A fájlcserélésről általában...

Végülis elvileg van 24 órája az embernek, hogy bemutassa az eredeti példányt vagy törölje a másolatot. Igaz ha ezt nem teszi meg, akkor sincs nagy gond, mert a dolog bizonyíthatatlan (pl nem adod meg a win jelszavad és a szakképzett informatikusok máris nem tudnak hozzáférni a gépedhez :) ).

Sziasztok!

A rapid- és a rapidshare oldal az P2P (peer-to-peer) fájlcserélőnek minősíthető?
Nem ugye?
Mert csak nem oda-vissza adatcsere megy, csak 1 oldalú. Azért kérdem mert egyik oldalon azt írták hogy mégis p2p oldal e kettő.
Csak azért fontos nekem mert Vodafone netem van, és az, -ha fájlcserélőzök- átrak a mostani 5000-es tarifámból egy sokkal rosszabba. Várnám a véleményeket, és köszönöm előre is!

A Vodafon az apróbetűk nagymestere.

A rapid technikai értelemben nem fér be a p2p fogalma alá, vagyis nem kölcsönös, ahogy Te is mondtad. De: kötve hiszem, hogy a szolgáltató meghatódna ettől az okfejtéstől, ők a p2p-t sokkal szélesebb fogalomnak tartják. Minden olyan dolgot ide vesznek, ami nagyobb fájlok letöltésére irányul és szerintük törvénytelen. Vagyis ha rapidról szedsz le dolgokat, ők azt fájlcserélésnek fogják venni. Efelől nincs kétségem.

Tudom hogy "nem-megválaszolható" kérdés, de szerinted, hispan1, mekkora lehet a "nagy"....? Hány Mb...? Mert ha pl a Microsofttól szedem le a Office Enterprise javítócsomagját, az is jóval 100 Mb feletti, de pl. legális. No és az aztán nem mondható fájlcserélésnek nagy tekeréssel sem. Szóval szerinted...?

A cégek statisztikai rendszereken figyelik a felhasználók forgalmát. A kiugról forgalmakat ellenőrzik. Ha a microsofttól szedsz le valamit, szerintem nem fognak beléd kötni, ha rapidról, lehet, hogy azt sem nézik meg, mi volt az. Nem tudom pontosan hogyan megy ez.

Más: nem tudom, mik a lehetőségedi, meg tudom, hogy néha a mobilitás fontosabb a sebességnél, de a mai világban igazából csak a korlátlan (valóban korlátlan) kapcsolatoknak van értelme.

Ez nem vitás, igazad van. Csakhogy albérletben lakom Budapesten és nem olyan helyzet, hogy hosszútávra tervezek itt lenni, úgyhogy ezért a netet nem köttetem be. Így maradt a Vodafone-os mobilnet.

Itt hivatalosan 5 Gb a letölthető, de a felett elengednek minden adatforgalmi díjat, kivéve p2P-t, mert azért először felszóllító levél, aztán díjcsomagváltás.

Sajnos most elérkeztem a havi 5Gb végéhez, tovább már csak a honlap(jaim) frissítésével foglelkozom, meert ugye elengedik a plusz adatforgalmi díjat. Viszont így nem is lesz dezodoros modom csak jövő hónapban.
Nagy szívás ez az egész, de mi mást csinálhatnék nem1

És köszönöm szépen a válaszod!

A forgalomkorlátos net tényleg szívás annó nekem is 5GB-s korlátom volt utána lekorlátozták a sávszélem 10%-ra hát jobb napokon kb 3 nap alatt elment az 5GB utána hónap végéig csak szívtam...

hispan1":3s6nxb6d mondta:
A cégek statisztikai rendszereken figyelik a felhasználók forgalmát. A kiugról forgalmakat ellenőrzik. Ha a microsofttól szedsz le valamit, szerintem nem fognak beléd kötni, ha rapidról, lehet, hogy azt sem nézik meg, mi volt az. Nem tudom pontosan hogyan megy ez.
És joguk sem lenne megnézni, hogy mi volt az, de még azt sem, hogy honnan. Hülyeség az egész p2p tíltás, mert nem jelenti biztosan, hogy illegális és a felhasználói jogokat sért egy ilyen tilalom.
Ahhoz, meg hogy kijöjjenek megnézni mitől van nagy adatforgalom már valami rendkívülit kell produkálni. Kolikon keresztül szerintetek hány TB a a napi adatforgalom? :roll:

Na igen...de hogy kinek mihez van joga, meg mihez nincs lol2 szóval marad az hogy én vagyok a gyengébb, úgyhogy azzal élek, ami van :wink: legalább ebbe a fórumba beírhatok úgy, hogy a Vodafone nem lövet agyon, ha ne adj' Isten hosszabb a levél :lol:

Nincs szabályozva ekörül a téma körül az egész jogi helyzet. Ha valaki ilyennel perre menne és korlátlan pénze lenne ügyvédekre, biztosan pert nyerne a szolgáltatók ellen.

Anno T-Online-os időkben kezdtem el torrentezni. Volt egy elvi határ, asszem 100 GB, ezt hívták "kirívó felhasználó magatartásnak". Volt is, akivel emiatt szerződést bontottak. Én csináltam 150-es hónapokat is, hívták is fateromat, mi van, mire ő bement, rámutatott a szerződésben a KORLÁTLAN szóra, mondott pár jogi dolgot (mert jogász volna...), attól kezdve soha nem szóltak egy szót sem. Szóval ennyire biztosak a dolgukban.

Mikor Actellal szerződtünk, előtte finoman körbejártuk ezt a korlátlan témát, és láttuk, hogy semmit sem tudnak erről, szóval gyorsan alá is írtunk egy valóban korlátlan szerződét, azóta az van... T-onlájnnál manapság sajna ilyet már nem lehet...

Mert most T-Onlinnál mennyi a korlátlan korlátja? lol2 Hol lehet megnézeni mennyi volt a havi adatforgalmom?

Csak nem szívózik velem a Vodafone. Nem volt összesen 1 GB se amit a Rapidról, meg a Rapidshare - ről szedtem le. Most nem is használom őket, (Mert hónap vége van és elértem az 5GB-ot) amúgy meg takarékon vagyok, és így el kell engedniük a 5 Gb feletti adatforgalmi díjat, mert az van akcióban.

Amúgy akartok elhűlni? --> a T-Mobile-nél a 5Gb feletti adatforgalom díja 10.000. Ft \ Gb

NO COMMENT.

Különben vicces az én szerződésem is:

5Gb \ hó. De nem, mert krolátlan az akcióban, tehát ha átléped az 5 Gb-ot, akkor az se számít.

DE! Ne merj 2P2-es hálókat használni, mert először figyelmeztető levél, aztán díjcsomagváltás :x

Viszont--> Reklámozzuk hogy KORLÁTLAN A NET, ezzel az előfizetéssel.

DE --> csak az AKCIÓBAN.

Azonban --> meddig is tart az akció?

"Addig, míg mi úgy akarjuk" - nos ennek már fél éve. Gondolom meg is fog maradni. De ha igaz-, és olyan formában igaz amit hispan1 írt a peer to peer szektor meghatározási dilemmájáról (ami nagy file, relatíve, ha nem P2P a kontakt, akkor is file-cserélésnek\megosztásnak vesszük) akkor bármilyen letöltésemre azt mondhatják hogy P2P és repülök másik csomagba...mondjuk a Voda azért nem él vissza ezzel, remélem, hiszen nem lenne túl jó reklám.

De hát...az avatarom is egy nyúl...tökéletes célpont nem1 nem1

Wotanson: a Voda bizony vissza fog élni :)

pYura: mi kaptunk mindig a számlával levelet. Abban benne volt, mennyi a hálózathasználat, de a neten is elérhető volt percrekész statisztika (most nem tudom, hogy megy, mert már nem látok rá).

hogy érted azt hogy szomorú? kifejtenéd bővebben az ezzel kapcsolatos álláspontodat?

Vissza
Top Alul