Asszociáció II [aktív]

Maxim Gorkij
/Szül : Alekszej Makszimovics Peskov/

Szerintem a STALKER alkotói tőle kölcsönözték az "Éjjeli menedékhely" című művéből az első két felvonásban megjelenő ,illetve a történéseknek helyet adó Kosztiljov menhelyének festetlen és piszkos" tárgyakkal berendezett sötét, barlangszerű pincéjét,ami a játékban a BÁR néven szereplő vendéglátóipari üzemegységgé avanzsálódott, szintúgy lecsúszott és veszteglő alakokkal.
:D

Feljegyzések az egérlyukból....

"Bizonyára azt hiszik, uraim, hogy meg akarom nevettetni önöket! Tévednek! Én korántsem olyan mókás kedvű ember vagyok, amilyennek látszom vagy esetleg látszhatom; egyébként ha önöket már bosszantja ez a sok fecsegés (én érzem is, hogy bosszantja), és eszükbe jut megkérdezni: tulajdonképpen kicsoda maga? – akkor azt felelem: egy törvényszéki ülnök. Azért szolgáltam, hogy legyen mit ennem (igazán csakis ezért), és amikor tavaly egy távoli rokonom hatezer rubelt hagyott rám a végrendeletében, azon nyomban nyugdíjba mentem, és megtelepedtem itt, ebben a zugban. Azelőtt is ebben a zugolyban laktam, de most megtelepedtem ebben a zugolyban. Szobám hitvány, pocsék, a város szélén".

Vissza
Top Alul