Chernobyl Diaries ( Ideglelés Csernobilban)

Nem láttam a filmet. De. Elolvastam a kritikákat, megnéztem a promót és nagyjából belőttem – ahogy páran már mondták előttem – tinihorror szintre. Ilyen filmekből annyi van mint a szemét, ugyan arra a kaptafára készül mindegyik: van egy kupac turista/diák/turista-diák akik elmennek valami veszélyes helyre ahová nem kéne, nem hallgatnak a figyelmeztetésre, aztán egyesével meghalnak... opcionálisan de azért a legtöbben van nagymellű nő és/vagy dugás, általában ez a film elején szokott bekövetkezni aztán nemsokkal később már kergeti őket a láncfűrészes gyilkos/krokodil/cápaember/genetikailag módosított molylepke/zombambi (vagy ezekből ismétlés nélküli permutációval alkotott szörny).... a másik hogy játszódhatna akárhol, mondjuk lakatlan szigeten, sivatagba, földalatti őserdőben, másik bolygón, elátkozott településen vagy egy másik bolygón lévő lakatlan szigeten lévő sivatagban lévő földalatti őserdőben lévő elátkozott településen.... a lényeg hogy a végén meghal mindenki kivéve 1-2 szimpatikusabbnak beállított karakter. Az hogy Csernobilban játszódik nem hogy dob rajta hanem csak ront mivel az egész csernobili katasztrófa-történetet explicit lehugyozza. IMDB-re nem mindig adok de pontszám alapján már nagyjából be lehet lőni egy film minőségét. Részemről ha 7 alatt van egy film akkor nem nézem meg, 6-os már kifejezetten évezhetetlen, ez 5.4-en áll jelenleg....

De ez az én véleményem, cáfoljon meg aki látta és szerinte nem illenek rá ezeka sztereótípiák :)

Azért nyitottam ezt a témát, mert tegnap este láttam a Film+ -on a rövid reklámját és tegnap volt a bemutatója. Megörültem neki mert ez legalább témánkba vágó film, de ettől még lehet neked lesz igazad. Gondoljátok, hogy a helyszín valós ? Odaengednének bárkit így forgatni ?
Akinek véleménye van, vagy látta és tapasztalata is van, ossza meg azt legyen szíves !
(Jelenleg 6.7 en áll)

6.7 az jónak számít ebben a műfajban! én majd nyerek ingyenjegyet hétfőn remélem aztán elemegyek megnézni

Enigma: Melyik oldal ad rá 6.7-t? szerk: a port.hu-n, sry pedig majdnem kibökte a szemem :)Itt az IMDB-n 5.4 van. Amúgy nem mondom hogy feltétlen rossz ha erre a sémára épül amit leírtam, nem mondom hogy Csernobilról csak dokumentum filmeket lehet csinálni, én sem szívesen nézek minden nap 6 órás Tarkovszkij filmeket amiben 20 percig tart ha a főhős meggyújtja a cigarettáját miközben az élet értelméről filózik :) néha kell egy kis könnyedebb akció/horror csak attól félek hogy beletojtak az egész témába, remélem nem lesz igazam :)

Nahát, ezt akartam épp én is belinkelni.. :D

Egyébként én kifogom hagyni ezt a filmet, túl műanyag nekem, remélem ezzel senkit sem sértek meg. :) Igazából remélem, hogy nem lesz a Stalkerról is egy film, mivel kellene bele egy olyan plusz (párbeszédek, plusz történet, akármi) amitől film lenne és ami abszolút elszakadna magától a játéktól...Ha a játék cselekményét akarná követni a film akkor 30-40 percnél többet nem tenne ki szerény véleményem szerint vagy ha igen akkor elég unalmas lenne. Persze tudom, hogy a játékról nem lesz film, de leírtam a véleményem. :D

Számomra csalódás volt.Kb. arról szól, hogyan csináljunk 8-10 szereplővel "horror"filmet.Története teljesen kiszámitható.Igazi sablonfilm.

AM
00:00:00
Пн, 1 января
День
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
Vissza
Top Alul