Equilibrium (2002)

Csiga07

New Member
Csatlakozás
2009.03.09.
Üzenetek
4,756
Reakció pontszám
0
Hely
Budapest
Equilibrium-Gyilkos nyugalom
equilibrium.jpg

21. század, a harmadik világháború után. A megtépázott emberiség élére egy gonosz csoport áll az Atya vezetésével. Ő és az emberei betiltanak mindennemű művészeti alkotást, sőt, az érzelmek átélését is. Az agymosásra egy mindennap adagolt szert, a Proziumot vetik be. John Preston az érzelemmentesítést ellenőrző csapat vezetője. A hű katona még saját felesége kivégzését is szenvtelenül végignézte. Egy napon véletlen nem veszi be az agytompító gyógyszeradagot...
<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/6IBNACePYk4&color1=0xb1b1b1&color2=0xcfcfcf&hl=en&feature=player_embedded&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/6IBNACePYk4&color1=0xb1b1b1&color2=0xcfcfcf&hl=en&feature=player_embedded&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>
Equilibrium-2.jpg

"Mivel szegény vagyok, álmom van csupán.Álmaim lábad elé terítem:finoman lépj, mert álmaimon gázolsz!"
http://www.imdb.com/title/tt0238380/

Nem indítok szavazást, mert jó ,és kész!

erröl sem halottam egyszer sem biztos jó lehet lol2

Megnéztem. Egy dolog tény: elég nagy az alapötlet, de nincsen kidolgozva, mert az ember csomószor közben is tovább gondolja (nem akarom lelőni a poénokat), és ez az új világ hülyeség.

Ami tetszett benne, az a színészi játék... A megvalósítást kicsit olcsónak éreztem, de végülis elég nagyszabábú ahhoz, hogy élvezhető legyen. Az akciójelenetek viszont 11/10... Azt éreztem, hogy "igen, ez mátrixi színvonal, mátrix-effektek nélkül".

Szóval érdemes megnézni az akció és Bale miatt is... (személyes kedvenc Sean Bean sajnos nem sokat szerepel benne...)

Nekem tetszett.
Az új világról meg,nézd meg ,Nicolae Ceauşescu személyi kultuszát,római ősöket hazudott magának pedig köze nincs hozzá.A Kárpátok géniusza,röhej. Ez valóság és nagyobb hülyeség mint a filmben bemutatott világ.
Vagy nézd meg Hitler übermensch elméletét,fajelmélet: felsőbb és alsóbbrendűség,ez mekkora hülyeség.Mégis egy nép bevette.

Azok még mindig jobban felépített dolgok voltak, mint ez.

Itt ugyanis az alapvető gondom: nincsenek érzelmek, ez rendben van. Biztos lehet ilyen szert kifejleszteni, de ebből gondok vannak: egyrészt a fajfenntartás alapvető eleme a gyermekeink iránti szeretet, az meg érzés. De tegyük fel, hogy ez egy túlszervezett társadalom, a házasságok érdekházasságok, a családok tervezettek, az utódnemzés kötelező, bár erről nem volt szó, de lehetséges. A másik gond viszont az egész alapcéllal van: ne legyen több háború. Mármost a háborúk mögött sosem érzelmek állnak. Ez egy közkeletű tévedés, amit töri szakon hamar oszlatnak. Sosem indul háború becsületből vagy hősiességből. Háború mindig érdekből indul. Attól, hogy az embereknek nincsenek érzelmeik, érdekeik vannak pusztán abból fakadóan, hogy máshol élnek, más társadalmi kategóriába tartoznak, magyarul: különböző szempontok alapján eltérő érdekű csoportokba lehet őket szervezni, és ez megint elvezet a háborúhoz, mert mindenki érdeke az életben maradás és az önfenntartás/a körülmények javítása. Tehát a film már onnantól nevetséges, hogy először behajtanak a városba és előadják ezt a sztorit... De ettől még látványos, szórakoztató...

nem mindig erdekbol indult haboru, nemegyszer foleg a romaik idejebe minden hulyesegert haborut inditottak. a magyarok osei is haboruztak az avarokkal h visszaszerezzek az apaik sirjainak helyet.

Persze ezek szép mondák meg legendák. A háború akkora logisztikai kihívás volt minden korban, hogy azt nem indítottak csak úgy... Érdek mindig van mögötte, de még ha van is kivétel, ez a tétel akkor is megdönti a film alapelképzelését...

Na olyan jók a hsz-ek megnézem hátha én is kedvem lelem benne. :D

Vissza
Top Alul