Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Megjegyzés: This feature may not be available in some browsers.
Elavult böngészőt használ. Előfordulhat, hogy nem jeleníti meg megfelelően ezt vagy más webhelyeket. Frissítsen, vagy használjon alternatívát böngésző.
Május 23.: 160 éve, 1849. május 21-én az 1848–49-es forradalom és szabadságharc során a Görgey Artúr által vezetett honvéd csapatok háromhetes ostrom után visszafoglalták Buda várát.
Törülközőnap
A Törülközőnap tisztelgés minden év május 25-én Douglas Adams (1952–2001) sci-fi író emléke előtt,ő írta a "Galaxis útikalauz stopposoknak" című fantasztikusan jó humorú könyvet.
Amiből mellesleg kiderül,hogy az Élet, A Világmindenség Meg Minden nagy kérdésére a válasz 42
1917-ben ezen a napon született John Fitzgerald Kennedy, az Amerikai Egyesült Államok 35. elnöke. 1963. november 22-én a texasi Dallasban meggyilkolták.
1925-ben ezen a napon született Tony Curtis ( New York, Bronx) kétszeres Golden Globe-díjas magyar származású hollywoodi színészlegenda, aki 130 alkotásban szerepelt,producer, író, akit 1959-ben Oscar-díjra jelöltek.
1942 június 4.-én elkezd?dik a Midway-szigeteki ütközet, amely fordulópontot hoz a II. világháború Csendes-óceáni hadszínterén.Itt volt az egyik legnagyobb II. világháborús tengeri ütközet.
A "leghosszabb nap",a D-nap,.1944 június 6.,a Normandiai partraszállás napja.:koszoru:
"Ha az El-Alameinnél vívott csata volt a kezdet vége, akkor minden bizonnyal a D-Day, a partraszállás napja volt a vég kezdete.” Winston Churchil
"Higgye el, Lang, a partraszállás első huszonnégy órája döntő lesz… Németország sorsa akkor dől el… a szövetségeseknek is, a németeknek is az lesz a leghosszabb nap.” Erwin Rommel tábornagy