Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Megjegyzés: This feature may not be available in some browsers.
rascal":1o8qe7vi mondta:Jó oké rossz kérdés csak volt valami előtte valami kiváltotta vagy idáig már nem jutott el a tudomány :lol: hogy megfejtse. Különben is mióta van űr távcső habül (lehet rosszul irtam) kb 4 éve????
Murder3":1o8qe7vi mondta:pedig engem annyira érdekelne hogy milyen lenne kimenni az űrből
Murder3":1o8qe7vi mondta:és szétrobbant aztán meglett a világűr ami mai napig tágul. na ehhez kell fantázia
banderas":1o8qe7vi mondta:Ma volt egy dokufilm, amiből megtudtam hogy a fekete lyuknak tulajdonképpen nincsenek térbeli dimenziói, se magasság, se szélesség, se átmérő, az egész egy minimum négy napnyi anyag egy tű hegyénél is kisebb helyen összepréselődve, azt hiszem ezt hívják szingularitásnak, bár erről már meg akartam kérdezni kedves házioktató-moderátorunkat, hogy tulajdonképp mi is az
banderas":1o8qe7vi mondta:Az ősrobbanás előtt meg mi lehetett, valószínűleg csak és kizárólag energia, és valami energiaösszpontosulásból alakulhatott ki a világegyetem egy részét alkotó "matérium". De hát megint hülyeségeket beszélek, hiszen még azt sem tudjuk pontosan hogy a ma létező világegyetem miből van, mert az úgymond kézzelfogható anyag csak nagyjából egynegyedét teszi ki a teljes világegyetemnek, mert van itt még sötét anyag, antianyag, sötét energia meg még ki tudja mi minden...
banderas":27lrq3yc mondta:A semmi az nem a sötétség, legalábbis szerintem. Csak mivel az emberi agy képtelen a semmit felfogni, ezért a sötétséggel helyettesíti. A sötétség a fény és a hő hiánya, a légüres tér az anyag hiánya, de mindkettő része a tér-időnek. Remélem jól okoskodtam lol2
Hispan: köszi, akkor ez a a szokásos dokumentumfilmes hiba, hogy szakértőktől nem feltétlen értelem szerint idéznek, lásd, amikor mostanában háborús dokufilmeket nézek, néha a fejem fogom, milyen bődületes hülyeségek hangzanak el ilyen filmekben.
Sötét anyag-energiáról meg: majd ha utánaolvasok, akkor talán lesz róla fogalmam, most még abszolút nincs, csak annyit tudok, hogy tudósbácsik megmondták hogy van.
rascal":2jfrutp5 mondta:Ok már naggyából most már értem hogy a semmi az semmi. fogatlan de akkor minek irni róla persze előzetes tudás nélkül nem lehet megérteni :jajj: és nem kötekedésből :evil:
banderas":bzszpest mondta:Barátnőm felhívta a figyelmemet egy apróságra, miszerint ha elmegyek arra a bizonyos bolygóra, egy fényévnyire, akkor nem kettő hanem egy év múlva látom meg magamat, és rájöttem hogy igaza van :roll:![]()
Murder3":bzszpest mondta:Igen de ha most vissza kérdezném, hogy mi az a semmi?
Akkor tudnál rá értelmes választ adni?
Ebben igaza van hispannak hogy ezt megérteni nem lehet.
Szerintem ezt úgy lehet megérteni hogy igazából mégsem érted csak hiszed.
Murder3":bzszpest mondta:Végtelen lesz a folyamatos tágulása miatt de nem lesznek határai és nem fogunk tudni kimenni belőle.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.