&amp;hl=hu_HU"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/_Z4Y4aiLbWA?version=3&amp;hl=hu_HU" type="application/x-shockwave-flash" width="560" height="315" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>

http://www.idokep.hu/hirek/ugras-36-kilometerrol

Az eredeti ok-a NASA-nál-nem az volt,hogyan lehet a visszatérő űrkabinból tiplizni,ha valami meghibásodás lépne fel???

Vissza
Top Alul