ASVA Áldatlan tevékenysége

A háború folytatódik...
Időnként felpörögnek az események.

Engem nem érintett az ügy, mert nCore-os vagyok, meg mininovt használok, de azért megijedtem, mikor nem ment az nCore. Elvileg előre jelzett karbantartás volt, szerintem ezt csak kitalálták, de nekem csak egy a fontos: hogy menjen az oldal.

Más: ha valaki(k) ügyesen csinál(nak) torrent oldalt, a rendőrség a lefoglalt gépeken illegális dolgot nem találhat. A baj ott van, hogy sokan a torrentnél nem állnak meg, hanem fizetős, sms-es oldalt is üzemeltetnek a szervereken. Rövid távon persze nem kellemes, mert mire rájönnek, hogy nincs semmi egy szerveren és visszaadják, az hónapokba is telhet, hosszú távon viszont a rendőrség meg a jogvédők is tehetetlenek.

Én persze törvénytisztelőként mindig azt mondom, hogy ami ellenkezik a joggal, azt be kell fejezni, ezért is rühellem a fizetős oldalakat. Node amit jogszabályok útján elítélni nem lehet (torrent, sok ember segít egymásnak beszerezni mindent), azt ne bántsák! Szóval kettős érzéseim vannak a dologgal kapcsolatban...

Az ASVA-hoz (Csokonai Vitéz Mihály: A reményhez)

Trackerekkel játszó
G*cikezdemény
Istennek gondolt
Proartos legény
Kit lefoglal magának
Az boldogtalan
S a rendorségnek
Vall untalan.
Asva-s száddal mit ugatsz
Mért nevetsz felém?
Kétes szervert mért foglalsz le
Ha csak seedelek én?
Csak maradj anyádnak
Te mahaszos valál
Én hittem szép szavadnak
Mégis kalózkodál.
Szerverem Cod4-ekkel
Teliültetéd
Adatfolyamokkal
Vinyóm éltetéd
Rám ezer terrával
szórtad az adatz
és égi uploadokkal
fuszerezted azt
Gondolatim minden reggel
Mint a fürge méh
Repkedtek a boot-oláskor
Az én BH-m felé.
Egy dolog hibázott
Örömben még
nCore invitot kértem
És megadá az ég.
Jaj, de friss szerverim
Kikapcsolanak
Ftpim, trackereim
Lefoglaltanak
Invite-om, tagságom
404-re vált
Warezos világom
Az asva-sokra szállt.
Óh! csak BH-t hagytad volna,
Csak azt nekem
Most panaszom nem mondaná
Hogy nincsen trackerem.
Köztük én a búkat elfelejteném
és a torrentleech-eseket
Nem irígyleném.
Add vissza, óh Asva
Add vissza nekem.
Mert ez az ínség
Úgyis eltemet.
Érzem: tracker nélkül
Sávszélem elhágy
Fáradt seedem kamu
Down-om pár kilobyte.
Nékem már a net hímetlen
A testem kihult
A zengo fórum lezárva
Az éj napra dult.
Bájoló, lágy BH-k
Tarka BitGate-k
Tracker, Seed, Warez.
Isten véletek.

forrás gamestar.hu ott meg valamelyik kommentben vlt

a torrent renszer áldott dolog, de nagyon is sebezhető, de ez most nem fontos, hanem mi az, hogy nem találnak semmit a lefoglalt servereken?! Az igaz, hogy azon sok "illegális" tartalom nem érhető el csak a hozzáférhetőség a tartalomhoz, passkey meg persze a megosztó Ip-je.
Ha azt mondják, hogy : -Nyugi a rendszer nem tárol Ip-t , akkor csak kamuznak, mert az egésznek pont ez a lényege, hogyan tudja a rendszer, hogy ki mit meg merre töltöget, mert az sql-be faszán el van tárolva, hogy ki milyen ip.-vel mit és hogyan kezdett el tölteni, ezen nincs mit szépíteni, pocket sniffel mindent meg lehet találni, így senki sincs védve. Most az Ncore megúszta, de tavaj a majmot is elkapták...csak emlékezni kell, nem fogjuk megtudni mi volt pontosan, meg hogyan is érték el amit elértek a hatóságok, de ez minden évben előfordul, idén egy kicsit intenzívebben és ha valaki azt gondolja, hogy a torrent olyan biztonságos megoldás, az nagyon is téved, mert rohadtul lekövethető, hogy ki mit merre bonyolít adatforfalom néven!

azért kell(ene) használni azt a firefox beépülőt ami segítségével lehet torrentet tölteni progi nélkül vagy asszem van valami oldal is ahova belinkeled amit akarsz utána meg letöltődik.

Én nem mondtam egy szóval sem, hogy a torrent biztonságos. Azt mondtam, hogy jogilag - még - támadhatatlan. Sokra mennek az IP-mel, meg másik 50.000 ember IP-jével, mert nemigen tudnak mit kezdeni vele... Egy házkutatáshoz (ami nálunk végső eset) pl nyomós indok kell. IP címre még nem adtak ki házkutatási engedélyt... Jelenleg a hatóság - részben helyesen - úgy gondolja, hogy akkor tesz valamit, ha a csomópontokat foglalja le. A töltögető felhasználó senkit nem érdekel (holott törrvénysértést követ el, persze, hisz visszaosztja a tartalmat, tahát nem saját célra sokszorosít, hanem terjeszt is).

észrevettem, hogy nem ezt írtad, de hozzáteszem, ha már egyszer leírtam valamit nem fogom megváltoztatni, az meg egy nagy hülyeség, hogy nem tudnak egy ip címmel mit kezdeni, összehasonlítják az adatbázisban lévő ip-et és amelyik túl sokszor megegyezik, azt már kérhetik, hogy a szolgáltató adja ki annak az Ip-nek a tulaját, ez vonatkozik a stat. és a dinamikus Ip-re is mert a szolgáltató eltárolja, hogy kinek milyen ip-et oszt ki stb. persze nem a kishal számít, de vannak véletlenek és ekkor bármely kishal is horogra akadhat....

haverom egyik ismerőse volt a lekapcsolt szerverben az egyik ember közeli kapcoslatban voltunk... kb 70%-ra ugrott Magyarország sebessége h lekapcsoltak 10 gépet...

jim67":1k2wsou6 mondta:
azért kell(ene) használni azt a firefox beépülőt ami segítségével lehet torrentet tölteni progi nélkül vagy asszem van valami oldal is ahova belinkeled amit akarsz utána meg letöltődik.

sorry, de ezt csak most vettem észre, mi böngészőn keresztül? nanee ez a legpocsékabb része ez olyan mintha : -gyertek skacok ezt meg ezt nyomom a gépemen, a böngészők a legsebezhetőbbek, gugle, gmail aki nem jelentkezik ki a gmail-ból, az utánna meg megy a gugléra keresni, pölö sexx.torrent azt mindjárt tudják valakihez kötni nem?

de ez azér már undorito... mér fizessek olyan netért ami papíron 4 mb/s közben meg csak 1 és papíron 5000ft de 10 ezret számláznak ki?

Két dolgot emelnék ki:

A torrent-szervereket miért kellett elvinni? Azokon semmi kalóz-cucc nem található [Cad2112]
- A BRFK közleménye szerint ezt már ők is sejtik, de ez nem jelenti azt, hogy a szervereket rövid időn belül visszaadják.

Abban az esetben hogy járnak el a rendőrök, ha egy gépen, amit elvisznek, a fájlrendszer kódolt, és nem látnak rajta semmit? [Barebonee]
- Megpróbálják feltörni, a mai kódolás mellett ez akár 10 ezer évig is eltarthat. A NASA-nak.

Annyit a dologhoz: pár éve egyik ismerősünk csinált egy bennfentes oldalt, ahol rengeteg progi volt fent, amiket többnyire ő venn nyugaton, aztán felpakolt idehaza is. Max 100-120 felhasználó ha lehetett, mindegyiket ismerte. Voltak a szerveren később még filmek sőt játékok is. Eljött a nap, lefoglalták a szervert, megállapították, hogy mennyire súlyos a dolog (a szoftverek értéke alapján), majd kapott összesen 200.000 Ft büntetést, ami azért vicces, mert 5.000 volt a tagdíj (100 x 5.000 = 50.000; 4 havi tagdíj).

A másik dolog:

Mennyire lehet számítani a bíróság szimpátiájára? Azokra gondolok, akik magáncélra töltenek le, nem haszonszerzés céljából. [Marci003]
- Eddig még nem született jogerős marasztaló ítélet.

ez a gond, hogy nincs arra törvény, hogy mit miért meddig hogan lehet internetre feltenni. Az egyszerű rendőr azt látja, hogy kedvenc mozifilmjét valaki feltette és mások is letöltötték INGYEN. a rendőrnek ez lopás amit meg kell büntetni.
A rendőr rohan a bíróhoz, hoy tessék megbüntetni ezt az embert ellopta a filmet a mozibol, az ember meg ingatja a fejét hogy nem lehet megbüntetni, mert nincs törvény.
Ebből alakul ki egy Óvodás szintű vita, aminek nincs győztese, se vesztese.

No azért a dolog nem ennyire egyszerű, van szabályozás, lesz is, csak mindig egy lépéssel az aktuális dolgok mögött.

Nemrég volt a Rendészeti Személben (anno Belügyi Szemle) egy cikk, amit egy igen kiváló ember írt, aki részben számítástechnikus is, és a rendőrségnek (is) dolgozott, meg egyébként is asszem rendőr volt, nem is ez a lényeg, hanem az, hogy a cikk címe valami olyasmi volt, hogy A fájlcserélő hálózatokról, különös tekintettel a centrális modellekre (lásd DC).
No ennek csak annyi az érdekessége (gondolom mindenki érti már), hogy manapság írnak a DC-ről és annak utólérhetőségéről, mikor az már rég lefutott téma... Talán pár év múlva a torrentről is írnak a szakmának...

igen mondjuk ha nem lennének lemaradva akk jobb lenne a helyzet. Ismerősöm rendszergazda kormányhivatalban, az ottani gépeken a legnagyobb fejlesztés a mozilla firefox...

Én nem tudok ilyenről, de ha a híroldalakon körülnézel, szerintem egész biztosan találsz erre vonatkozó információkat.

Vissza
Top Alul