Csernobil

nem talán hanem biztos , mer az a mocsaras rész , valóban létezik, meg az a skadovsk nevű hajó is .

Bár angolul van, nem vészes szerintem (jó lehet kicsit nagyképű vagyok, anglisztika szakos hallgató létemre :D ). Lényeg ha van rá igény elkezdhetem nektek lefordítani! :wink:

Egyáltalán nem nehéz olvasatú szöveg, én is megértettem 8-adikos létemre.

Pr0D1G7":206jd9w0 mondta:
Bár angolul van, nem vészes szerintem (jó lehet kicsit nagyképű vagyok, anglisztika szakos hallgató létemre :D ). Lényeg ha van rá igény elkezdhetem nektek lefordítani! :wink:

Nem erről beszélek :D Van 1 oldalam és ahhoz képest hogy ez a cikk már 2 hete fent van (ha nem több) még nem raktam fel és kb 1.5 hónapja nincs az oldalon semmi új :D

Köszönet a linkért, Tibi!

Az előző Lost Places poszt után már vártam a beharangozott podlesznojei részt, kár, hogy kevés a kép. Másrészről egy régi rejtély is megoldódott, sose értettem, hogy a III. katonai felmérés térképén miért van Janov annyival északkeletre eltolva.

Amúgy nagyon bírom Jevgen barátunk sajátos angolságát, de ez a poszt eléggé gépifordítás-ízű.

Nem tudom hallottátok-e már, hogy az orosz erdőtűz elérte Csernobil környékét.
A környezetvédők és az orosz kormány amiatt aggódik, hogy radioaktív részecskék kerülnek a levegőbe....

Hát igen,a nagy meleg miatt a sugár szennyezet erdők nem hogy elérik Csernobil környékét,Azok okozzák a radioaktív részecskék levegőbe jutásátt,nem Csernobil...

Tibi":1txjt3a1 mondta:
a pripyat.com sem írt ilyesmiről.

В сложившейся ситуации не может не утешать сообщение о том, что на данный момент в зоне отчуждения Чернобыльской атомной электростанции все спокойно, и непогашенных пожаров нет. Начальник Госдепартамента - Администрации зоны отчуждения и зоны безусловного (обязательного) отселения Сергей Вус уточнил, что в зоне отчуждения на сегодняшний день нормальное и стабильное положение. Со 2 по 5 августа было всего два небольших пожара.

nyersfordítás: A jelen helyzetben nem lehet nem megnyugtató az a hír, hogy pillanatnyilag a csernobili atomerőmű lezárt övezetében minden nyugodt, jelentős tűz nincs. Szerhij Vusz a zóna közigazgatási hivatalának vezetője közölte, hogy a lezárt övezetben stabil és normális állapotok vannak, augusztus 2 és 5 között két kisebb tűzeset volt csak. (yezan, 2010. aug. 07)

Persze ez múltheti info, ugyanott azért megemlítik, hogy tőzegtűz szempontjából az ivankovi járás az egyik legveszélyeztetettebb terület.

Ezt most fedeztem fel a Google Earth-ben:
gearth_5_6_blokk.jpg

Azért a textúrán még lett volna mit csiszolni.

Vissza
Top Alul