Nekem erről sajnos más a véleményem. Az eu egy semmi,egy összebuherált és csak a nyugat európai területeken-egykori Közös Piac-úgy,ahogy működni képes gazdasági rablóvonulat,akiknek pusztán csak két dolog miatt kellettünk. (Jól meg lett azért ideologizálva a védernyővel,meg a gazdasági lehetőségekkel,hogy pld. "nyithatunk e Bécsben cukrászdát",hű de jó...) E konglomerátum színvonalát dicsőséges módon jelzi,hogy a ma rettenetes magyar gazdaságát például a bolgár iszonyattal minden további nélkül benyelte. Nekem ennyi is elég meggyőző volt,no meg az a pár év,amikor oly nagyon ácsingóztunk befelé,de valahogy mindíg kilátszott az ölelés,s nagyon csípte a szemüket a mi keleteurópaiságunk,meg posztkommenista mivoltunk.
1) Kellett egy gazdasági szivacszóna,ami a sok eladhatatlan szemetet is felszívja.
2) Alkalmasint szépen elfér egy katonai ütközési homlokfront a térképen,ha a történelem menete mégis úgy hozná,hogy konfliktusra kerülne a sor kelet és nyugat között,feltéve,ha ezt nem termonukleáris eszközökkel folyik.Éretlemszeűen mi leszünk a feláldozható százalék,akiket a világ legnagyobb sajnálatára az első pár napban eliminálnak majd,"nehogymán" a művelt és úri nyugat szenvedje el az első csapásokat alapon..
A NATO meg,hajjjaj! Mi vagyunk a rés a pajzson! Ez már nem az egykori VSZ! Mire megmozdul, az oroszok nemcsak a spájzban,de a hátsó kijáratnál is ott lesznek. A jelenlegi ország,bevallott módon effektíve védhetetlen,viszont miután több mint a fele alföldi jellegű,Emellet pedig az országban egyetlenegy rendezett fegyveres erő van,ez pedig a kb. 5-6000 főt számláló vadásztársaságok! Ami honvédség név alatt egzisztál,az egy köbgyök,mínusz nulla. Soha nem volt nagy erővel bíró hadseregünk-talán utoljára 1848/49-ben-de ami most van,hát az tényleg egy kincstári köznevetség. Viszont kiváló víztisztító alakulataink vannak,és ez sem elhanyagolható!
Szóval summa summarum,kedves Csiga,én bizony nem vagyok behalva-divatos szóhasználattal élvén-ettől a mai szisztemától. Okosabban kellett volna csinálni, meg kissé másként. de már késő.Bekaptuk a legyet....