A skandináv kultúra háza

Úgy imádtam kiskoromban az ottani húsgolyót, meg krumplipürét.
Mostmár sajnos ritkán megyünk oda...

Szegényeknek nem is volt más, csak krumpli, hal, gyümölcsnek az áfonyabokor.

Jah,kérem. Ez ilyen.valamit valamiért ugyanis! Egyébként én pontosan tudom,miért mentek északra lakni.

Akkor te pillanatokon belül tagja leszel a svéd, dán, norvég, stb. Tudományos Akadémiának, mert
azoknak csak teoriáik vannak. :)

Igen,a titkot mos kénytelen vagyok ezúton megosztani veletek,ami nem más: "Itten délen sok a kobra,menjünk lakni északobbra...!" (És ez nem is olyan vicces!!)

Másfelől viszont valószínűleg a betelepülő indogermánok -vélelmezés
em szerint klimatikus viszonyok megváltozása miatt-északra húzódva az ott élő őslakos "arktikus" törzseket magukba olvasztva-vagy felőrölve,ahogy tetszik-telepedtek meg a félsziget déli részén.
Szóval én mindenképp a nagy jégtakaró visszahúzódásának okát-interglaciális időszak- látom a dolog mögött,persze elképzelhető más indok is.
Esetleg szóba jöhet az őket üldöző más népek-mondjuk kelták-elöli menekülés is...

A germánok menekültek a keleták elõl? Nem talán fordítva?

Az is lehet,hogy onnét származik. A svédek köztudottan nagyon praktikus emberek.

Megvan valakinek az a gyerekeknek szóló szakácskönyv, amink a címe :Mit süt ki Petson és Findusz?
Az is onnan származik, és nagyon jó receptek vannak benne és az illusztrációk is élvezhetők minden korosztály számára.

Vissza
Top Alul