Clear Sky Gépigény

MetalMilitia

New Member
Csatlakozás
2007.04.03.
Üzenetek
162
Reakció pontszám
0
Üdv!

Azon tűnődöm már egy ideje hogy a Clear Sky vajon hogysmint fog futni.
Eddigi infók alapján annyit lehet tudni hogy akinek a ShOC fut annak a CS is futni fog, akinek a ShOC fullon fut annak a CS is fullon fut dx9-ben.
Nyilatkoztak optimalizációról, de nem mondták hogy pontosan min fog futni dx10ben mindenestől 30 fps fölött konstans, és azt sem hogy a clear sky dx10 is csak egy lockolt dx9 mint a crysisban vagy ténylegesen vistán kell futtatni.

Lehetne ez a topik arra is jó hogy mindenki beírja hogy most ki hogy futtatja a Shoc-t és mit vár a CS-től.

AMD 3600+ X2 @2000MHz
Gainward 7600GT 256Mb @600/740
2x1Gb Kingmax Mars DDR2 @800MHz
Vinyók 7200RPM SATA II-esek (játék fizikailag más vinyón mint a page file)

800x600@75Hz
Szinte minden maxon, kivéve: árnyék részletesség (aluli csúszka) minimumon (nincs túl sok különbség képre de fps-re nagyonis)
AA off Anizó változó...
néha felteszem 1024x768-ra is...
float32 lassítja úgyhogy az nyet
Így játszom kifogástalan sebességgel.
Amire kíváncsi is lennék hogy vajon milyen VGA-t kéne újítanom ha CS-t akarok dx10-ben 1280x1024-ben maxon (hasonló kompromisszumok beleférnek, de szinte minden maxon vol. light főleg :) )???

Ötletek, pletykák ide.

(Ha felesleges a topik akkor sry del plz)

Az, hogy nem fog a CS alá erősebb gép kelleni ERŐSEN kétlem. DX10-re megint nehéz mit mondani, mert pl Crysis (meg a többi játék) sokkal lassabb volt DX10 alatt és Vista alatt is. Viszont mint tudjuk a SoC Vista alatt még kicsit gyorsabb is, ami mondhatni egyedülálló a maga nemében. Szerintem jó lesz a DX10 optimalizáció kérdés mivel lesz jobb...

Ilyen gépem van most:

E6400 @ 3GHz (dual core, core2)
8400GS 256MB (DDR2)
3GB Corsair DDR2 @ 1000

Proc vissza lesz húzva 3,2-re és vmi VGA tervbe van véve, mert ezzel max DX8 alatt menne. Nvidianak március környékén jönnek az új VGA-i érdemes lesz megvárni. 8800GT(S) ára is le fog menni ismét és az tuti elég lesz DX9 alá.

MetalMilitia Procid rendesen meg kéne húzni és akkor lenne értelme jobb VGA-t betenni. Mellé egy 8600GT mehetne mellé. Bár azt nem vennék, mert csak 32shader proc van benne... érdemes lesz várni tavaszig.

SHOC Vista alatt gyorsul? Ez nekem új és nagyon jó hír :)
Utánanézek, tán ki is próbálom.
Te a 8400-essel játszod?

Procit cserélni nem akarok, de ez ami nekem van állítólag out of the box felmegy 2600-ra, még nem nyúztam annyit de még a CS előtt megnézem a redline-ját (az a baj hogy windsor magos nem brisbane).

Ha már itt tartunk nagy VGA dilemmában vagyok.Arra tökegyedül rájöttem hogy nekünk halandóknak nem éri meg most semmit sem venni, de ezeken gondolkodom:

- 8800GT 512 vs 256 most még mind1 melyik épeszű felbontáson, de később vajon (dx10) mi lesz a helyzet?
- hd3870 vs hd3850 állítólag csak ramban térnek el meg clockban és 3850-et lehet kapni 512-esben is és fel is lehet tenni a clockot 3870 szintre, hd3870 viszont nem tolerálja annyira a húzást (prohardver + egyéb (google) cikkek)

Nyilván megvárom a CS-t és a tesztjeit meg az új vga-kat is hogy essen ezeknek az ára, de én tanulok nincs fizum úgyhogy jó lenne rákészülni egy árra amit mondjuk áprilisig összeszedek, addigra olcsóbb is lesz a vga meg remélhetőleg CS is lesz.

Eladtam (még éppen idejében) a GTX-et és most ez van helyette ideiglenesen. DX8-ban viszi :)

8800GT 512MB-osat érdemes venni 55k körül.

Hát annyiért valóban érdemes :)
Nekem 30k van most dugiban de 8800gt512 mindenhol min 63k, úgyhogy kivárás van, meg veszek egy egeret meg gamepadot meg battlefield 2-t és az pont jó lesz amíg nem lesz CS meg új VGA.

Vistás témának utánaolvastam besz*rás!Tényleg gyorsabb.
Már egy ideje amúgy is sejtettem hogy az új driverekkel meg updatekkel már nincs különbség vista és xp közt többnyire, de mostmár tudom.Stalker meg még gyorsabb is :) Úgyhogy vizsgák után rakom felfelé (van egy origi vista ugyanis).

Szerk: hol laksz?Láttam valahol már jópár hete egy eladó karit valami hírdetőfalon lehet a tied volt?

Kártyát 12 órán belül vitték, szóval nem hiszem :D Amúgy Szegedről írok :)

MetalMilitia":2pz5oc90 mondta:
Hát annyiért valóban érdemes :)
Nekem 30k van most dugiban de 8800gt512 mindenhol min 63k, úgyhogy kivárás van, meg veszek egy egeret meg gamepadot meg battlefield 2-t és az pont jó lesz amíg nem lesz CS meg új VGA.

Vistás témának utánaolvastam besz*rás!Tényleg gyorsabb.
Már egy ideje amúgy is sejtettem hogy az új driverekkel meg updatekkel már nincs különbség vista és xp közt többnyire, de mostmár tudom.Stalker meg még gyorsabb is :) Úgyhogy vizsgák után rakom felfelé (van egy origi vista ugyanis).

Szerk: hol laksz?Láttam valahol már jópár hete egy eladó karit valami hírdetőfalon lehet a tied volt?

battlefiled 2 az jóó játék ha esetleg gondolod akkor tudok mondani pár jó szervert....... jah és videókarival kapcsolatosan 9600xt és dx 9 -en megy :D

BF2-vel már leszámoltam, keress rám bf2s-en ...:D

Alakulnak az árak:
E6400-at már van 23k-ért, jövőhéten 512-es 8800GTS meg lemegy 65k környékére. :o 4k-ért meg már lehet kapni 1GB DDR2-t :Y

Ó jajj megint rámjött a gépbővítési mánia.
Még 2 giga ram, nagyob proci, vga vga vga... :D

Szerinted milyen procira cseréljek? Vagy elég ha 2600-on pörgetem ezt a kis 3600 X2-est?

Szerk: a héten veszek bf2-t (csak alap) és vizsgák meg vizsgaidőszak végi diliház után tolhatnánk is ha gondolod. Van abban valami buddy rendszer?
Ja, és az albis gépemen szted hogy futna?
AMD Athlon 2600+ Barton
512Mb DDR asszem 333MHz
Gigabyte Radeon 9600

Neked kell tudni, hogy mennyire kell gyors gép és mennyit szánsz rá. Ha már cserélsz vegyél valami kisebb Core2-t, simán túlhajthatók 50%-al.

"BF2-vel leszámoltam"

Albis gépen hogy menne? Sehogy :( Low-end grafikán esetleg.

szerintem menne csak ugye nem a netes verzió csak botok ellen mediumon szerintem érdemes vele megpróbálkozni esetleg még egy 512 mb ram

Jubilálok: 1 hónapja várok a 8800-asra :) Jó mondjuk időközben SSC-re változtak az igényeim, de lassan már télleg be kell szereznem :)

nem mondod hogy nem NEm találsz egész pesten egy normális 8800 vga-t

én nagykerből kaptam karácsonyra 8800 GT-t, OC2-est (gyárituning) 49k-ért, ami elvileg boltban 70-80k.. meg kijött vmi új GTS is (512MB), amit én még 100k-ért láttam újságban de gondolom lement már (pYura szerint 65k), tehát vagy GT vagy az új GTS sztem, GTX és ULTRA aránytalanul drágák, majd lemegy ha kijön a 9. széria..

gépem:
-AMD Athlon 64 3800+
-8800GT 512MB OC2
-3GB DDR2 memó (2x512MB 533MHz; 2x1GB 667Mhz)
-AMD M2N..nemtommien alaplap..
-kb 500GB HDD

lehet, hogy majd veszek még memót, hogy 4GB legyen..

AMD Athlon 64 X2 6400+ban gondolkozom..érdemes?!? (a proci húzásban nem vok otthon..)

az előző VGA-m 6600GT volt és azon is elfutott a SoC, persze nem maxon, kb mediumon, 1280x1024-en toltam (most is)
ha kell valakinek eladó.. 8k-ért :wink:

all_game.png

Újságok helyett ajánlom ezt az oldalt: http://www.argep.hu/

Nemsokára lesz 8800GS kedvezőbb áron... pontos megjelnést és árat ne kérdezzetek. Azért érdemes megnézni a grafikont, hogy hogy le tud esni az fps ha egy kártyának betelik a memóriája és miért nem érdemes 256MB-os kártyát venni... jó mondhatjátok, hogy legtöbben nem játszanak 1280*1024 felett, de az újab játékoknál ez a memória-betelődési határ mind kisebb felbontásákon fog jelentkezni.

080114_yt88gs768_31s.jpg

:roll:

3850_.png

Bolti árak
HD3850 - 38k
HD3870 - 49k
8800GT - 54k

ps.: a HD3850 jó vételnek tűnhet, de a maga 256MB memóriájával felejtős... ha meg választani kéne a HD3870 és a 8800GT között, biztos hogy az utóbbit választanám.

edit:
cry1280.gif

Ebből is látszik, hogy kell az 512MB, de elég is... (Szvsz többre nem is nagyon mernek tervezni még a fejlesztők...)

Na aki eddig nem hitte vagy nem merte elhinni annak most mondom: pYura-nak igaza volt a Stalker+Vista ügyben!
Nem szoktam mérni fps-t úgyhogy nem tudok számokat de lényegesen gyorsabban és símábban fut, a grafikát is húzhattam picit feljebb.
(mintha NFS Prostreet is gyorsult volna...)

Vissza
Top Alul