Bicózás

miert????? ma ozike husika lesz ebedre grillezve :D igaz h ezt a szomszed lotte de akkor is. vmeik nap megyek at az istalloba beszelgetni a pacikkal, erre nezem h vmi log ottan :D :D kerdezem az meg mi? mondja ozike, jobban megnezem tenyleg az volt. :D :D

az attol fugg, ha van egy vasvilla a bicaj elejen akkor nem biztos :D :D nade mi szeessuk az allatokat szoval tema becsukva :D :D

Hogyan biciklizzünk óvatosan és körültekintően rovatunk következik.

1. lépés: Végy egy vasvillát.
2. lépés: Szereld fel a biciklid elejére.
3. lépés: Próbálj meg elütni így egy őzet.

:lol:

De hogy témába vágóbb legyek: Kinek mi volt a legbrutálisabb, legviccesebb biciklis élménye, esetleg esése?

én biciklíúton mentem , késében volt , szal siettem mamika , jön a kocsijával gondoltam mire odérek addigra nem lesz ott. Hát ott volt és nekimentem :) a bicili első kerekén áttment szal az tropa lett , állam széttnyilt (mostanság borotválkozáskor mindig vérzik , elég furcsa , mer mondjuk fél évvel ezelőtt nem volt semmi.. ). A bal vállamra is ráestem , póló volt rajtam ,a póló nem szakad el , de a vállam enyhén sebes volt , és mozgetni sem tudtam , 3 hónpig ráfeküdni sem tudtam. Mind 2 térdem is topára ment , itthon én játszottam a bácsit abból a reklámból :) , de szerencsére elmúlt. Régen volt még ilyen olyan dolog , hogy 0 kezezés közben leesett a lánc :) . Egyik nyáron királydinnye került a belső gumiba valami 400 db , szal inkább vettem új belsőt mint , eggyessével szedegettem volna ki :).

Engem meg elcsapott egy kocsi, a bicómnak az első kereke kirepült a helyéről, nekem meg semmim sem tört el, valőszínűleg annak köszönhetően hogy hideg volt és bőrkabátban voltam.

nékem úgy egy jó ideje volt "baleset", még kis kölök voltam, azt bicajoztunk kifele
úgyebár mint hülye gyerek, lefele néztem az előre helyett osztán bicgli útról le szántásba, vissza akartma menni, csak nem emeltem meg a bivigli elejét, zsupsz elestem, és megborotváltam, a még pelyedzőnek sem mondható arcomat a betonnal. ez úgy még nyáron.

és a ráadás, aminek van már vagy 8 éve:
még jó erős tél volt, aztán mentem ki a buszhoz, úgyan azon a bicigli úton, csak most sík jég volt, aztán estem keltem, de úgy hogy mire beértem suliba, a lábamtól a fejemig tele voltam horzsolásokkal, kék zöd foltokkal.

na amióta ezek voltak, nem ültem bicajra.

Miután gyerekkorom óta biciklizek,így volt egy pár balesetem ebből adódólag. Az egyik legkeményebb az volt,amikor az akkor divatos "Kemping" jellegű modellemmel ,jobban mondva annak első kerék feletti sárvédőjével belestartoltam egy előttem "legfekkel" hirtelen megálló Ikarus távolsági-amúgy szerintem leginkább hengerdisznóra emlékeztető-busz scheggébe.
A busz meg pár másodpercnyi-és nagyon hosszúnak tűnő-másodperc után elindult,élesen balkanyart téve a hid felé.
Be voltam szrva,nem kicsit,nagyon,s ezért minden erőmet megfeszítve egy kegyetlen húzással kirántottam a bicajt,ami sikerült is,viszont az első sárvédőn még azóta is ott a nyoma. (Ez egy Made in West Germany gyártású,és még máig jó kerékpár egyébként,jelenleg az unokahúgomnak van fenntartva..)

jajj a kempinget ne is mond , anyának olyan biciklije van , és valami horror ,nagyon sok pénzt eköltött a szerletetésére , ilyenek , hogy kitörik a tengely, a kormány menetközben eltörik !! , de valószínűleg ez valami utánzat lehet , mer ócska nagyon ócsak :)

A kormányrudazat törése ez esetben nagyon is magától érthetődő dolog. Nézd meg,milyen hosszú,és mekkora rezgéseknek van kitéve. Az anyagából eléggé spórolnak,a csőfal vastagsága inkább vékonyság.
Így,minél magosabb valaki,ugye annál hosszabban kitolt kormányrudazatra van elvileg szűksége,ami tovább növeli a jármű menetveszélyességét!
Nem is értem ,miért gyártották ezeket,bár volt egy két eleve nagyon veszélyes tárgy ebben a korszakban. (Nem az UKA-ra gondolok,meg a T-55-re...)
Hasonló volt a helyet pl az edzésre használt,kétkezes és középen egy kemény műanyag kerékkel ellátott, rudazattal ellátott eszközzel,aminek a használói szó szerint pofáraestek. Aztán ott volt a hírhedt tiki-taki,ami képes volt eltörni a csukót,vagy az ujjperceket lazán.
Konstrukciós hiba okán a sok-egyébként jó szelektivitású Orion tv -ment tönkre gyakran egy PL 86-os kettős ,alacsony frekvenciás trióda miatt,amit hangerősítő céllal építettek a vevőbe.Mi otthon tartottunk belőle néhányat, az édesapám pontosan tudta,mikor mi a probléma,csak lebontotta a készülék hátulját és kicserélte... (Elektroncsövesek voltak a tv-k még akkor!)

Szóval szerintem kijelenthetjük,hogy a kemping vonal egy tévedés,egy konstrukciós baki volt. Az egyik haverom is egyébiránt járt úgy,mint te joeetm! Téptünk ezerrel hazafelé,edzés után,és a gyerek fel akart menni a járdára egy előkészített rámpán,ami az útról vezetett fel a járdára,kb. 30 fokos szögben. Szegénynek eltört a kormánya ,és a kezében maradt.
A letört rudazat pedig az arcán kapta el,egy éles peremű,teljesen kör formájú vágást ejtve a pofacsontja környékén.
Szerencsére volt bennünk annyi lélekjelenlét,hogy hideg fejjel elmentünk a legközelebbi rendelőig,ott aztán ellátták a sebét,ami később nyomtalanul eltűnt az arcáról,gondolom a pengeéles vágás,meg a merőleges behatolás miatt!

zombimorzsi":29wg6p60 mondta:
Aztán ott volt a hírhedt tiki-taki,ami képes volt eltörni a csukót,vagy az ujjperceket lazán.

Eeee olyan nekem is volt (valahol még mindig megvan), azt ha valaki nem tudta használni tényleg veszélyes cucc volt. Meg ugyebár ha rossz minőségű anyagból készült az csak fokozta a kockázatot (az enyémen is keletkezett egy apró repedés, utána valahogy nem mertem használni :D )

hat ket erdekes dolog tortent velem egyik esetbe nem en voltam a biciklis, elso elmeny kb 12 evesen lefele jo kis lejtos uton verofenyes napsutesbe batyammal lefele. de mar vagy 40el mentunk erre eccercsakk kis meretu katyu. en repulok elore kb 8 metert foldet erek nezek elore latom bicikli felettem repul el :D akkor egy kicsit megijedtem :D par horzsololassal megusztam a bicikli elso kerekebe az addigi nyolcas helyett lett egy 32es :D

masodik elmeny amikor nem en voltam a biciklivel. nos aki jart szentendren az tudja h vannak ien kis utak, sikatorok. amikbol nem latod h megye vki keresztbe. nos en egy ienbe mentem amikor belemrepult egy biciklis :D mitne mondjak fajt mint az allat, de ezt is megusztam :D zsebembe 2 kulcs eltort szoval lett egy rohadt nagy kek folt a labamon de mas nem :D

na te még enyivel megúsztad én mentem az utcánkon (az is jó lejtös)egyszer csak egy kavicson félrepattan a kerék én meg elöre és majdnem eltört az orrom na az nekem fájt mint az állat

Vissza
Top Alul