Csernobil

Fantasztikus teljesítmény: 43000 embert 2 és fél óra alatt kitelepíteni!
És az óriáskereket senki sem használta,május 1-én akarták átadni...Nem semmi. lol2

Ezt a fényképezés dolgot nem értem. Az alapszabály az, hogy nem szabad erőművi alkalmazottat, illetve gépjárművet fényképezni úgy, hogy az ember arca, vagy a jármű rendszáma felismerhető legyen. Bár a fényképezés lehetősége leginkább a kísérőtől függ, általában minél magasabb rangú a kísérő, annál több helyen enged fényképezni. Ami általában tabu az a "Промплощадка" az erőmű törzsépületétől északra fekvő üzemi terület, illetve - teljesen érthetetlen okból - a fő irodaépület (АБК-1).

Ami nem egész világos a cikkből, hogy hol is néztek makettet, mert a szöveg alapján az ОУ*-látogatóközpontban, a képen viszont a "makett-terem" azaz a nagy konferenciaterem előtere van, ami az ABK-1-ben van, vagy egy jó kilométernyire az ОУ-tól.

* Bocsi, de a fórummotor a "szarkofág" szót érdekesen átalakítja. Pedig a kifejezés helytálló, mert egy jó kofág helyett nem kellene 25 év után újat építeni.

Megemlékezés a 24. évfordulón
152745.jpg

152744.jpg

152743.jpg

yastalker.com

A nyitó oldalon a legrégebbi kommentjeid legalul vannak,időrendben felfelé nőnek,de mivel nincs időmeghatározás(nincs leírva a dátum),kissé zavaros,egymásba csúsznak a különböző híreid.
Ez apróság,amúgy grat :)

Jó oldal, esetleg annyit javasolnék még hogy a máshonnan származó anyagok forrását a szövegek, cikkek stb. végére írd be, nehogy valaki azt mondja hogy lopod az anyagát :) .

Jó tanács, pont az este gondolkoztam rajta... Már volt rá példa hogy azt mondták hogy lopott (ez 1 mlap-os oldal volt, ahol 1-2 cikk ugyanaz volt mint az enyémen és azt mondta hogy tőle loptam : ezek wikipedia-s cikkek voltak)

13ubull":25q8r8bi mondta:
ezek wikipedia-s cikkek voltak)

A Wikipédiás cikkekkel több okból is körültekintően kell bánni.
1) szerzői jogok
A wikipédia-szövegek a forrás megnevezése mellett szabadon felhasználhatók, a megadott licencfeltételek mellett. A képek esetében viszont a licencfeltételeket a képet feltöltő szerkesztő adja meg, ezek átvételénél az adott képre vonatkozó licencnek megfelelően a forrást és a szerzőt is meg kell nevezni újrafelhasználás esetén.
tudnivalók:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Wikip%C3%A ... utat%C3%B3
http://hu.wikipedia.org/wiki/Wikip%C3%A ... C3%A9telek
Fontos még, hogy a wikiről származó anyagakból készült alkotásra ugyanazon licenceket kell megadnod, mint ami az eredeti anyagon volt. (pl. cc-by-sa 2.5)
2) tartalom:
A wikipédia egy szabadon szerkeszthető lexikon, ebből adódóan nem garantált, hogy az ott található információ 100%-ban helytálló. Különösen igaz ez a kisebb terjedelmű nyelvi változatokra - mnit például a magyarra is. A tárggyal kapcsolatos szócikkek közül kiemelkedően rossz a "Csernobili atomkatasztrófa" szócikk, sok pontatlanságot, tárgyi tévedést és fordítási hibát tartalmaz. Érdemes összehasonlítani a kiemelkedően jó minőségű angol változattal:
http://en.wikipedia.org/wiki/Chernobyl_disaster

Az oldalad tetszetős, eddig szép munka, sok sikert hozzá! (és kitartást)

Vissza
Top Alul