Black hawk down (2001)

vosztrikov

New Member
Csatlakozás
2008.11.17.
Üzenetek
564
Reakció pontszám
0
Hely
Szombathely
A hatalmas sikert elért film topicja !

A Siad Barre diktátor hatalmát megdöntő hadurak egymás ellen fordultak. A délnyugat-szomáliai Aideed tábornok, aki korábban Barre nagykövete volt lett az egyik legerősebb hadúr.

Az ENSZ a kormányzat helyreállítása és a humanitárius katasztrófa megakadályozása céljából többnemzetiségű békefenntartó erőket küldött Szomálába. A misszió azzal fenyegette a hadurakat, hogy elveszítik hatalmukat. Ezért 1993 júniusában a Havíje klán vezetője, Aideed megtámadta a soknemzetiségű ENSZ-csapatokat. Az USA (az ENSZ által jóvá nem hagyott) válaszcsapása is elbukott, amikor két helikopterüket lelőtték 1993. október 3-án. (Ridley Scott A Sólyom végveszélyben c. filmje ennek a balul sikerült napnak állít emléket.) 1995-ben az ENSZ-nek ki kellett vonulnia az országból. Az összes NGO és segélyszervezet is távozott ekkor.

egyetlen jo jelenet van benne amikor pancelokollel meglovik a gyereket de a raketa nem robban fel hanem benneragad a gyerekbe mint 1 lovedek :D :D kulonben iszonyat vacak film lett

Hát nekem az egyik kedvencem (ízlések és bal felütések), de bár ilyenek lennének a a legvacakabb filmek :P :D

Én a feléig bírtam... Van a naturalisztikus ábrázolás és van a felesleges öldöklés a vásznon...

Ez igaz, ,de szerintem az a "felesleges öldöklés" is megtörtént esemény , mivel az egész film ,felesleges áldozatokról ,és a bajtársak hősiességéről szól !

Mindenképp ,dícséretes ez a humánus, megközelítés kedves hispan !

Én elsősorban a soundtrack miatt néztem meg a filmet de nem jött be , sőt a soundtrack nem is olyan jó , maga a film , hát nem olyan rossz .

Vissza
Top Alul