A játék gépigénye

Állapot
Nincs nyitva további válaszokra.
Amikor egy olyan mappát nyitok meg, amiben több, mint 10.000 fájl van(lást a stalker weblap webmappája), akkoe azért egy 2-3 msodpercig dolgozik (töredezettségmentesített lemezen). Ez nekem lassú, amúgy tudom, hogy nem vészes.

nemtudok dönteni hogy:1 magos proci 2giga ram vagy 2magos proci 1giga ram.csak mert még nagyon nemlehet kihasználni a 2magos procit és nemsokkal drágább az 1 magos 2giga ram varjáció
szerintetek?

Szerintem 1magos 2giga ram. Legalábbis én ezt tanácslom. De ez megint attól függ, hogy mire szeretnéd használni a "masniát", mert mondjuk ha 3D-s modellerésre használnád akkor a renderelésnél elkel a 2magos, de szerintem erre kicsi az esély, bár javíts ki ha tévedek. :)

Jaj Hispan neked akkor valamilyen terrás serverrendszer kell, az nem fog bazze lassunak tűnni vagy vegyél SCSi vnyót,de amit serverekbe raknak aztán kész :)

Slade":24ksrd9y mondta:
nemtudok dönteni hogy:1 magos proci 2giga ram vagy 2magos proci 1giga ram.csak mert még nagyon nemlehet kihasználni a 2magos procit és nemsokkal drágább az 1 magos 2giga ram varjáció
szerintetek?

Egyelőre többre mész 2GB RAM-al, mint dual core procival... más kérdés, hogy a Core 2 széria az amire most érdemes beruházni és abban csak dual core van ... egyelőre :D

Végleges rendszerkövetelmények

Minimum rendszerjövetelmények:

• Microsoft® Windows® XP (Service Pack 2)/Microsoft® Windows® 2000 SP4
• Intel Pentium 4 2 Ghz/AMD XP 2200+
• 512 MB RAM
• 10 GB freier Festplattenspeicher
• 128 MB DirectX® 9c kompatible Grafikkarte/ nVIDIA® GeForce™ 5700/ATI Radeon® 9600
• DirectX® 9 kompatible Soundkarte
• LAN/ Internet-Verbindung mit DSL-Geschwindigkeit für Mehrspieler
• Tastatur, Maus

Ajánlott rendszerkövetelmények:

• Intel Core 2 Duo E6400/AMD Athlon 64 X2 4200+
• 1 GB RAM oder mehr
• 256 MB DirectX® 9c kompatible Grafikkarte / nVIDIA® GeForce™ 7900/ ATI Radeon® X1850

Max Steller, THQ

G0M3Z":3b0fae24 mondta:

• 512 MB RAM
• 128 MB DirectX® 9c kompatible Grafikkarte/ nVIDIA® GeForce™ 5700/ATI Radeon® 9600
• Tastatur, Maus

• 1 GB RAM oder mehr
• 256 MB DirectX® 9c kompatible Grafikkarte / nVIDIA® GeForce™ 7900/ ATI Radeon® X1850

Max Steller, THQ
Sziasztok!
Szerintetek a gépemen hogy fog futni? P4 2,8 1GB Ram Geforce 6600 256 Mb

persze, dx8-ban szerintem egész jól fog menni, dx9 módban viszont lehet, hogy akadnak problémák a videokártya miatt. Menni abban is fog, de mediumnál nem tenném magasabbra a grafot

Ha egyszer ott vannak a követelmények, akkor ne kérdezze már meg mindenki, hogy "hello, ilyen és ilyen a gépem, menni fog?".

Wallace87":14i60h4j mondta:
G0M3Z":14i60h4j mondta:

• 512 MB RAM
• Tastatur, Maus

• 1 GB RAM oder mehr

Max Steller, THQ
Sziasztok!
Szerintetek a gépemen hogy fog futni? P4 2,8 1GB Ram Geforce 6600 256 Mb

DX8 medium-low grafika 1024*768 0AA játszható.

Csináltam egy kis benchmarkot: felül DX8, alul DX9 - bal oldalt minimum, jobb oldalt maximum részletesség.

Megjegyezném, hogy DX9 alatt a bloom szembetőnő nagyon, maximum részletességnél pedig a parallax mapping és a sok fű. Egyébként a játék végig ugyanazt a geometriát használja. És még valami: azzal, hogy állítgatunk a grafika részletességén, csak az advanced menüben lévő csúszkákat tologatjuk ide-oda...

http://kepfeltoltes.hu/070220/STALKER_g ... es.hu_.jpg

Nos, ezek roppant érdekes képek, jól össze lehet vetni a két motort. Az FPS-eken pedig aztán valóban látszik a különbség.

pYura":1lr5tus7 mondta:
Csináltam egy kis benchmarkot: felül DX8, alul DX9 - bal oldalt minimum, jobb oldalt maximum részletesség.

Megjegyezném, hogy DX9 alatt a bloom szembetőnő nagyon, maximum részletességnél pedig a parallax mapping és a sok fű. Egyébként a játék végig ugyanazt a geometriát használja. És még valami: azzal, hogy állítgatunk a grafika részletességén, csak az advanced menüben lévő csúszkákat tologatjuk ide-oda...

Tovább tesztelgettem. DX9 alatt nem enged változtatni a fénybállításokon, mindig full dynamic marad. DX8ban viszont igen... az a poén ha DX8 alatt bekapcsoljuk a full dynamic lighingot, akkor mind képben, mint teljesítményben pont ugyanazt kapjuk, mint DX9 alatt. Teszteltem... Ha DX8-ben átkapcsolunk object dynamic lightingra akkor egész szép képet kapunk, ugyanaz szinte, mint a DX9, van bloom is, csak a nap keltette árnyékok eltünnek. Ennyi... teljesítményben egész jó +6-10fpst hozott nálam DX9-hez képest.

Érdekes képek, nem tudom eldönteni melyik a valóságosabb! DX8-ban olyan mintha késő délután lenne, DX9-ben meg délelőtt! Talán a DX8 annyiban jobb, hogy mivel azon nincs ez a bloom efekt, így ad a játéknak egy ilyen komorabb hangulatot, ami talán jobban passzol ehez a témához (Csernobili katasztrófa), mint ez a csillog-villog minden c. dolog! Nem tudom!

Persze, meg DX9-esnél van szép fű, DX8-ban nincs, DX9-ben dinamikusabban homályosodik a távoli rész, DX8-ban nem...
A DX8 képek kicsit olyanok, mint az SA-ban a végtelen látótáv-kód: érzi az ember, hogy nem ezt látná, ha a saját szemével nézné. DX9 alatt ez pont a fordítottja: úgy érzi az ember, hogy valamennyrie reális képet kap vissza.

hispan1":1l5vujul mondta:
Persze, meg DX9-esnél van szép fű, DX8-ban nincs, DX9-ben dinamikusabban homályosodik a távoli rész, DX8-ban nem...

Ez szerintem nem DX beállítás kérdése, hanem a csuszkákat kell mozgatni. Egyébként hispannal értek egyet, DX8 olyan egyszerű és áttekinthető, képeken talán jobb is (?), viszont mozgás közben a DX9 sokkal életszerőbb. Elég ritkán van verőfényes nappal, gyakran esik. Este megint nagyon jól néz ki a bloom a felhőkön, nélküle olyan élettelen...

Állapot
Nincs nyitva további válaszokra.
Vissza
Top Alul