A stalkerek fegyverei !

Szerinted melyik fegyver bírná jobban a Zónában ?

• AK sorozat

Szavazat: 0 0.0%
  • M4/M16 félék

• FN Fal

• HK G3

• Mosin Nagant M91/30 vagy M44

• MP 40

• PPSh-41

• Mauser Kar 98

• HK G36

• FN SCAR L/H

• PKM/PK/Pecheneg

• M60

• M249

• M240

• Egyéb fegyver

• Összes szavazó
    0
  • Szavazás lezárva .

Domesz

New Member
Csatlakozás
2009.01.24.
Üzenetek
1,357
Reakció pontszám
0
Hely
Székesfehérvár
Nos,azért indítanám ezt a topikot, hogy kicsit kivesézzük a játék fegyvereit,valamint ,hogy melyik fegyver illene még a játékba / az egész zóna atmoszférába ,esetleg elképzelések(rajzok is jöhetnek :D ) milyen lenne egy Zónában készült fegyver.(lsd.: Metro 2033)
Itt most nem csupán a lőfegyverekre gondolok,jöhetnek szúró,vágóeszközök,íjak és minden fegyvernek látszó tárgy :)

Megpróbálnám ezt a témát majd életben tartani :) szaóval mindenkinek kellemes "vitázást" (nem anyázást) ! :D

Hát szerintem abban mindenki kiegyezhet, hogy a mocskot és a sárt az Ak sorozat tűri a legjobban meg aztán ha már zóna Lásd annó orosz, jelenleg Ukrán felségűr de attól még kelet a Zónába Ak és a keleti fegyver típusok illenek leginkább... Persze néha hasznos egy M249es gyalogsági golyószóró... :D bár ugyan erre a célra megfelel a PKM és annak a tűzereje is... ízlések és pofonok szerintem.
Ami az egyéb fegyvert illeti szerintem egy Katanánál nincs halálosabb közelharci eszköz a zónában persze ha az illető képes jól forgatni... lehet kicsit illúzió romboló amikor meglátsz egy stalker aki katanával csapkodja a vak kutyákat... De egy Vérszívó ellen lényegében nagyobb védelmet nyújt mint akármelyik fegyver szerintem... Bár ugyan ezen célra a vasvilla is megteszi már ha leszúrni akarod... :D
És utóbbiért nem kell messzire menni csak be kell nézni pistabá farmjára...

Számomra az alternatív energiafegyverek hiányoznak. (Afféle mindent" überelni képes" eszköz gyanánt.)
Mondjuk egy két EMP-beam diszruptor nem ártana a játék bizonyos modjaiban repkedő-és gonoszkodó- helikopterek ellen,amik ezek hatására úgy hullanának le az ég kárpitjáról,mint legyek, köddel telt,didergő őszi hajnalon!
Ugyanez lehetne a kulcs is,ha egy elektronikusan blokkolt bejáratot kellene kinyitni,vagy hatékony eszköz lenne a szuperpáncélok mögé bújt és magukat infrás,hőkép alkotókkal felszerelt,exoskeletonos egyének ellen. A szervó egyszerűen beadná a kulcsot egy lövésre,s az illető eldőlne,mint a zsák,tehetlenül,vagy az éjjellátók égnének be,megnehezítve a sötétben való tájékozódást.
Olyan Venom típusú cucc se lenne rossz,amit a RtCW-ben használtak,ha esetleg zombihordát,rohamröfiket,vagy izomdisznó családokatt,túlnépesedett és kellemetlenkedő pszi,pszeudo farkas és vad kutyafalkát kellene piros-pecsenyére sütögetni délutáni szabad foglakozás keretein belül, jó pénzért.
Elvileg az energiaellátásuk is adott,hiszen ott vannak az artifactok. Így még a " lőszerutánpótlást" is meg lehetne oldani cserélgetés,fosztogatás,vásárlás nélkül.
A vágó szúró fegyverekhez véleményem szerint a bozótkés valamiképpen még illeszthető lenne. És megfelelően veszélyes is.

Van EMP fegyver legalábbis valami hasonszőrű társa a gauss...attól is szépen potyogtak le a helikopterek... :D
de ha hiánykeltés okén fel kéne vetni valamit akkor a gránátok kevésségét vetném még fel jómagam...
hol marad a fhlasbang és a használható(se te se ő nem lát) füstgránát... vagy mondjuk egy kis napalmos gránát... esetleg Molotov koktél... PL milyen jó lenne molotov koktélokat gyártani... mi kell hozz? Vodkás üveg benzin és valami rongy...

Szerintem tőlem egyáltalán nem meglepő válasz, (amúgy is mert a fórumozók 99%-a arra szavazott, aki meg ismer az alapból tudja rólam. :D) hogy az AK sorozatra szavazok. Megbízható, kellően pontos akár, és van ereje. Ráadásul a mai világban akár egy pár garasért hozzá lehet jutni! fogatlan
De ugyanígy megbízom a többi felszerelésben, mint az Abakan, a Vintar, és Az AS Val-ban is. Vagy például az MI-24-es YakB 12,7mm-es négycsövű gépágyújában is. :D De amúgy a Molotov ötletét én is támogatnám!

Halljátok! A gépeket meg nem csesztetni! :P

No!
Gondoltam frissítsük fel ezt a témát kicsit !
Mivel én megkésve kezdtem hozzá a STALKER sorozathoz, viszonylag frissebb a véleményem, és szerintem a közelharci fegyverek hiányoznak leginkább. Itt a zombimorzsi által már említett bozótkés vagy Machéta ami illene is a zónához de a dobókések sem volnának alaptalanok. Ahogy a Scarecrow által emlegetett "Molotov-koktél" is jó ötlet.
Az AK-sorozatra nem térek ki mert egyértelmű és kézenfekvő hogy jelen van és jól teljesít.
Viszont a METRO-ból ismert barkács fegyverek -esetenként pneumatikus- hiányoznak szerintem.
(A Zóna ugyanis egy külvilágtól elzárt terület ahol a hadseregen kívül másokhoz nemigen jut új felszerelés)
Ti mit gondoltok erről ?

Vissza
Top Alul