BIOS frissítés

Megtudja valaki mondani,mi a video BIOS,hol kell frissebbet keresni,hogy kell frissíteni,van e egyáltalán értelme?
Normál BIOS-t frissítettem és azt vettem észre,új funkció lettek a BIOSon belül.Érdekes volt,hogy
csak a 4.-5. induláskor ált fel rendesen a rendszer...
Videokártya ATI Radeon X1950 XT (R580) GDDR3 256MB
Video BIOS dátuma 09/21/06

Alaplapi BIOS-t is csak akkor van értelme frissíteni, ha egy adott hardwert csak frissebb verzióval támogat (nálam ez processzor volt). Videókártyának is van BIOS-a, de ennek frissítéséről még nem hallottam. Szerintem ez max végső megoldás lehet, ha valami nagy gáz van vele, előbb drivert kéne cserélned és ha semmi nem segít, akkor BIOS-t (de tényleg csak ha nem működik, mert a BIOS-cserével lehet legkönnyebben tönkretenni...)

Ha működik, nem próbálkozz BIOS-dolgokkal. Egyébként is a legtöbbet a driverek javítanak egy adott kártya teljesítményén... Még ha cserélnél is BIOS-t, attól gyorsabb nem lenne...

Értem.Igen.ismerem a veszélyeit.De az ember mindig jobbat akar a jobbnál.

havernak az alaplapját is azért kelett frissíteni mert beleraktunk egy 2 magos procit és nem volt hajlandó felismerni, én azt mondom hogy otthon nem érdemes vele jáccani mert ha elrontjátok akkor a garanciánik annyi.

Csiga07: ezzel a bios firrsítéssel nem lessz jobb az biztos , ha több teljesítményt szeretnél cseréld le a vga-dat

Egyébként ezekkel a modern megoldásokkal már egész biztonságos a frissítés. Például a gigabyte lapoknál indulás után azonnal van egy progi, ami akár flash-ről is leszedi a bekészített BIOS-t és kb 10 másodperc, míg kicserélni. Ha azalatt van áramszünet, az tényleg védhetetlen...

Az újabb Giga lapokon dual bios van, tehát ha valami történik frissítés közben a régiről vissza tudja menteni a biost

Nem csak az újakon van duálbiosz, volt egy 2003-as Ga.1000IP-PRO gigabájt lapom már azt is tudta a flashdriveról való bioszbackup-ot meg hdd-re is képes volt menteni és duálbioszt is támogatta. Szval ezek nem újdonságok, buktató a biosz update-nál, az áramszünet, nagyon nem lehet a többi részét elrontani, persze van egy másik, ha rosszat sütsz bele, de nem nagyon szokott gond lenni. vga esetében nem ajánlatos a ház frissítgetés. Megoldható mindennek természetesen a házi barkácsolása, de szerintem egy garivesztés persze ha még van, azt nem érdemes kockáztatni. Alaplappal meg lehet birkózni szerintem...

Sempai":wnywpn8x mondta:
Az újabb Giga lapokon dual bios van, tehát ha valami történik frissítés közben a régiről vissza tudja menteni a biost

mellesleg az én volt 4 éves alaplapomon is volt dualbios

jim67":70sxaa6a mondta:
havernak az alaplapját is azért kelett frissíteni mert beleraktunk egy 2 magos procit és nem volt hajlandó felismerni, én azt mondom hogy otthon nem érdemes vele jáccani mert ha elrontjátok akkor a garanciánik annyi.

Csiga07: ezzel a bios firrsítéssel nem lessz jobb az biztos , ha több teljesítményt szeretnél cseréld le a vga-dat

Az újabb BIOSban nincs javítás csak az új procik és más hardwerek felismerését segíti?

Mit kéne javítani, ha egyszer jól működik (hacsak nem eleve valami hibával adták ki, ilyen szokott lenni az 1 terránál nagyobb lemezek felismerése, stb...)?
És igen, ahogy írtuk többen, többnyire az alaplapi BIOS frissítésekben csak új hardwerek támogatása van benne. VGA BIOS frissítésben még ez sem, ugyanis arra nem raksz új dolgokat.

nana azért tévedésbe ne essünk azért mert nem tudunk még ramot meg egyéb alkatrészt tenni a vga-ra, szükséges lehet a hömérsékletfüggés miatt frissíteni annak is a bioszát például. De még lehet ezer más ok, hogy vga-t frissítsünk, az meg szerintem nem gond, hogy ha egy alaplap csak kb 600gigáig ismeri fel a merevlemezt. Persze egy darabot. Az újaknál ez úgy sem gond.

Widra":2wo6z5hg mondta:
[...] az meg szerintem nem gond, hogy ha egy alaplap csak kb 600gigáig ismeri fel a merevlemezt. Persze egy darabot. Az újaknál ez úgy sem gond.

Az újaknál nem, de miért mondod , hogy nem baj, ha nem ismeri fel (a régi)? Úgy értem, ez érthető, de attól még baj :D

A következőre gondoltam:most frissítettem a BIOSt és új beállítási lehetőségek jöttek elő(a biosban).Nem állitgatom mert nem értek hozzá,de lehet hogy az adott rendszer finomhangolásában segítene.

És mit szeretnél finomhangolni? Jobb esetben a proci szorzóját lehet a RAM-ok frekijéhez igazítani, de azt eddig is megtehetted...

Vagy ha esetleg elárulod, mik az új funkciók, még tán okosat is kitalálhatunk...

hispan":2mw8em4z mondta:
Widra":2mw8em4z mondta:
[...] az meg szerintem nem gond, hogy ha egy alaplap csak kb 600gigáig ismeri fel a merevlemezt. Persze egy darabot. Az újaknál ez úgy sem gond.
Az újaknál nem, de miért mondod , hogy nem baj, ha nem ismeri fel (a régi)? Úgy értem, ez érthető, de attól még baj :D

Persze hogy nem baj , de ez van :lol:

hispan":2di22vrd mondta:
Vagy ha esetleg elárulod, mik az új funkciók, még tán okosat is kitalálhatunk...

BIOS->Power->APM configuration->HPET Support
Ez biztos hogy nem volt a frissítés elött.Helpnél ezt ír ehez:To increase the performance of Vista Multimedia player.Hardware high precision efficient timer can meet Vista's requirement.Suggest to disable this feature if the system in running OS below XP.

Mint azt olvashatod, ez valami energiaellátási lehetőség, ami a Vista multimédiás igényeivel/lehetőségeivel működik együtt. A help végén ott van, hogy ha nem Vistat használsz, hanem XP-t, kapcsold ki. Szóval ezzel teljesítményt nem nyertél...

Vissza
Top Alul