Csernobil

Én meg nem látom a Stash-met, valami bandita biztos ellopta :D

nem tom vaót hé mán

<object width="560" height="315"><param name="movie" value="//www.youtube.com/v/OjC2P_pBKFs?version=3&amp;hl=en_US"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="//www.youtube.com/v/OjC2P_pBKFs?version=3&amp;hl=en_US" type="application/x-shockwave-flash" width="560" height="315" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>

<object width="560" height="315"><param name="movie" value="//www.youtube.com/v/HMHIG03YHQc?hl=en_US&amp;version=3"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="//www.youtube.com/v/HMHIG03YHQc?hl=en_US&amp;version=3" type="application/x-shockwave-flash" width="560" height="315" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>

<object width="560" height="315"><param name="movie" value="//www.youtube.com/v/cRHqbIbmOd8?hl=en_US&amp;version=3"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="//www.youtube.com/v/cRHqbIbmOd8?hl=en_US&amp;version=3" type="application/x-shockwave-flash" width="560" height="315" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>

Sziasztok! Nagy STALKER rajongó vagyok rég, habár itt keveset aktívkodtam, mégis segítségeteket kérném. Most nyáron tervezek ellátogatni a Zónába, viszont ezek az egynapos "itt egy fénykép, itt kettő, megyünk tovább, haladjunk" túrák nem a szívem csücskei. Némi orosz tudásom még van, és olvastam, hogy vannak jobb - személyre szabottabb túrák is. Volt-e valaki ilyenen, vagy tud-e nekem mondani esetleg valamit, amin el tudok indulni? Ezek a nagyüzemileg szervezett túrák nem jöhetnek szóba.

Szia ! Szerintem kicsit gondold át ezt a dolgot alaposan. Az hogy STALKER rajongó vagy egy dolog, meg hogy az életedet teszed ki potenciális veszélyforrásnak egy egészen másik ! Az egyik játék a másik meg az életed !
Nem ok nélkül van lezárva az a zóna. Ha elhagyott területeket akarsz látni azt megteheted itthon is ( pl Szentkirályszabadja) ehhez nem kell annyit utazni meg plusz sugárdózist benyelni.
( Ha gondolod olvasd el Tvrtko történetét a témában http://hu.scribd.com/doc/40248222/Vujit ... i-tortenet )
Én például a sugárzásra mondom, hogy " a kevesebb, több" mármint többet ér ha minél kevesebbet kapsz belőle. Mivel nem tudhatod a hétköznapokban miből mennyit szerzel.
Ne értsd félre nem paráztatás a célom, de tudatosan nem tenném ki magam felesleges kockázatnak. (Egy másik (hétköznapi)szomorú példa az emberi hülyeség és hanyagság keverékéből : http://ob121.blog.hu/2013/09/27/vasazas ... atasztrofa ) De persze, te tudod !

Ebben egyetértek, hogy Tvrtko kifejezetten újságíró és én se mondanám szentírásnak a szavait, de hirtelen ez jutott eszembe, ráadásul ő járt ott.

Én azt mondom egyszer élünk....tehát használjuk ki. Amúgy is szerintem nincs itt olyan stalkeres akinek ne lenne nagy álma valóban meglátogatni az igazi Csernobilt. Akár sima utcai ruhában, akár 2m vastag ólom bélésű védőruhában, de tuti vannak olyanok akik foggal körömmel mennének oda :D
Másrészt ennyi év után már csak csökkent a sugárzás annyit hogy az egy rövid látogatás (még ha csak 1 napos, fényképezős túra is) után kutyabajunk se legyen.
Talán még a vörös erdőben akkora a sugárzás hogy ott még maszkot meg védőruhát kötelesek vagyunk felvenni, meg Pripyatban nem érdemes huzamosabb ideig tartózkodni.

Tisztában vagyok a következményekkel, mivel radiológus orvosnak készülök, tudom, hogy mit tesz a sugárzás. Én nem a betiltott helyekre, például a roncstemetőbe akarok elmenni, nyilván önmagam ellensége nem vagyok, hanem csak annyit szeretnék, hogy ne egy félnapos futkosás legyen, mindenhol annyi időre, hogy a nyugati turista egy képet tudjon lőni facebook profilképnek.

A sugárzás egyébként nem nagyobb már, nagyobb dózist kapsz egy mellkasröntgen alkalmával.

a baráti társaságomba elég sokan vannak akik azt mondják menjünk (semmi köze a sztókerhoz a Csernobili látogatásnak). Aztán osztottunk és szoroztunk és elég mélyen a zsebünkbe kéne nyúlni, anyagilag kúrvára nem éri meg 1 napra kilátogatni a zónába.

A cikk az érdekes, a kommentek olvasása közben viszont éreztem, hogy egyre hülyébb leszek...

Vissza
Top Alul