Bicózás

Jó hír.
Ma voltam egy eldugott kis bicós boltban aminek milyen meglepő Bicó a neve :D
Mivel egy hete nem működik a hátsó fékem (lábfék) megkérdeztem az eladót,hogy mennyi lenne csak hátra t.fék,és elég meglepő választ kaptam: 8000 HUF amiben benne van a szerelés és a beállítás is.
Szerintem megéri.

Domesz ez igen baráti árnak hangzik! :)

Furcsa, hogy én tettem fel ezt a biciklibalesetes kérdést, mert hála Istennek még életemben nem ért komolyabb biciklis baleset. Mániám volt a farolgatás és egyszer jártam meg csak így, hogy az utcánk elején farolgattunk a kavicsos törmeléken, bicikli kicsúszott alólam és a forgómat sikerült vérző állapotba juttatni, de ennyivel megúsztam. Állt még a kormány a hasamba, meg saját magam fejreálltam az első kerék lábbal történő fékezése miatt, de ezeket karcolások nélkül megúsztam.

Biciklis emlékek viszont vannak dögivel. Először egy a kempingnél kisebb tipusút kaptam ami ugyanúgy összecsukható volt a váz közepénél, mint az előbb említett. Nem tudom ki emlékszik erre a beállítási lehetőségre rajtam kívül. Na ez egyszer sikeresen szétnyílt a használata közben ami okán taknyoltam egy nagyot. Édesapám megoldotta heggesztéssel a dolgot. :lol:
Aztán megkaptam bátyám kempingjét. Ő szépen megkímélte, én elbarmoltam. Ugyanis az előző biciklivel együtt ezt is lefestettem szép UFO-libaf_s zöldre olajfestékkel (!). De nem ám, hogy szépen precízen, eszetlen módon (meg hát ugye olajfestékkel, tudjunk milyen annak az állaga... nem egy professzionális biciklifesték...). Leírhatatlan lett. Ezután jött egy BMX (használtan) és egy Mountain Bike.

Illetve volt egy olyan időszak amikor régi általunk csoppernek nevezett bringákat szedtünk elő és azzal tekertünk (a falusi gyerekek ugye... :lol: ). Nem hiszem, hogy ez sokatoknak fog rémleni. Ősrégi, nagy kerekű, csomagtartós nagymami biciklik amiknek nem olyan elsőfékük volt, mint a ma megszokottak hanem az a fajta, ami még magán a gumin fékezett, felőlről működő mechanizmusa volt. Kb. az orosz frontra kivezényelt "mobil" magyar hadosztály használt ilyeneket. Na azzal is toltuk a dolgokat egy fél évig. Elég cink így visszagondolva, de azért kellett, hogy felnőljünk. :D

A kislány elesett a biciklivel,miért nem sír?-Mert a kormány átszúrta a tüdejét.
Ha valakit esetleg ezzel a viccel megsértettem akkor előre bocsánatot kérek.

Dutch, én tudom melyikre gondolsz, nagyszüleimnél még mindig olyan van.
Nekem az elsõ Mountain Bike-omat ellopták (ráadásul a lezárt pincébõl, a biztosító meg nem fizetett mert csak a ,,hagyományos" kerítésrácsos pinceajtó volt)

nos akkor soroljuk mien biciklieim voltak illetve van :D eloszor egy piros 4 kereku(halut polusz 2 h ne doljek el :D ) ez kesobb eladasra kerult es a bicikli bolt ami megvette beleepitette a kapujaba :D szentendren a busz parkoloval szembe megtekintheto, aztan egy sarga vmia mirol aszondtak mb. utana CORA-bike :D aminek 8as volt a kerekebe amikor elhoztuk :D szakszervizbe ahol ingyen csereltek a kereket aszondtak h az amire cserelenek abba megnagyobb 8as van szoval maradt a regi. aztan tavaly vettem uj biciklit ami egy UMF Hardy 2, szepen lehet vele alkotni :D

Tibi":2gkesus4 mondta:
Nekem az első Mountain Bike-omat ellopták (ráadásul a lezárt pincéből, a biztosító meg nem fizetett mert csak a ,,hagyományos" kerítésrácsos pinceajtó volt)

Na az durva. Bár nem tudom, hogy a pinceajtókra milyen előírások vonatkoznak a biztosítóknál. Ne hogy már oda is hevederzáras ajtót kelljen pakolni? lol2 Mert ugye a lakások esetében csak akkor fizet a biztosító betörés esetén ha rendelkezik az ember ilyennel és ennek ellenére hatolnak be.

KönigsTiger":2gkesus4 mondta:
tavaly vettem uj biciklit ami egy UMF Hardy 2, szepen lehet vele alkotni :D

Nos igen... akinek rosszul megy ott fent északon. :D

Ha lenne rá anyagi lehetőségem, akkor egy ilyen Magellan-ba invesztálnék bele. Két ismerősömnek is Crater van, bár nekik a régebbi tipus. Ők már nem is tudom hány éve vették és akkor fájt kb. 80 000 HUF-ba.

Ez a 2008-as darabja:

1055.jpg

Alap verziója szerintem nem volt az, de lehet hogy tévedek az első teleszkópot illetően. Azt vedd úgy, hogy még külön lesz hozzá. :) A hátsó teleszkópról meg igazából eddig csak azt hallottam, hogy egy idő után nagyon elfárad az ember háta, ha ilyennel is el van látva a bringa. Személyes tapasztalatom ugyan nincs ezen a téren. Tehát nem tudhatom, hogy igaz-e a dolog.

Amúgy az ár abban is megmutatkozik, hogy milyen minőségű cuccok vannak rajta. Ugye a Bikepositive dolgok nem annyira olcsók (már a jobbak) meg Shimanoba is vannak súlyosabb árkategóriák. Továbbá biztosan vannak más ilyen gyártók is akiknek a termékei mégdrágábbak de annyira nem vagyok update ebben a témában, hogy tudjam. Szerintem elég könnyen benne lehet ennyiben, elvégre ha csak sac-per-kb számolunk is, egy aluváz, duplafalú gyorskioldós könnyű felnik, hajtókar, váltók, tárcsafék (előre, hátra, vagy csak hátra - főleg ha nem bowdenes), meg ugye már csak a márka miatt is fizetni kell.

hat en csak azt mondom h minoseg :D enyem atszamitva kb 150k-ba kerult :D es olajos tarcsafekes plusz az amit Dutch leirt a vegen :D de megerte, problema eddig nem volt vele. birja a strapat, ugratast,farolast.de a fekkel vigyazni kell mert iszonyatos :D es meg vmi probaljatok ki vmit. hegyen lefele hatso elso tarcsafeket behuzva tartani(nem teljesen) es elkezd melegedni majd tegyetek ra egy kis vizet :D :D

Az ilyen fékmelegítésről már hallottam....van 1 olyan féktárcsa, aminek olyan rossz a kidolgozása, hogy 2-3x gyorsabban melegszik, szval azt lehet izzítani........Tiger! hogy raktál össze egy hardy2-est átszámítva 150-ből? itt 1 hardy 4-es volt 3 éve 110000........Az össztelós biciklik jók, csak iszonyat nehéz hátsó féket beállítani rajta....most is olyat építek.........

a motorban és a bicikliben csak 1 különbség, a motorba benzin is kell.
de egyébként éppen annyira lehet költeni rá a pénzt, és éppen annyira lehet sérülni is.
110000 150000 miért költ rá az ember anyit? én annak idején egy váznak, és 2 keréknek is örültem.
fék, az a lábam volt.

szted hogyan? ugy h jo cuccok vannak rajta :D egyebkent meg nem en raktam ossze, hanem bolt en csak finomrahangoltam inkabb igy nez ki
2008_UMF_Hardy_2_Disc_homok.jpg

KönigsTiger! Joeetm úgy értette szerintem, hogy hogyan tudtad ilyen olcsón összerakni. :)
Amúgy én is ezt a képet sasoltam a google-ban mikor rákerestem. Nice! :)

Ebben van valami. Sokszor érdemesebb külföldről rendelni dolgokat és az ember még így is jobban kijön a postakötség ellenére, mintha itthon vásárolná meg. lol2

"olcsó és nem olcsó" itt egy középkategóriás hidraulikus tárcsafék kb 30000.... és még nem is a középkategória teteje......[/code]

Vissza
Top Alul