Band of Brothers (2001)

Hát igen, nagyon igényes, szép sorozat, de amikor 30-40 beásott német katona lő egy darab amerikai hősre és az az összes lövés elől elhajol az ***tt röhejes és ezért nem szeretem az ilyen filmeket. Plusz igaz történetnek állítják be, mert az igaz is, hogy ez a század ezeken a helyeken harcolt, ekkor meg ekkor, de az is igaz hogy a század több mint 120%-át megsemmisítették a háború alatt (ez úgy lehetséges hogy közben mindig feltöltik) tehát a sok szereplő, aki ott van a kiképzésnél és az első harcokban, elég érdekes, hogy ott ölelgeti a zsidókat is a koncentrációs pontnál, no. Vagy pedig ez annak a 10 katonának a története az E-századból (506-os ezred?) akiket sikerült nem megölniük a németeknek, így viszont meg úgytűnhet a túlinformált nézőknek hogy ez a pár katona ölte le a fél német hadsereget.
És az sem véletlen szerintem hogy a nagy veteránok nevét nem írják ki mikor beszélnek, pedig nyugodtan kiírhatnák, végülis a filmben biztos elhangzottak. Nem, ha kiírnák a nevüket nemhiszem hogy ismerősek lennének.
De különben tetszett nekem is, komolyan.

Sztrugackij, azért ilyen, mert ilyennek kell lennie. A mai beteg világban, csak úgy lehet filmet csinálni, hogy minden két metéren ott egy hulla. Az elit alakulat szerintem tökéletesen élvezhető. Lehet, hogy egy kicsit tényleg olyan "kiírtomfélnémethadsereget" film, de ezen nem kell bánkódni, mert ha olyan lenne mint a Rambó, én biztos nem nézném meg.

A hullaáradattal itt nincs is nagy baj, végülis ez a valóságot akarja leírni. Szerintem pont abban különbözik más filmektől, hogy itt nem a hősiesség vagy a ,,haljunk meg a hazáért" részek kerülnek előtérbe, hanem hogy milyen pusztító és értelmetlen tud lenni egy háború.
Remélem a Pacific is ugyanezt a koncepciót követi majd.

Teljes mértékben egyet értek Tibi hozzászólásával. Zseniális egy film! A valaha készített legjobb, teljesen élethűen mutatja be a körülményeket és szerintem nincs eltúlozva (olyan amerikai módon ahogyan általában az szokott lenni), hogy a németek csak lőnek, lőnek és senkit sem találnak el. Bár szvsz azt néha kicsit erősnek éreztem, hogy amikor az amerikaiak támadtak (pl. Hollandia: a töltésnél amikor Winters lelövi az SS "legényt" a gáton), akkor a németek hanyat-homlok menekültek. Szerintem azért a valóságban ennél sokkal szívósabban ellenálltak és nem futamodtak meg egyből. (Persze, nem harcoltam a háborúban így nem tudhatom, de azért nem ilyen volt az a német hadsereg.)

Ami nálam a film zsenialitását mutatja az az utolsó rész befejezése, amikor az életpályák után a túlélők monológjai zárja a filmet. Az egyik felidézi, hogy az unokája azt kérdezte tőle: "Nagyapa, te hős vagy?"
A férfi válasza pedig az volt, hogy: "Nem, de hősök közt szolgáltam."

Na ez kb. olyan "make me cry" jelenet. :cry: :oops:

Ps.: Rohadtul messze van még 2011.

A végén nekem is meglepetés volt amikor kiderült, hogy a még élő szereplők interjúiból láthattunk néhányat minden rész elején.

Mire érted a 2011-et?

Tibi":1ukmmaoi mondta:
A végén nekem is meglepetés volt amikor kiderült, hogy a még élő szereplők interjúiból láthattunk néhányat minden rész elején.

Ööö... neked az csak a végén derült ki? :) Nekem az elejétől világos volt, hogy csakis a valós személyek lehetnek azok, akik minden rész elején monológokat mondtak. :)

Tibi":1ukmmaoi mondta:
Mire érted a 2011-et?

A 2011-et arra értettem, hogy a kukac2 (TV2) csak akkor fogja majd adásba nyomni a sorozatot.
Azt hiszem, hogy csak az HBO fogja 2010 őszén nyomni (egyidőben az amerikai premierrel) és 2011 tavaszán a kukac2.
Of course... várom a DVD megjelenést is. 8)

Az HBO Márciusban fogja adni. Bár szvsz, angol lesz az egész és semmit nem fogunk érteni belőle...

Dutch":3voa8rof mondta:
Ööö... neked az csak a végén derült ki? :) Nekem az elejétől világos volt, hogy csakis a valós személyek lehetnek azok, akik minden rész elején monológokat mondtak. :)

Az teljesen egyértelmű volt, hogy ott harcoló katonák voltak, csak azt nem tudtam, hogy pl. az igazi Winters-el, Lipton-al készítették az interjút.

Most vettem csak észre,milyen kuka vagyok,nem ide,hanem a Pacific-be akartam írni,bocs.:oops:
Átrakja valaki illetékes,vagy oda is írjam be a hozzászólásomat?

Tibi":38xnav1g mondta:
Ehh, nincsen HBO a csomagunkban. fal1

Kösd be feketén! :D Mit gondolsz nekem, hogy van meg? :lol:
Én például fel tudom venni a kompival, de nem a legjobb minőség lesz.

Vissza
Top Alul