Élménybeszámolók

viking: ha van magyar verziós patch-ed, akkor azt érdemes, de én pl a magyarhoz a sima 1.5.04-est tettem fel és semmi gond nem volt.

Wotanson: a Te eseted is jól mutatja, hogy az optimalizáció jobban sikerült, mint az "előző" esetben. És ez jó :-)

Patchekkel nem lehet nagyon bénázni, mert 2 fajtát adtak eddi ki. Az eslő a dobozos verziókoz a másik pedig a letöltöttekhez ( digital version )! :wink:

Na akkor lássuk...10-12 óra játék után mi is sikerült...eddig.
Először is megvettem. (anno a SHOC-ot 7szer végigjátszottam-2x simán, 5x különféle modokkal)
Patch-patch.....már az fasza hogy a megjelenés előtt kijött patch de nem gyanakodtam.
No akkor játszunk.....

Hangulatilag hozza az előző rész szintjét...klassz, hogy nehezítettek az artifact keresésben.
Nem túl sok az új pálya de nem is vártam, hisz UGYANOTT játszódik.

Aztán jönnek az érdekes dolgok....

GRAFIKA: Xp-n játszom így túl sok változást nem látok max. a gépigény lett nagyobb.
Szépek a fény, szél effektek.
NEM LÁTOM AZ ÖNÁRNYÉKOT! WTF?
Beállítások: be van kapcsolva, akkor meg hol az önárnyék??

ÁRAK: az 1 dolog, hogy szinte mindent olcsóbban vesznek meg tőlem a kereskedők, dehogy névérték felett adjanak el az már pofátlanság. Akkor minek a tényleges ár? LOL
Vagy teszem azt nagy nehezen megvan 1 artifact erre pl. 6000 helyett ad érte szinte mind 2400-at (kivétel Sidorovich, ő kicsit többet) na baszod kedves fejlesztők ez azért durva.
És ez akkor sem változott (eddig) miután beléptem 1 frakcióba.

HARC-FEGYVEREK-ARTIFACTok: Azon már meg sem lepődök hogy a sima AK-s NPC jobban lő 100-150 méterről mint én az agyonfejlesztett Vintorezzel. (Mielőtt valamely okoska beugatna, hogy tanuljak meg célozni, a SHOC-ban sem volt a célzás fenékig tejfel de itt érezhetően rontottak rajta)
Az hogy több golyó kell pl. 1 full páncélos Duty ellen az ok, de amikor 4-5 méterről 6-7 sörétes találat is kell 1 álló katonának na az megen súlyos.
Aztán szerintem jelentős ziccereket hagyott ki a fejlesztőcsapat:
Az NPC-k át tudnak mászni terepakadályokon én persze nem. COD4-ben megoldották pl. ablakon bemászás...itt úgy látszik büdös volt. Aztán belefért volna pl 1-2 quad mert itt több a szabad terület.
Emellett mi a jóbüdös francnak kellett átdolgozni az inventory-t ??? Rákatt 1 fegyverre mert kiváncsi vagyok a jellemzőire, semmi.... HJA megjelenik 1 kis ablak...fasza. Nehogy könnyű legyen már összehasonlítani 2 fegyvert....á minek az inkább mozgassuk az egeret aztán majd megjelenik a kis ablakocska... hihetetlen "innovatív" megoldás.
Rajtam van pl 1 Freedom-os ruci 16-os sugárvédelemmel... felteszek egy 2-es sugárzás szintű artifactot erre fél perc és kapom a szennyezést mintha semmi se lenne rajtam.

EGYÉB: Mászkálás közben duty őrjáratra lecsapnék, elsőt le is kapom erre bejön valami feladat és HOPP eltűnik a maradék őrjárat...mondom "anyád".
Freedomos fejlesztő kiadja, hogy ilyen meg ilyen flashdrive kell neki, hogy fejleszthessen a mesterlövész puskákon. MEGVAN a flashdrive de odaadni nem tudom mert nincs a szokásos "hoztam neked fejlesztést" menüpont.

Ilyen és ehhez hasonló apró hangulatgyilkos dolgok rontják az amúgy KORREKT játékélményt.
A frakciók háborúznak a Zóna él, szóval jó lenne ez de pont a fent leírtak miatt mondom azoknak kik még nem vették meg: VÁRJATOK vele (marad a warez) mert így ebben a formában ez fércmunka.

UPDATE: most látom, hogy kijött az 1.5.05 patch... lista alapján sok mindent megoldottak...na talán...

saját árnyékod nincs, ezt mondták is még régen, hogy vmiért nem műxik dx9ben. viszont static lightning módba, az-az dx8ban működik :)

Ahaa értem, na mind1 ezért nem fogok staticba váltani:)

Közben eljutottam Yantarig... újabb bizonyíték a játék giga csalására.... zombicsapat 5ből négyet leszedek (nagy nehezen...) uccsóhoz odasprint és közvetlen közelről Chaser shotgunnal KÉTSZER fejbe....semmi...3.ra megborult. Na nyalja ki a GSC vagy a Deep Silver vagy mindkettő:)....ez ám a korrekt sérülés modell. #B

ha viszont külső nézetben vagy akkor látod az árnyékod :P

athee76: nemmtom milyen beállításokkal jáccasz de szerintem ha max grafiikát nézzük ég és föld a shoc és a cs

Morning! A megjelent magyar verzióról most olvastam, hogy bele van építve jópár patch, a legutóbbit kivéve. Ez igaz?

Na szasztok.

Én is kitoltam végre (azaz kicsit sajnalom, hogy vége, de full elölről nem állnék neki most azonnal:)

Szóval játékhangulat total hozta a szintet amit vártam. A save vesztés elkerülése miatt sima 1.5-tel toltam végig, semmi patch, ugyhogy eléggé probára tette a türelmemet a sok bug, de valami hihetetetlen mazlista voltam, nem talalkoztam semmi "fatal" errorral ami miatt nem tudtam egyáltalán továbbmenni (pl a mapswitch problémák, sztori szkripoteknél kifagyás, save file-ok beszarása stb...)

Ami az ujdonságokat illeti, az artifactocat szerintem nem kellett volna igy mengezehíteni - azé hogy 2 vodkat meg 3 injekciot meg 2 healthpackot keljen felhasznalni a becserkészéshez, áh.. Na meg körözök mint egy hulye 1 centire az artifacttol és csak nem jelenik meg... namindegy, kb 2öt szedtem fel az egész gém folyamán, azt jo pénzért eladtam.
A bandahaboruzást nem probáltam, sunyi modon probaltam mindenkivel joban lenni, csak a banditakat irtottam ki rendesen, meg a végén a monolithokat (ugye az a sztori miatt muszaj limanskban)
A fegyver, pancéltapolas az jo ötlet. Mondjuk én magam nem tapoltam sokat, de viszont lootoltam jokis feltapolt fegyvereket szep számmal :D
A hosszu éjszakakkal kapcsolatban én voltam a balfék: frusztralt az éjszakai vakoskodas, ésa jatek vége elött 10 perccel vettem észre véletlenul hogy van infra beépitve a Seva suitomba... :oops:

Palyaszerkesztés szempontbol ami idegesítő hogy a hidleeresztös résztöl (tehat redforest-- >hid->limansk->hospital->CPP) a jatek végéig egyetlen traderrel nem lehet talalkozni.. cipeltem 59 kilot folyamatosan azt semmire sem mentem vele., nem tudtam eladni, meg nem tudtam sehol feltölteni a healthpack meg bandage készletet.
ja meg 0ra leamortizaltak mar limansk felénél a pancelomat, es sehol egy szerelö csavo.

Igy CPP-re ugy mentem át hogy nem volt egy darab healthpackom se és kb két bandage-m maradt (pedig lootoltam mint egy idiota mindenkit limanskban meg a korhazban).. szoval ott télleg quicksave /load volt a baratom...

A jatek legvége csalodás volt kicsit (föleg az überhangulatos lymansk és korház után)
és öszintén szolva nem értem 100%ig mi történt. mikor lelöttem azt a bizonyos embert, meg utána a endsequence-ben mire utaltak... (Van oylan topic errefele ahol erröl dumaltok ?)

A Clearskynak amugy csak egy vége van?
Vkinek sikerült bejutni az erőműbe?

Amúgy szerintem is hatalmas a grafikai különbség. A SHOC-ot régi gépen játszottam ezért feltettem most hogy azonos kondíciók között nézzem és bizony a CS egyszerűen szebb. Nem azt mondom, hogy sokkal részletgazdagabb, de mindeképp jobban mutat.

viking":2923fbzv mondta:
Morning! A megjelent magyar verzióról most olvastam, hogy bele van építve jópár patch, a legutóbbit kivéve. Ez igaz?

igaz a 1504 patch az benne van... de érdemes egyből feltenni a 1505-et (sok problémától kímélheted meg magad )

Hello!

Nah, én is megszereztem végre a játékot, vagyis már pénteken. Install után rögtön 1.5.0.5-ös patch föltelepit, és inditás. A Swamp nagyon ott van, vagyis a CS bázisa. Hangulatos. A Hangulat amugy egész gammában nagyon rendben van. De. és ez most hosszú lesz. A bugokról van szó, amik még patch után is rengetegen vannak. Nah, szal nem fikázás, csak szeretném megkérdezni, hogy a köv. bugok nektek is benne vannak-e a játékban: (nem sorrendben)
-Az ingame videókról, amikor körberepül egy helyet a kamera, nem tűnik el a kezem a fegyverrel. Előszört nem is volt idegesitő, de amikor Limansknál a hid mellett a szakadékot körberepültem, és a csávóm a kezébe forgatta a pisztolyt, mint a kávboj, na azon egy kicsit ledöbbentem.

-Nemtudom, hogy ez bug vagy nem, de nekem úgy tűnik, mintha az NPC-k körül mozgás közben egy láthatalan kocka fal lenne. Ez mondjuk akkor volt idegesitó, amikor nagy sérülten a fedezék mögött bujkáltam, erre odajön egy csóró, és kilök a fedezékből. Aztán amikor mentünk kikapcsolni a többi stalkerrel Yantarban azt a Psi-emittátort vagy mit, akkor is nekem kellett utoljára felmásznom az akadályokon, mert a csávók nem adtak helyet, mert fizikailag ugy viselkedtek, mint vmi bescriptelt kockák. Egyébként sajnos ez a script mozgás az egész játékra nagyon jellemző...

-Az még idegesitőbb volt, hogy a shotgunban nem tudtam munició tipust váltani. Végül rájöttem, hogy az inventoryba kell kiüriteni belőle a tárat, aztán amikor üres, akkor lehet csak az uj fajtát. És ha 2-vel arrébb akartam váltani, akkor kétszer meg kellett csinálni ezt. Ez a csata közben kicsit nagyon idegesitőú volt.

Hirtelen ennyi jut eszembe, de volt még sok más is. Amugy a játék meinden téren naon jóra sikeredett, a SoC is a kedvencem volt. Csak ne lennének benne ezek a hibák. És mondom Patch fentvan...

Nálam egyedül a "kocka modellek" jöttek elő, ezek bugot is okoztak és általában elég idegesítő a dolog, mert tényleg szó nélkül eltolnak. Nem is szeretek többi stalkerrel együtt harcolni, mert vagy kitol a fedezék mögül vagy ha véletlen meglövöm, már mindenki engem aprít...

Igen, azt kifelejtettem! Amikor volt ,hogy az Agropomnál le kellett menni abba a lukb a föld alá, akkor amikor kijöttek a mutánsok, és megtámadták vagy 3-an az egyik stalkert. Hát odamentem, oszt AK-val elkezdtem apritani a mutánsokat, erre véletlenül eccer eltaláltam a stalkert, és az összes elkezdett engem lőni, az nem izgatta őket, hogy közbe mutáns támadáűs van... hóóól már... Ráadásul amikor kimentem belőle és ujra betöltöttem, rájöttem, hogy jó messzi volt az utolsó save... kb. 2 óra veszteség... szép. Nembánnám, ha kiadnának hozzá egy 200 mb-s patchot, és ezeket az alapvető dolgokat kijavitanák.

Nameg a másik dolog, ami nem bug: a kereskedés. Kéremszépen, előttem is irta vki, hogy ha eccer 10000-be kerül egy dolog, akkor nekem miért 12000-ért adják el? Tőlem meg ugyan azt 2000-ért veszik meg? Na ezek azok a dolgok, amik nagyon el tudják ronta az amugy remek játékot...

na ez tényleg ide tartozik!Vettem pár cuccot a clear sky kereskedõtõl és valahogy túlkereskedte magát.Vettem egy medikitet és összeesett!Fura,nem?

Sido":1kwgx9h4 mondta:
(...)

Nameg a másik dolog, ami nem bug: a kereskedés. Kéremszépen, előttem is irta vki, hogy ha eccer 10000-be kerül egy dolog, akkor nekem miért 12000-ért adják el? Tőlem meg ugyan azt 2000-ért veszik meg? Na ezek azok a dolgok, amik nagyon el tudják ronta az amugy remek játékot...

Amint tag vagy az adott kereskedő klánjában, azon nyomban névértéken vásárolhatsz. (Ha jól emlékszem, akkor a Duty-s tahó eladó a kivitél, de ő is sokkal olcsóbb a tagfelvétel után.) Tehát, aki haver, jobb árakat ad. Hogy ki mennyit ad a cuccért? Változó. Van, amelyik a lőszert veszi jobb áron, van ami a fegyvert, van ami az artifactokat. Persze semmit nem vesz középárfolyamon, még fullos, nem leharcolt fegyver esetében sem. Olcsón vesz, drágán ad. Úgy hívják: KERESKEDŐ. Nem tudom, mi ebben az illogikus... ;)

Én most azon bánkódom, hogy az Agroprom melletti stalker (nem a duty-s) bázison meghalt a kereskedő. Nem láttam, hogyan, csak odamentem és már holtan feküdt a pult mögött. Nem teremtődött új, pedig azon a bázison olyan sok a betörés, hogy tonnaszámra hordom be a vintar-t a duty-s kereskedőnek. Mennyivel egyszerűbb lett volna, ha helyben eladhatom...

Amúgy ez szerintem kicsit vicces: ma 7x fordultam fegyverekkel stalker bázis és duty bázis között és kerestem vagy 20.000 rubelt csak azzal, hogy a banditák és a stalkerek egymást aprítják...

Abszolút No Comment! Beállok a Stalkerek közé, nyírjam ki a határnál a banditákat,oks megvan.Nyírjam ki őket a roncstelepnél megvan,nyírjam ki az összeset a bázison, oks megvan de a gép egy Stalekret se hoz mellém vagyis nem erősítik meg a pozíciót maguktól meg mindig akkor indulnak amikor a létező legmesszebb vagyok akkor meg lemészárolják őket. Jólvan ott hagyom az üres bázist a térkép egy fosztogatót nem jelöl sehol,indulok vissza a kordon felé és mit látok a PDA-mon? Újra megjelennek a kis piros cuki pöttyöcskék a fosztogató bázison!!!!!!!!Abszolút No Comment! És ezt eljátszottam kb egymás után 3. aztán meguntam....Miért nincs egyszerűen az hogy kinyírtam őket és KÉSZ? Amúgy az egyik ilyen misszóval a Stalkereknél nagyon jól jártam.Jutalomként kaptam:
-12.000 rubelt
- SEVA ruhát,
-egy buborék relikviát (Sugárzás -6!!) -
-és a legjobb relikvia keresőt nem ugrik be a neve^^

Ettől a fosztogatós újratermelődéstől eltekintve jó^^

Vissza
Top Alul