Általános beállítások

hispan

New Member
Csatlakozás
2006.06.23.
Üzenetek
13,102
Reakció pontszám
0
Hely
Budapest
Webhely
hispan.hu
Ez a szoba azoknak a játék beállításoknak nyílt, amiknek módosításához nem kell külön MOD.

Két kérdésem lenne konkrétan:

1) A látószöget hogyan módosíthatom (más játékokban ez cg_fov)? Ez azért lenne fontos, hogy több dolog kerüljön a látóterembe és hogy kicsit kisebb legyen a fegyver...

2) Hogyan nézhetem meg a figurát harmadik (külső) nézetből? Lehet egyáltalán ilyet?

Nekem akkor pedig az lenne a kérdésem hogy a sulyt valahol lehet modositani ?:)

4 kameraállás van alapból (cam_1, cam_2,cam_3,cam_4).

Ezeket bebindelheted akár user.ltx -ben akár konzolon:
(például a 'H', 'J', 'K', 'L' billentyűre)
Code:
bind cam_1 kH
bind cam_2 kJ
bind cam_3 kK
bind cam_4 kL

Amint látható a keyboard_ input rövidítése a k és rögtön utána a kívánt billentyű.
Mivel a konzol orosz billentyűzetkiosztást feltételez a '_' karaktert vagy beillesztéssel oldod meg vagy eleve user.ltx-ben bindelsz és megkíméled magad a szerencsétlenkedéstől.
cam_2,3,4 üzemmódokban a numerikus + és - karakterrel lehet zoomolni a kamerát :)
Screen (feszítek bulatban :D ):
cam_2_mode.jpg

A fov beállítására még nem találtam megoldást.

Ezt jó tudni thx, és hogy mész vissza norma kamerába, mert én mindig csak kiléptem és újra indít töltés... :|

akkor én is kérdeznék hogy lehet mmegoldani azt hogy így lehessen "repülni " mint ebben a videóban
(pár pályán jobban szétt lehetne nézni pl: limannsk-ban ) ha van hozzá mod akkor valaki linkelje.

http://www.youtube.com/watch?v=BMAW5jqf ... re=related

másik kérdés hogy ezt a jelet _ hogy lehet megoldani hogy használni tudjuk

repülni:

konzolba: demo_record 1

a _ jelet meg CTRL+C, CTRL+V :) egyenlőre. Aztán lehet ám h. át lehet állítani a konzol karaktereit, ki tudja.

sajnos hardcoded, nem lehet. Viszont elkezded írni, hogy demo majd a TAB nyomogatásával lehet az automatikus kiegészítésre támaszkodni.

Beírom az user.ltx-be de amint a játék elindul, eltűnik az a 4 sor belőle és persze nem is működik... :S

esetleg ehhez a repüléshez nem kreállhatna valakki 1 mod -ot :roll:

hispan":2vgcy2te mondta:
Beírom az user.ltx-be de amint a játék elindul, eltűnik az a 4 sor belőle és persze nem is működik... :S
tedd írásvédetté? :)
Az egyetlen hátránya, hogy nem tudja elmenteni a beállításaidat

de mondom a legegyszerűbbet:
konzol
beírod 'bind' és nyomogatod a TABot amig a bind_console parancsot be nem adja.
kirötlöd a parancsot úgy, hogy a bind és a _ maradjon, kiegészíted erre:
bind cam_2 kK
enter
konzol vissza. Nyomsz egy K-t. Nézegeted, örülsz
konzol le
nyomsz egy felfelé gombot és visszakapod az előző parancsot
átírod a 3-ra és ezt így játtszhatod az összes cam állással.
végén vissza cam_1-re megnyomod és újra FPS a nézet.

Ez a jelenlegi leggyorsabb metódus

Konzolban nincs _ karakterem :D Kerestem de nincs, de köszönöm az ötletet az írásvédettségről.

Látószögre továbbra sincs ötlet?

Igen, látom :) Siettem, eddig jutottam: ... amig a bind_console parancsot be nem adja.

UPDATE: egyébként működik, köszi :)

Csöcccs!

Hol vannak beállítva a feliratok? Az a bajom, hogy orosz nyelvvel játszom, amiből nem értek semmit, de tök jól hangzik, és magyar felirattal értelemzni is tudom a játékot, de az a géz, hogy az ilyen PDA-s felvételeket, amik feliratként jelennek meg a bal alsó sarkozban, nem tudom végigolvasni, mert túl sok a szöveg, és hamar leveszi. Gondolom=remélem) valami ltxben lehet ezt módosítani, az meg külön öröm lenne számomra, ha rá lehetne szkriptelni egy billentyűleütésre az el/fel- tüntetését

Ha jól emlékszem, ezek is megjelennek a PDA azon "lapján", ahol a beszélgetések vannak. De lehet, hogy rosszul emlékszem...

VinoBob":1cctrh2c mondta:
az ilyen PDA-s felvételeket, amik feliratként jelennek meg a bal alsó sarkozban, nem tudom végigolvasni, mert túl sok a szöveg, és hamar leveszi.
Vagy a PDA-ban visszaolvasol, vagy vársz egy pár napot-hetet a javításra. Nálam ez már ki van javítva, tehát megoldható, de egyelőre a cheat modot tákolom, a feliratozási projekt csak utána jön.

tudom, hogy lehet a pDA-ban olvasni, de nekem ott alapból a térkép van mindig a többi fület nem használom,vagy csak nagoyn ritkán, azért lenne jó bindelni a felirat kikapcsolását, mert akkor látnám a képernyőt rendesen, így eltakarja a pda, nem lehet közbe menni, lőni semmit se lehet. Nekem az is jó ha valaki megmondja, hogy tárolva van e valahol ltx-ben, és ad valami guide-to lua-hoz, hogy hogyan lehet bindelni ilyeneket, a többire már rájövök magam is.

Nem igazán vágom ezt a felirat ki-bekapcsolási kívánságot, de egyébként is csak nagyon nyakatakerten lehetne megoldani (rezidens külső billentyűfigyelő kiírja .ltx-be a lenyomott billentyűket, aztán a játék néha beolvassa és értelmezi a fájlt). Azt hittem, az a baj, hogy 5 másodperc után leveszi a rádióüzenet feliratát, erre készítettem olyan javítást, hogy a felirat addig van kinn, amíg a hang szól (akár 38 másodpercig is).

Meg van egy csomó olyan szinkronizált hang is, amihez alapból nincs felirat (pl. néha hallani az elveszett osztag rádiózását), ezekhez is nyugodtan kirakhatná szerintem, most ezen dolgozom.

Vissza
Top Alul