A játék gépigénye

Állapot
Nincs nyitva további válaszokra.
Igen, egy szénné húzott (lol, 3 GHz-t 4 GHz-n vinni, meddig fog az menni?). Itt az a lényeg, hogy nincs az az alkalmazás vagy játék, ami megenne 4 GHz-t úgy, hogy nem elég neki a 3. És attól, hogy egy 3 GHzs proci 4 GHz-n megy, attól még nem lesz az architektúrája kétmagos.

lol, 3 GHz-t 4 GHz-n vinni, meddig fog az menni?

Fórumon még egyetlen egy embernek sem füstölt el a procija azért mert húzva volt Ezt a butaságot el lehet felejteni...(egyedül a sok fesz miatt tud tönkremenni, ha meg annyit adsz neki akkor te bajod, tudni kell, hol a határ - a linkelt teszt egy teljesen ésszerű tuningot mutat, nincs benne semmi kockázat). Ezt a butaságot el lehet felejteni...

Itt az a lényeg, hogy nincs az az alkalmazás vagy játék

Bármelyik számításigényes program igényli a plusz számítási teljesítményt. Hogy játékot is mondjak: Oblivion, LockON, Flight Simulator X, Stalker (?)

És attól, hogy egy 3 GHzs proci 4 GHz-n megy, attól még nem lesz az architektúrája kétmagos.

Szerinted a D925 nem kétmagos? kérdés1

ps.: véletlenül neked nem pont ilyen van?

Véletlenül nekem egymagos procim van, ilyen:

CPU tulajdonságai:
CPU típusa Intel Pentium 4 630, 3015 MHz (15 x 201)
CPU alias Prescott-2M
CPU stepping N0
Utasításkészlet x86, x86-64, MMX, SSE, SSE2, SSE3
Eredeti órajel 3000 MHz
Min / Max CPU szorzó 14x / 15x
Engineering Sample Nem
L1 trace gyorsítótár 12K Instructions
L1 adat gyorsítótár 16 KB
L2 gyorsítótár 2 MB (On-Die, ECC, ATC, Full-Speed)

Multi CPU:
Alaplap azonosítója OEM00000 PROD00000000
CPU #0 Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.00GHz, 3014 MHz
CPU #1 Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.00GHz, 3014 MHz

CPU fizikai információk:
Tokozás típusa 775 Contact LGA
Tokozás mérete 3.75 cm x 3.75 cm
Tranzisztorok száma 169 millió
Gyártási technológia 7M, 90 nm, CMOS, Cu, Low-K Inter-Layer, High-K Gate, Strained Si
Processzormag mérete 135 mm2
Magfeszültség 1.3 V
I/O feszültség 1.3 V
Tipikus teljesítmény felvétel 84 - 115 W (órajeltől függően)
Maximális teljesítmény felvétel 101 - 155 W (órajeltől függően)

Van rajta egy hatalmas Zalman hűtő.
Mennyit lehetne még ezen húzni tökéletesen biztonságosan? És leginkább konkrétan hogyan?

Na jó elolvastam az első, igen terjedelmes hozzászólást, és a következő felfedezéseket tettem.
1) sokmindent nem értek
2) a CPU húzása erősen összefügg a RAM-ok húzásával

Namost, nemrég írtad, hogy a Kingmax RAM-ok nekigen szeretik a húzást. Ez megköti a kezem a CPU-re nézve is? (a RAM-okat nem akarom bántani semmilyen körülmények között)
Másrészről lusta is vagyok kicsit. Hol lehet emelni legegyszerűbben ezekben a bizonyos 5 MHz-s lépcsőkben a CPU frekvenciáját? És az elején nem kellene kicsit nagyobb lépcsőkkel lahadni? (mire elérek +100 MHz-t, 20-szor indítottam újra és nézem meg, hogy bírja-e minden)
Harmadrészről: melyik az a progi, amelyikkel viszonylag gyorsan kiderül, hogy bírja-e az adott húzást a proci? (magyarul melyik az a progi, amelyik gyorsan jól megterheli a CPU-t?)

Namost, nemrég írtad, hogy a Kingmax RAM-ok nekigen szeretik a húzást. Ez megköti a kezem a CPU-re nézve is? (a RAM-okat nem akarom bántani semmilyen körülmények között)
Igen. Ezért mondom tovább :D

Hol lehet emelni legegyszerűbben ezekben a bizonyos 5 MHz-s lépcsőkben a CPU frekvenciáját?

Legjobb BIOS-ból tuningolni, de lehet SETFSB-vel és ClockGen progikkal is windows alól.

És az elején nem kellene kicsit nagyobb lépcsőkkel lahadni?
Ha tudod mit csinálsz mehet nagyobb lépcsőkben is az eleje.

melyik az a progi, amelyikkel viszonylag gyorsan kiderül, hogy bírja-e az adott húzást a proci?

Orthos / Prime95 / SuperPI 32MB

800-as Kinmaxok olyan 840-ig bírták, ami nem túl sok... tied nem tom mennyire bírja, de Kingmax RAM-ok "budget" szériái mind elég gyengék... linkeljem a RAM-os topikot? :D

Ne, hagyjuk az egészet. Ép erre mondom, hogy ha a RAM-ok nem bírják, mit szenvedjek a procival?

Meg mondom, nálam, ami engem zavar munka közben, mint sebesség, az a lemezek töltési ideje. Processzorsebességgel (videókonvertálás, ilyesmik) sok gondom nincs, így is sokkal gyorsabb, mint annak előtte bármikor.

Hát igen a tuning napról napra kezd egyre bonyolultabb lenni, nem könnyű vele lépést tartani nyelv1

Jaaaj, ez lesz az én keresztem, látom.
Majd akkor tuningolok, ha olyan HDD-m lesz, ami gyorsabb, mint a gépben lévő leglasabb hardver.

Ha kijön a Stalker nem ez lesz a legfőbb problémád :wink:

Tudom. De időm 90%-ában mégsem jáccom a gépen, szóval ez elég nagy probléma nekm, hidd el.

Állapot
Nincs nyitva további válaszokra.
Vissza
Top Alul