A világűr

• Témaindító Témaindító Anonymous
  • Kezdő dátum Kezdő dátum

Rájövünk-e valaha a világűr titkaira?

• igen

Szavazat: 0 0.0%
  • nem

Szavazat: 0 0.0%

• Összes szavazó
    0
a media palyer egy rettentően buta dolog , zenehallgatásra én is azt használom , de mikor az eredeti dvd-t nem akarta lejátszani vlami jogi probléma miatt akkor néztem :D , használjatok vlc mediplayert az le fogja játszani. Ha nem lenne ellenben a mp akkor nemtudom mit csinálnák , hol hallgatnák zenét , nomeg hol tárolnám őket , kategorizálva valós adatokkal :D

A holdra szállás egy totális fake! A világűr veszélyes és iszonyú hely,ember nem bírhatja ki ott -még jelentős árnyékolás birtokában sem- 3 napnál tovább! Olyan az a hely,mintha valaki egy reaktor belsejében próbálna élni,legfeljebb kevésbé koncentrált a sugárzás,de akkor is halálos. Azt elhiszem,hogy űrállomások vannak,és a föld körüli pályán emberek keringenek,sőt még azt is,hogy automata űrszondákat küldenek messze,de a holdra való landolás teljességgel lehetetlen!

hihi...sokat küldtek nekem erről is:Dpl...a holdonnem lehet élni mert shdksalhal(fizikai szakszavak képletek) miatt sokkal nagyobb a gravitáció és lépni nem tudnánk(tudom hogy hazudik a tudomány, meg rossz törvények szerint csinálnak so k mindent de ez baromság)....A NÉMETEK MÁR 1942BEN A HOLDON VOLTAK!!!http://www.aranylaci.fw.hu/(ha nem az jönne be akkor tartalom és jobb oldali oszlopokban a HOLD oszlopban az első )..... Na jó csemegészést remélem van köztetek valami nagy "tudós" és egy másik is aki mindenben hazugságot lát:D

Akkor azt magyarázd meg kérlek,hogy egy több mint 15 tonnás űrjármű,esetünkben a holdkomp,miért nem nyomódik be a hold porába,ezzel szemben az emberi lábnyom nagyon is? Túl ezeken,hogyan lehet ilyen éles kontúrja a lábnyom körvonalainak egy elvileg teljesen száraz,víz nélküli porban, A nyom,amit produkáltak,és lefényképeztek,olyan,mint a nedves homokba lépett csizmanyom.Kérdezném,mitől nedves, nem tán odahuggyantottak elébb?
Az űrhajósok vidáman bukdácsolnak ,el is esnek,holott ez az űrruha megrongálódásához,drasztikus nyomásvesztéshez vezet,ami a holdutazó testének felrobbanásában manifesztálódna. Elvileg a legkisebb lyuk elég ehhez,és köztudott, az űr teles teli van iszonyú sebességgel száguldó mikrometeoritekkel,amik úgy ütnék át a testét és a ruházatát ,mint a pinty!
Aztán ugye azzal dicsekedtek,nem is nagyon kell sugárárnyékolás,mert ugye minek az. nem is kell,ugyanis teljesen értelmetlen.
Valóban,pár órás űrsétához a föld körüli pályán,nincs is szükség komolyabb árnyékolása,hiszen a Föld geomágneses tere megvéd még éppen.
Azonban a Hold távolságában már nem így van.Ott kőkeményen jelentkezik a háttérsugárzás,ami hazaverné bárkinek a szervezetét gyakorlatilag órák leforgása alatt.
Az Apolló űrhajókat-ha megfelelő sugárárnyékolással látták volna el-nem lett volna képes egyetlen egy hordozórakéta még föld körüli pályára sem állítani,olyan nagy lett volna a tömegük.

Az Apollo-expedíció-vagy az az urbánus legenda,amit róla szőttek- eltorzította az univerzumról alkotott képünket, és különösen az űrutazásét. A NASA azt a benyomást keltette, hogy az űrutazás tréfás és egyszerű. Emiatt emberek milliói hiszik, ha van élet más bolygókon, átutaznak az űrön, és néhányuk meglátogatja a Földet.

Néhány sci-fi író fantázia (regényeket) írt, amiben a világegyetem tele van intelligens lényekkel, akik gyorsabban utaznak a fénynél, és gyakran összejönnek egy pohár sörre.

Ami pedig a németeket illeti, gondolom azért nem nyerték meg azt az átkozott háborút,mert egyrészről Herr Flick sokáig kereste a "Bukott Madonnát a nagy didikkel" c. Van Klomp festményt,valamint nagy részük elköltözött a Holdra,és ott sört gyárt inkább,meg holdi BMW-ket helybeli vagány holdlakóknak.
Ugyan már!
Azt az oldalt -az un. aranyilaci félét -remélem nem veszed komolyan? Irgalmatlan marhaságok vannak leírva benne,szerintem az sem veszi komolyan,aki szerkeszti....

zombimorzsi":2g08qa2y mondta:
A holdra szállás egy totális fake! A világűr veszélyes és iszonyú hely,ember nem bírhatja ki ott -még jelentős árnyékolás birtokában sem- 3 napnál tovább! Olyan az a hely,mintha valaki egy reaktor belsejében próbálna élni,legfeljebb kevésbé koncentrált a sugárzás,de akkor is halálos. Azt elhiszem,hogy űrállomások vannak,és a föld körüli pályán emberek keringenek,sőt még azt is,hogy automata űrszondákat küldenek messze,de a holdra való landolás teljességgel lehetetlen!

Mire fel lehetetlen? honnan tudod hogy olyan a hold mint egy reaktor belseje?
Szerintem nem elvégre még a marson is jártunk már, persze csak Malpokkal.

A Holdnak van légköre,vagy erős mágneses tere,ami megvédené a külső űrből érkező folyamatos sugárzástól? Nincs.
Mi érkezik a külső űrből folyamatosan? Ilyenek pl: * naperedetű kozmikus sugárzás,
* galaktikus kozmikus sugárzás,
* ultra-nagy energiájú kozmikus sugárzás,
* anomális kozmikus sugárzás.
Ezek ellen ugyan mi védene odafent? Semmi.
1938-ban Pierre Auger megfigyelt közel egyidejű kozmikus sugárzás eseményeket, melyek eltérő irányból jöttek. Arra következtett, hogy ezek olyan részecskéktől származnak, melyek túl nagy energiájúak voltak ahhoz, hogy behatoljanak a légkörbe. Ezek a részecskék, ahelyett, hogy a légkör atommagjaival ütköznének, rengeteg részecskét hoznak létre, részecskezáport. Az Auger által észlelt eseményeket megvizsgálva azt találták, hogy azok 1015 eV energiájú részecskéktől származnak, az addig ismerteknél 10 milliószor nagyobb energiájú részecskéktől.
Ezektől kizárólag a többször tíz km vastag légkör véd meg bennünket. A Holdon ilyen lehetőség nincs. Az a biztos halál!

ja,van egy olyan video is,ahol az egyik állítólagos űrutazó arcát lehet látni a sisak mögött. No,szólnak neki a Földről,húzná már le. Neeem,nem azért mert mondjuk percek alatt kiégett volna a retinája,neeem. Azért,mert nem mutat túlságosan hitelesen!
Aztán azt tudtátok é,hogy a Holdon kb,úgy hány fok van? megmondom,-150 ...A legmodernebb mostani kamerák -60 alatt nem működnek. Akkor meg???
És még egy elgondolkodtató tény: Az Apollo-program háromlépcsős hordozórakétája.
Első indídítása 1967. november 9-én történt.
Magassága 110,6 m (a mentőrakétával együtt).
Legnagyobb átmérője 10,1 m
Indulási tömege 3.038 tonna
118 tonna hasznos tömeg Föld körüli pályára állítására alkalmas.
47 tonnát juttatott Hold körüli pályára.
Az első fokozat hajtóművei folyékony oxigénnel és finomított kerozinnal (RP-1), a másik két
fokozat hajtóművei folyékony oxigénnel és folyékony hidrogénnel működtek.

Na most, a holdi gravitáció mértéke 1,622 m/s négyzet ami 1/6 arány a földihez. Tehát hogyan is tudtak elszakadni a hold gravitációs mezejéből a mindössze 15 tonnás szerkezettel?

Ezen úgy gondolkodott már valaki???

A holdon -150 és +100 közötti a hőmérséklet,attól függően,hogy nappal van,vagy éjszaka.
Megvárták,míg megfelelő lesz a hőmérséklet...

nem vagyok jó matekos, de nem vagyok annyira hitetlen, hogy megcáfoljak egy közel 50 éves tényt, miszerint jártak a holdon.
erre egy példát mondok ami a satelitek fejlettségét mutatja:
A tanárom katona volt még a rendszer váltás előtt, és ilyen mobil légvédelmi radarállomásnál volt személyzetis.
és meg volt náluk szabva hogy mikor nem kapcsolhatják be mert akkor az amcsik szatelitje kiszúrja őket.
a rendszer váltás után egyetemen, az egyik tanárja Amerikából jött, és hozott pár képet, amit satelittel csináltak.
1 kép: a olasz kis csizma
2 kép: róma városa
3 kép: egy része a városnak
4 kép egy híd
5 kép a hídon lévő újságon a nagybetűket eltudták olvasni.

szóval szerintem igencsak jártunk mi azon a fehér planétán.

Én pedig láttam a tv-macit,amint fogat mos. Ennek ellenére már akkor sem hittem el,hogy létezik....
Amit a képekkel kapcsolatban említettél,véleményem szerint az a kilencvenes évekből való.
A holdra szállás-hoax pedig a hatvanas évek végén ,hetvenes évek elején történt.
A,úgy meg,ha már itt tartunk,azóta ugyan miért nem "szálltak le" oda,ha olyan ígéretes vállalkozásnak tűnt? Hol van a Mars-expedíció,amit ígértek 1997-re?
Nem hiszem,hogy az egekig magasztalt NASA visszafelé fejlődik,vagy talán mégis?
Aztán ugye ott van a halomnyi műtermi fénykép.
Ott áll a holdautó-megjegyzem a végső parkolási pont 5(!!!!!) írd és mondd ÖT kilométerre a felszállási helytől,de sem előtte sem pedig mögötte nincs keréknyom. Ez hogyan lehetséges vajh??
Aztán ne meséljen már senki arról,hogy a holdutazók öt kilométert gyalogoltak visszafelé?
Ne má! Ez még egy fapados utazáson is elég cinkes dolog.
No,ami viszont a tömegrelációkat illeti,amit előbb mondtam,szóval elég érdekes,hogy ottan csak úgy huss,felröppenünk,itten meg iszonyú raktettát köll építeni mindehhez!

Részemről azzal zárnám,hogy véleményem szerint nem az ember jutott el a Holdra,hanem a Hold jött le a Földre..
Lehet,még kocsmába is mentek...

pattog1

Az oroszok rögtön rácsaptak volna minden kamura,abban biztos lehetsz.
Akkoriban még dúlt a hidegháború és minkét félnek voltak beépített emberei a másik oldalon.
Te rájöttél volna olyan linkségekre,amilyenekre ők nem?
Ne viccelj..

Csiga,ne hidd,hogy nem egy követ fújtak már akkor is. Ők is benne voltak a buliban,d e ez már messzebbre vezet. Inkább hagyjuk.

Srácok,maradjunk abban,hogy én nem foglak meggyőzni benneteket,viszont ezért azt kérem cserébe-miután a tények ismertetésével sem voltam képes kiváltani a kétkedéseteket,még egy picikét sem-szóval szerintem fejezzük be,mert ez egy meddő vita.
Viszont álljon itt-tényleg végezetül-egy példázat:
"Egy szélsőséges példa segíthet megmagyarázni egy "ártalmatlan" csalás, hogy árthat egy nemzetnek. Képzeld el, hogy az U.S. Haditengerészete meghamisít egy utazást a Csendes Óceán fenekére, és azt állítja szirénekkel teli, technikailag fejlett városok százait fedezte föl. Elutasítanád azt a csalást ártalmatlan tréfa gyanánt?

Az a fajta csalás, többet jelentene pénzpocsékolásnál. Például:

• Szerte a világon emberek milliói kezdenének fantáziálni az Óceán fenekére való utazásról, hogy meglátogassák azokat a városokat.

• Iskolai tankönyvek tanítanának a diákoknak a sellővárosok hihetetlen felfedezéséről.

• Magáncégek keresnének befektetőket a nagy nyomásnak ellenálló tengeralattjárók építéséhez.

• Hiszékeny Amerikaiak kérkednének, hogy csak Amerikának van meg a technológiája a sellővárosok meglátogatásához.

Azért,mert sokan mondanak valamit,és mert ismert,híres személyiségek mondják,vagy mert nagy a médiatámogatása,attól nem biztos, hogy igaz. Sőt...

Amúgy pedig,egy tanár legyen fantáziadús gondolkodású. Rosszabb nincs annál,aki nem kelti fel a gyerekek kétkedését tanár létére,mert ez az egyetlen út ahhoz,hogy ne felejtsünk el gondolkodni,alkotni. KÉTKEDJ! Az jó dolog. Olyan emberi....

Vissza
Top Alul