A S.T.A.L.K.E.R. játékok történeteinek összefüggései

Kimmuriel

New Member
Csatlakozás
2007.08.09.
Üzenetek
650
Reakció pontszám
0
Hely
a Zóna
Webhely
kimmuriel.extra.hu
A Clear Sky Singleplayer szekciójában, az Élménybeszámolók topicban azon tanakodtunk a többi stalker kollégával, hogy jó lenne egy olyan topicot nyitni, ami a S.T.A.L.K.E.R. játékok (SoC, CS, CoP) történeti összefüggéseit boncolgatná. Némi moderátori egyeztetés után jim67 javaslatára itt nyitnám meg az erre alkalmas témát. Úgy hiszem, sokan vagyunk, akikben kérdőjelek maradtak a játékok végigjátszása után, így itt megbeszélhetnénk, hogy ki mit szűrt le a sztoriból.

FIGYELEM!!! A topic rendkívül erősen SPOILER veszélyes, így lehetőleg csak azok látogassák, akik már végigjátszották a S.T.A.L.K.E.R. sorozat eddig megjelent részeit, vagy nem zavarja őket, ha megtudnak egy-egy kulcsfontosságú momentumot a játékkal kapcsolatban; mert nem tudjuk garantálni, hogy ne lőjük le a poénokat!

Rögtön meg is ragadnám az alkalmat, és én is föltennék egy pár kérdést mindjárt az elején. Aki tehát nem játszotta végig a Stalker-szériát, az most még időben hagyja el a topikot a spoilerek miatt!

Tehát... A Clear Sky végén a záró animációban láthatjuk, ahogy Scar kifelé bámul a fejéből, először csak a saját katonai bakancsának orrára fókuszál, aztán ahogy tisztul a kép, felsejlik előtte Strelok képe. Már nem tudja, ki az a Strelok, csak halványan rémlik neki valami, mintha ismerné valahonnan ezt a fickót, de már nem emlékszik honnan, és mi dolga vele, hogy került egyáltalán ide, és tulajdonképpen kicsoda ő maga... Majd Sterlokkal együtt az arcukba tolt képernyőbe bambulnak bele, ahol villámgyorsan pörgetik előttük az információkat. Épp agymosáson esnek át, és ha jól értem, épp a C-Consciousness entitás céljainak megfelelően kondicionálják őket. Az én kérdésem az volna, hogy mi lesz az így "átprogramozott" stalkerok sorsa? Zombik nem lehetnek, mert a zombik elvileg az Agyperzselő (Brain Scorcher) révén termelődtek. Az itt kondicionált stalkerekből lesznek a Monolith hithű katonái, akik próbálják megőrizni a Zóna titkát? Strelok pedig egy felderítő ügynök lesz, akit a Zóna peremvidékére küldenek, hogy puhatolja ki, kik jelentenek veszélyt a C-Consciousness entitásra, ha jól értem...

A másik kérdésem az volna, hogy a Clear Sky frakciónak mi a franc baja volt Strelokkal? Lehet, hogy nagyon elsiklottam felette, de mért fáj nekik annyira, ha Strelok bejut a Zóna szívébe?

strelok "zavarta" meg a zónát , mikor sikerült túljutnia az agyperzselőn és amiatt lettek kitörések erős anomáliák , és ezért akarják megállítani . (asszem a játék elején mikor megy a duma lebegyev-el akkor ott meg említi )

Akkor azért nem emlékezetem rá, mert a játék elején volt... Októberben kezdtem el tolni a Clear Sky-t, de annyira játszhatatlanul bugos volt, hogy csak most júliusban vettem elő újra, jónéhány patch megjelenése után (bár így is akadt bőven bug).

Azt mondjuk nem egészen értem, hogy egy ember feltűnése hogyan okozhat blowout-ot meg anomáliákat? :?

ez olyan mintha sok romlott gyümölcsöt eszel :D a szervezeted háborog :D
a Zónába is bekerült romlott gyümölcs :D

Na tehát. A clear sky végén mindeki avgy meghalt vagy törölték a memoriáját. Ezek után a c-öntudat kiküldi őket a hallottaskocssikon. A PDA ba csak 1 nevet raknak, kit kell megölni. Ezek azok a stalekrek akik eljutottak, eljutnak a zóna közepébe. Őket megölik. Streloknál valami hiba volt és ezért kellet magát megölnie. Ugye amikor 3.jára megy a zónaközéppontjába akkor megöli a c-öntudat összes tagját. Heg(scarf talán az angol neve) tehát a zsoldos, akivel a clear skyban vagyunk, neki volt egy különleges képessége. A blowoutokba nem halt bele. Viszont lassan belülről elpusztitótta volna.
HA további információt kérsz erről, kezdj egy új játékot, és menj le majd a tudos bácsival(sok minden van körülötte) jó sokáig lehet beszélgetni. Miután túléled a 2.dik kisugárzást megint lehet velük dumálni. Ja és a zsoldos állítólag meghalt. DE akár őt is kiküldheték hogy megöljön valakit. Az egyetlen clear skyos aki életben maradt, az fürge(nimble). Shocnál első feladat őt megmenteni.
Ő az aki a vlear skyban midnig fáradt volt.

A "death truck" nem attól death truck, mert az ilyen módon kiküldött stalkerok kevesebb, mint 50%-a marad életben, mert annyira megviselte őket a kondicionálás? Nekem legalábbis így jött le...

jim67":1iyknfu5 mondta:
strelok "zavarta" meg a zónát , mikor sikerült túljutnia az agyperzselőn és amiatt lettek kitörések erős anomáliák , és ezért akarják megállítani . (asszem a játék elején mikor megy a duma lebegyev-el akkor ott meg említi )
Erre olvastam egy nagyon szimpatikus elméletet a ZSG fórumán, miszerint amikor a C-Consciousness észlelte, hogy Strelok milyen közel jutott ahhoz, hogy kifürkéssze a titkát, kénytelen volt nagy mennyiségű Monolith katonát küldeni a helyszínre , hogy kiiktassák Strelokot, viszont ekkora mennyiségű ember odateleportálása olyan zavart okozott a nooszférában és ezáltal a Zóna viselkedésében, hogy azt már a C-Consciousness nem tudta kézben tartani, és végül egy blowout-hoz vezettet.

Nem. A c-öntudat emberei egy gépben vannak mint láttad. A zónát mentalistaként irányítják valami által. Tehát valamit helyre akartak hozni, amit nem sikerült ebből lettek a blowoutok. A death truckokra szokták rakni az ilyen embereket, de mint látthattuk hallotak vannak rajta. De ahogy mondja sido is, nem tudják honnan jönnek csak valahonnan a zóna közepéből. Tehát szerintem(személyes vélemyén)
aki vezeti aznnak is törlik az agyát és ezt a feldatot kapják. De strelokot is ezen vitték ki. Rátették hogy kikerüljön a zóna peremére. Így megtaláva azt akit meg kel ölnie. És mint mondtam azért magát kell emgölnie mert hibáztak. Strelok bejutott a kívánságteljesítőig. De nem érte el. Elájult előtte. Egy videóbol kiderül. A társa akivelbement meghalt. (Volt egy bizonyos társa már nem tudom hol ovlastam)
És így kerül a c-öntudathoz. Amirőlő nem tud. És végül a shocban(amikor 3. alkalommal jut oda) Mi választhatunk hogy fejezzük be.

nem úgy volt hogy sikerült bejutni az erőműbe , és ezek után "vissza" kelett vonulnikus pripyatba , és strelok megúszta , meg talán ghost is .

Na először eljutottak de vissza kelelt jönniük. Aztán strelok bejutott de kb 15 méterre a kívánságteljesítőtől elájult. Aztán deat truckon kikerült, és végül mi vezettük 3. alkalommal.

Fang és Ghost hogy haltak meg? erről van valami történet?

Nem játszottad végig? Ghost hulláját megtalállod yantarban. Övé a szellem ruha. Küldetésként fel is lehet venni. Agyar egy csapattal szemétdombon volt amikor megtámadták őket és megölték. Ghostrol részelteseben a PDAjaban van: AZt írja az egyetlen esélye ha előbb éri el az ajtót mint az irányító. Egy profeszorral volt lent lekapcsolni az eszközt. DDe a prof bepánikolt az utolsó pillantban amikor lekllet volna kapcsonia a lenti kapcsolokat. A sok zombi elől elmenkült. Későőbb a mocsárban meghalt.
Ghost:"pedig mondta strelok hogy ne bízzak meg benne"

dehogynem játszottam végig... -.- lol2
pont most tudtam le Yantart sokadszorra :D
csak kérdeztem mert eddig nemtudtam hogy az x16ban mi történt Ghosttal csak annyit hogy ott halt meg. Az a prof nem Vasziljev?
Fang hova tűnt?

Hát elméletileg a clear skyban , szemétdombra amikor először megyünk az ő halott csapatát találjuk meg.

Kérdés:a starkel soc meg a cs kapcsolódik fontosabban a sztoriban (hogy ne a cs vel kezdjem)???

Igen, erőteljesen összefügg a két játék. Szerintem aki nem játszotta végig a SoC-t, az nem is nagyon fogja érteni a Clear Sky végét.

szerintem a két játékot fordítva kellett volna kiadni mert ehhez elég ha megnézzük a kettő végén a videót utánna az eggynek az első videóját szerintem mert az az ami igazán összefügg

djsilent":z1tcms8k mondta:
szerintem a két játékot fordítva kellett volna kiadni mert ehhez elég ha megnézzük a kettő végén a videót utánna az eggynek az első videóját szerintem mert az az ami igazán összefügg

hát nem tudom, mostanában nagy divat ez a fajta folytatás módja a játékoknak lásd Call of Juarez. De sztem így is jó volt, szépen kezdtek leesni a "poénok" én meg csak ámultam. :D

Vissza
Top Alul