Bug-vadászat

Találtam egy végzetes bug-ot. Dark Valley-ban a freedom bázison aszthiszem az upgrade-os csávótól kaptam egy olyan küldit hogy a bázis melletti benzinkutas házban nézem meg mi történt a haverjával. Odamegyek, ott van 2 bandita, nincs semmi amit lehetne csinálni, kilövöm az egyik banditát, utána kinyírom a másikot is és ekkor mikor belemegy a gólyó, fekete képernyő lesz, félbeszakad a játék, kilép a windowsba. És ezt minden alkalommal. Vki ha tud segíteni nagyon megköszönném...

Szerezz be másik verziót. :D Nekem nem volt ott baj.
Nekem a sima SoCba, a katonaságnál, ha kinyirtam mindenkit, jött egy speckó obakanos katona.
Ha észrevett téged akkor eltűnt. Szóval ha az első lövésed nem fejbe ment, akkor eltűnt, de ha fejbelőtted megmaradt és elvehetted az obakanját.

StotheG":3p5keco7 mondta:
Szerezz be másik verziót. :D Nekem nem volt ott baj.
Nekem a sima SoCba, a katonaságnál, ha kinyirtam mindenkit, jött egy speckó obakanos katona.
Ha észrevett téged akkor eltűnt. Szóval ha az első lövésed nem fejbe ment, akkor eltűnt, de ha fejbelőtted megmaradt és elvehetted az obakanját.

Ilyen nekem is volt, de annyira nem zavart. :)

StotheG":2jkdoiha mondta:
mulli86":2jkdoiha mondta:
Ha a cordonnál a híd alatti katonát nem lövitek le és okosan beszéltek vele ad nektek 1 küldetést, hogy a spanyja eltűnt egy alagútban és hozzátok el neki a hulla PDA-ját. a baj csak annyi, hogy nem tudsz bemenni az alagútba, mert akárhányszór be mennél lesz 1 isteni megvilágosodást és viszadob a bejárathoz...
Sztem ez bug! Ha valaki tud rá megoldást az irja le ;P

Ott van az a leszakadt hid, amit stalkerok uralnak, ha felmész a tetejére, ott van egy anomália, ami betereportál az alagútba, visszajönni meg vissza lehet onnan gyalog.
-----------------------------------------------------
Nekem olyan bug volt, hogy a garbagenél, van a bandita HQ. Ott bent lődöztem, és egyszer csak elrakta a fegyvert. Csak ha messzebb mentem a HQtól akkot tudtam elővenni, mintha a sidorovichoz mentem volna be. És ott van a bandita bár, meg a traderjük,(persze nemtom minek, mert az NPC-k nem használják, te meg nemtudsz baállni banditának) és a traderjük ha meglát elkezd rohanni, mert ugye ő, se tudja elővenni a fegyót, elfut a HQtól messzebre, és ott előtudja venni, meg én is.
Meg betud záródni az ajtajuk, de ha ügyesen kinyirsz mindenkit, réseken stb.. akkor kinyilik, betudsz menni, és ha jönnek mutánsok v. banditák, bezárodik az ajtó, és nem tudsz kimenni, amég a közelben vannak. csak ha kiugrassz a tetőn.

Mind2 ajtó bevan zárva:
http://kep.ivpicture.hu/13768.N.jpg
http://kep.ivpicture.hu/13767.N.jpg
http://kep.ivpicture.hu/13766.N.jpg
http://kep.ivpicture.hu/13765.N.jpg
http://kep.ivpicture.hu/13764.N.jpg

És mégvalmi:
Szinesbőrű stalker:
http://kepfeltoltes.hu/view/080907/ss_s_to_the_g_09-05-08_13-42-26__marsh__www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Nézd meg a kezéhez képest a bőrszinét.

hát az végülis csak félig bug. Legalábbis azt hiszem. A minap fordítottam a garbage stringtábláját, és vannak benne olyan részek, hogy lehet csatlakozni a banditokhoz, és lehet nekik küldetéseket vállalni stb. Bár nekem alapból ellenség volt mindegyik. Egyetlen egyszer nem, amikor előszörre mentem át a Kordonból a Garbage-ra. Akkor küldetésben kaptam, hogy egy bandita különítményt kell kifüstölni, és nem ott mentem át, ahol a SoCban van átjáró, hanem attól a térképen balra, ott van egy rész, amit átszabtak a pályán, ahol stalkerok tanyáznak, és ott is át lehet menni a hegyek közt. A végén egy csőben találod magad a garbage-on és amikor kiérsz vár 5 bandita. Azok sárgák voltak, és mondták hogy rakjam el a fegyvert, elraktam, és kifosztottak. Akkor kellett volna valamit mondanom vagy csinálnom, de nem tudtam mit kéne tenni, mert a bandita szövegének helyén, amelyik a fegyvert tolja a pofámba, az volt hogy "default text"...megnéztem a stringtáblát és tényleg az van benne, szóval nem írtak neki szöveget. Ez már alapból hatalmas bug, de aztán még csak azután jött a java. Betöltöttem újra a mentést, és akkor persze már nekiálltam legyakni a banditokat, ahogy rájuk rontottam 2őt sikerült megölni, a többi egyszerűen eltűnt. Újratöltöttem, mivel elvállatam a küldit, és kb a 10. újratöltésnél sikerült leszednem mindet, mert kb 20-30 másodperc után eltűntek, az meg édeskevés 5 banditra, legalábbis abban a helyzetben. Na mindegy, sikerült megölni őket. de nem kaptam meg az üzit, hogy teljesítettem a feladatot. Kb 5 perc múlva átértek azok, akiktől kaptam a küldit, mikor már teljeen máshol jártam a pályán, és izomból kellett visszaiszkolnom, mert támadták őket a banditák. Először azt hitem, hogy csak simán bespawnolta őket a gép, hogy teljesíteni lehessen a küldetést valahogy, de később rájöttem, hogy máshonnét kászálódtak oda, amikor a társaim átértek. Na mindegy végülis leszedtem őket, és megkaptam a jutalmat, de itt az események nagyon nincsenek szinkronban. Ugyanilyen, vagy hasonló iákat tapasztlatam a mellékküldetéseknél a swampban is. PL el kellett foglalni egy területet, el is foglaltam, benyögi, hogy foglalajam el a másik végén lévő területet, megyek teljesíteni, és kiírja, hogy mégse kell neki. Mondom miért? Betöltöm a mentést, izomból futok, hátha valakinek segíteni kell ott és megnyírják mire odaérnék és nem. Mire pont odaérek, nincs ott senki csak a banditák, és szépen megint kiírja hogy nem kell. Aztán rájöttem, hogy a mocsár közepén lévő sóderkotrónál van egy csapat, és onnét indulnak ki a küldetéseket csinálni. Ha éppen olyan kedvük van, akkor oda indulnak ők is, ahova neked kéne menni, és amikor ők úgy döntenek, hogy odamennek puffogni, akkor elveszik tőled a küldetést. No sebaj, visszatöltöttem korábbról a mentést, hogy amikor beadja azt a küldit, akkor egyből odamenjek, és gyosrabban kivégezzem a banditákat, mielőtt eszükbe jutna odamászni....nos a mentés betöltése után nem adta be azt a küldit, és el sem lehetett vállalni. És akkor még sorolhatnám, hogy mennyi budgot láttam, főleg a patch nélküli változat az ami bugzott, úgy hogy abba is kellett hagynom, mert nem tudtam tovább jutni a sötét völgynél kifagyás miatt. Pl olyanok voltak benne, hogy járási hibáa volt a karaktereknek. Ilyet még egyetlen játékban sem láttam. Úgy ment az npc, hogy nem egyik lábát a másik után rakta, hanem a kettőt egyszerre, vagyis azonos fázisban mozgott mindkét lába, nem volt közte meg a 180C fáziseltollódás. Úgy ment kb mint egy béka vagy nem is tudom mi. Így ugrált, vagy inkább totyogott, nagyon hülyén nézett ki a fegyverrel a kezében. Meg csomószor volt, hogy összeakadtak és így be voltak szopódva, egyik jobbra a másik balra egymással sezmben mint két f@sz, és mindegyik erőlködött, de egyik se jutott egyről a kettőre, cska remegtek egymásnak mint a kocsonya. Vagy van amikor meglátnak vagy meghallanak valamit, és megy a hype, és futkorásznak fel alá, mint a kemotoxos légy, és beguggol, mintha rosálni készülne, fegyverrel a kezében, és céloz, odaemeli a szeme elé a csövet, és közben hadonászik a fegyververrel körbe körbe, elég nehéz leírni amit csinál, mint aki sokkot kapott vagy belállt a görcs a derekába, és úgy néz ki, hogy az az érzése az embernek, hogy nagyon kell neki fosnia szegénynek, csak a játék készítők elfelejtettek papírt tenni a zónába. :lol: Szóval helyenként kabarét lehetne csinálni azokból a dolgokból amik a zónában folynak...

Nálam elég vészes bug van! Amikor át akarok menni egy másik helyszínre akkor egyszerűen ugyanoda dob vissza ahol vagyok :? Megkérdezi hogy átmegyek e másik helyszínre le OKézom és ennyi! Azért így elég idegesítő a játék hogy csak 1helyszínen belül rohangálok :D

többektől is hallottam a napokban ezt a bugot, 1.504-es patch?

az 1.504 patch a hibás :lol: legalábbis nálam! Újra raktam nem patcheltem és láss csodát működik!

Na megvan a következő bug (ami a végigjátszhatóságot gátolja)! Amikor átmegyek a vöröserdőn a katonai raktártelepre és lelődözöm a népeket akkor elvileg beszélnem kéne a zsoldos csávóval (Guruc) a faluba! Azonban nem akar beszélni velem hiába megyek oda hozzá és nyomkodom az F-et!

majd megpróbálom patch nélkül vagy valami régebbi patchel...a mentéseket olvassa a pecsetlen? :D mármint amit az 1.5.04es patchel csináltam

nem sajnos újjat kell kezdeni! de nem sokat számít mivel még úgyis az elején vagy :roll: :lol:

Nah. Én is kipróbáltam a játékot. Szerintem nagyon jó lett. Szép a grafika jó a játékélmény stb. Csakhogy, gondolom ez nem egyedi probléma de nállam egy levelchanger sem müködik.
(Gondolom már volt erröl szó de lusta voltam átnyálazni a topikot előre is bocs)
Ha esetleg valaki tud valami orvosságot a problémára akkor plz ossza meg velem.
Egyépként az a szitu hogy odamegyek a lvlchangerhez... megkérdi át akarok e menni. mondom naná
( csak yes gomb van) és visszadob mintha a no-ra mentem volna

Kailniris NE rakd fel az 1.504es patchet mert az a gond!

Ricsikee":f5uj37mq mondta:
Kailniris NE rakd fel az 1.504es patchet mert az a gond!

Hát mostmár mind1 nem telepítem újra... Megvárom hogy megjelenjen nálunk is egy játszható angol verzio aztán megveszem ahogy elnézem simán megéri megvenni.

aztán megveszem ahogy elnézem simán megéri megvenni.

Lol, inkább próbáld ki jobban, vagy olvass utána, hogy mennyire bugos.

Van egy olyan problémám, hogy már a második olyan mellékküldetés szopódik be, amiben egy PDA-t kell visszavinni a megrendelőnek. Először a mocsárban volt, amikor a felderítő pda-jét kellett visszavinni, egyszerűen nem veszi el tőlem az árut, ott van nálam, és nem jelenik meg a szöveg, hogy itt van amit hoztam, letettem felvettem, nem megy. Ugyanez a helyzet az egyik várjár pda-jával, amit az egyik lonernek kéne odadni, mert abban vannak neki infok a csempészéről, aki a fegyókat hurimpálja neki. Gyanítom hogy ez nem véletlen, korábban egy AK-s visszavivős melléküldetésnél, és egy bőrdzseki megtalálós visszavivő küldetésnél is volt ilyen. Ezt mi okozhatja? Valami szkript futásának a hiánya? Esetleg nem tud rá valaki megoldást?

VinoBob!
Melyik verziót használod?

Ricsikee!
Nem rakom újra hanem megpróbálom kijavítni, mert találtam 1 travel fix-et hátha műxik
:roll:

Vissza
Top Alul