A játék gépigénye

Állapot
Nincs nyitva további válaszokra.
Ezt azért nem hittem, de nem tartottam elképzelhetetlennek, hogy egy használhatatlan tank áll az udvarotokon :)

Hi.Márciusban lesz majd a szülinapom és mondtam anyáméknak hogy majd mindenktől lovét kérek.Szerintetek mit vegyek majd a gépbe(ugyanis a STALKER miatt bőviteni akarom)RAM-ot vagy Videokártyát?Ha RAM-ot akkor mennyit és ha Videokártyát akkor melyiket ajánljátok?256 RAM-om van és ATI 9250 videokártya.Csak azért kérdezem mert majd bőviteni akarom és nemtudom mit vegyek bele hogy mondjuk ne szaggasson meg rendesen fusson a GAME és ezért gondoltam megkérdezlek TITEKET.Hello:):)

Ha választani kell, akkor ramot mindenképpen vegyél, mert kevés lesz a 256 egy 512-est legalább vegyél az kb 15e huf. Viszont a grafika miatt videókártyát vegyél. Tulajdonképpen attól függ, hogy mennyit szánsz rá.
512-es ram kb 15e
1gigás ram kb 25-30e
Radeon 9600Pro kb 17e
GF 6600GT kb 31e
Meg figyelni kell arra is, hogy mit támogat az alaplapod. DDR v DDR2, AGP v PCIe

R-pee":2e3trqlu mondta:
Ha választani kell, akkor ramot mindenképpen vegyél, mert kevés lesz a 256 egy 512-est legalább vegyél az kb 15e huf. Viszont a grafika miatt videókártyát vegyél. Tulajdonképpen attól függ, hogy mennyit szánsz rá.
512-es ram kb 15e
1gigás ram kb 25-30e
Radeon 9600Pro kb 17e
GF 6600GT kb 31e
Meg figyelni kell arra is, hogy mit támogat az alaplapod. DDR v DDR2, AGP v PCIe

Használtan vegyél dolgokat és sokkal jobban kijösz...

1GB DDR400 - 20k (ezt inkább ne most vegyél, mert most legdrágább)
6600GT - 23k használtan! (inkább dobj rá és vegyél 7600GT-t, sokkal gyorsabb talán még a DX9-et is vinné - érdemes tesztet várni....)
Prociról még nem is beszéltünk :roll:

Nemtudom milyen kártyát vegyek..Egy Leadtek WinFast PX7950 GT TDH 256MB GDDR3on kb hogy futna?

Slade":1bs218b2 mondta:
Nemtudom milyen kártyát vegyek..Egy Leadtek WinFast PX7950 GT TDH 256MB GDDR3on kb hogy futna?

Egyik legerősebb DX9-es kártya, elég lesz a legjobb grafikához ha nem extrém felbontáson tolod. meghajol bár ha ráteszel pár ezrest kapsz 512MB-osat, ami nem árt hmm

Kérdés, hogy meg akarod-e tartania régi DRR ramjaidat, ha nem, akkor jobb ha AM2-t veszel, abban is a legkisebb kétmagosat X2 3800+ ~26k

Szerintem valami ilyesmi lesz a végeredmény:

AMD Athlon 64 X2 3800+

MSI K9N Neo-F

Leadtek WinFast PX7950 GT TDH

Kingmax Mars DDRII 800 1GB, PC6400

Kinmax MARS RAM-okat alig lehet húzni... ez akkor érdekes csak, ha Core 2 duora váltasz. Ajánlom az A-Data-t, vele egy árban van. (de ha nem akarsz 800 fölé menni, ez is megteszi :wink: )

Nekem is Kingmax Mars-om van és hidd el, nemigen kell húzni. Igaz nekem 2 db 1 gigásom van, össz 1 GB-ról nem tudok nyilatkozni.

:D Mondj már pár Everest 3,5 teszteredményt. Meg egy superpi időt. Meg merem kockáztatni, hogy a DDR400-al simán jobb eredményeket csinálok, mint más DDR2 533-al :D

ps.: mivel a C2D-nál a RAM csak szinkronban vagy gyorsabban mehet, mint cpu fsb, ezért ha kicsit is tuningolsz kénytelen vagy húzni a RAMot is (ha 533-as, meg persze egy idő után a 667-eset is meg a 800-asat is stb)

Rendben pYura, de te a tuningok világában élsz, ami nekem egy ilyen géppel véleményem szerint halál felesleges. Már rég elértem azt, hogy az egész leglasabb pontja a merevlemez, mindent csak az húz vissza, és ezen meg nemigen lehet segíteni.
Szóval miért is tuningoljam még akkor erre rá a 3GHz-s procit és a 2 GB RAM-ot???

Mert nem csak a Windows-al kéne sebességet mérned :D Kijön a játék és rájössz miért jó a 3Ghz :wink:

Neee viccelj, ezt Te sem gondolod komolyan.
Egy 3 GHz-s Procit és 2x1GB RAM-ot én már hiába húzok, attól egy játék gyorsabb nem lesz. Nem igaz ez a videókártyára, de az egy külön téma. (igaz én úgy látom, ott sem érdemes nagyon bűvészkedni, ha egy játék akad, legfeljebb azt lehet elérni, hogy kevésbé akadjon, teljesen jó úgysem lesz)

fear.png

Érdekes, hogy egy szénné húzott D925 (3Ghz@4Ghz) éppen eléri az E6300 (1,83Ghz) alapórajelén nyújtott teljesítményt. A tuning meg magáért beszél... nézz meg még pár tesztet :)

Állapot
Nincs nyitva további válaszokra.
Vissza
Top Alul