Csernobil

Szia Tibi !
Tényleg jó képei vannak.
Vagy ezt a hsz-t úgy értetted,hogy sajátomnak akarom őket bemutatni?

Egy kép 1986-ból. Érdekes a helyzethez "igazított" jelmondat az ABK-1 tetején.
ctop.jpg

A szöveg ukránul van "Чорнобильська АЕС ім. В. І. Леніна працуює за коммунізм" azaz "a Csernobili Lenin Atomerőmű a kommunizmusért dolgozik". (1982 előtt ugyanez a szöveg oroszul volt fenn a tetőn).

A kép érdekessége, hogy a "Csernobili Lenin Atomerőmű" szöveg változatlanul áll a konferenciaterem fölötti tetőrészen, de a "kommunizmusért dolgozik" szövegrész le van fektetve az irodaépület tetejére, hogy lentről ne legyen olvasható. Gondolom a baleset után ez már kínos lett volna.

jajja az már régóta tervben van , csakhát a megvalósítása nemépp olcsó :D

Nomost a NSC-t már építik, de egyelőre nem túl látványos a munka. A felvonulási területet, illetve az ívek helyretolásához szükséges pálya alépítményét csinálják.

Pár kép: http://www.chnpp.gov.ua/articles.php?lng=ru&pg=14642

A látványosabb munkák (az ívek előszereléséhez szükséges állványzat építése) várhatóan 2010 nyarán kezdődnek. A tervezett befejezési határidő 2012-2013. A finanszírozási oldalon vannak kétségek. A projekt értéke (NSC+ISF2) kb. 1,6 Mrd USD (1,112 Mrd €) A három finanszírozási alapban összesen 1,235 Mrd€ van, de már problémáznak rajta, hogy ez csak 2011 végéig lesz elég. Meglátjuk.

Arról én is tudok valamit mondani. Amikor ott jártam pár munkás már a síneken dolgozott ami a helyére emelné az ívet. Olyan lesz az egész mint egy óriás daru, mint amit a kikötőkben használnak csak nagyobb.

A képek alapján van ott többféle kiásott munkagép. Amit én láttam, az egy lánctalpas kotró alváza, meg tán egy autódaru.

Ezeket a gépeket azért itt temették el, mert valószínűleg elromlottak, és a mentesítés közben csak egyszerűen félrelökték őket, hogy ne legyenek útban; aztán meg túl bonyolult lett volna Burjakovkára vinni őket.

Vissza
Top Alul